![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Carrefour'dan paketli olarak gloxinia yumrusu (o zaman yumru mu tohum mu olduğunu bilmiyordum. Sadece resimde çok güzel durduğu için almıştım ;)) aldım. Paketi açtım ve bitki lifleri arasında tohum veya soğan aradım. Ama bişey bulamadım :eek: Elime gelen odunsu bir kitleyi inceledim birşeye benzetemedim. Yine de saksıya liflerle birlikte toprağın üzerine serdim ve üzerini de 1 cm kadar kalınlıkta toprakla örttüm. Aydınlık olmayan odada nemli tutarak 1 haftadan fazla bekledim. Şuna bir bakayım dedim; sözünü ettiğim kitleyi alıp baktım ki çürümüş. 0,5 cm kalınlıktaydı en fazla, yumru olamaz gibi geldi bana. Daha sonra saksıda yetişkin, çiçeklenmiş olarak bir tane gloxinia aldım. Yumrusunu hiç görmedim. Şekil olarak nasıl oluyor?
|
Alıntı:
|
Benim teyzem benden götürdüğü yaprağı yavrulatırdı banada bir tane ekili yaprak geldi onlarda yavruladı ama ben direk yapraktan diktim tutturamadım hala:) ama dalı kırıp ektiğim zaman yumru oluşturuyor daha kolayıma geliyor yavru oluşturmasını beklemiyorum.
|
Bengisu menekşe yaprakları gibi gloxinia yapraklarını sera yöntemiyle yavrulatmayı denedin mi? Sera yönteminde ki başarın aklıma gelince gloxinia yapraklarını da sera yönteminde başarılı bir şekilde çoğaltacağın inancındayım...
|
Denemezmiyim ama beceremedim onu yederli sayıda deneğimde yoktu ama dalından suya kırıp koyduklarım yumuru oluşturdu.:) Minicik patetesi oldu sonra toprağa diktim öldü bir dahada dirilmedi şimdi bir dal getirdim teyzemden suya koydum benimkide kendine geliyor onun yaprağından alıp direk torağa dikcem yanlız ramazandan sonra şimdi galiba mevsimi değil geçen sene ondan önceki sene hep ağustos eylül aylarında dikimlerden sonuç aldık.
|
Arkadaşlar dün koçtaştan katmerli gloxinia aldım fiyatlarıda çok uygundu 3.90.üç renk vardı kırmızı,pembe ve mavi .yaprakları kocaman biraz kendilerini toparlasınlar yaprak denemelerine başlayacağım.siteden öğrendiğime göre tam zamanı.başarılı olursam sizlerle paylaşmaya hazırım.
|
2 Eklenti(ler)
Bugün oldukça geç bir saatte yeni makinama kavuştum. Makinayı denerken gloxinialarımı fotoğrafladım. Foruma ilk fotoğraf yükleme denemem olarak, buyurun bakalım. (Umarım beceririm)
Mor gloxiniam Eklenti 88370 Ve eve gelene kadar üzerindeki tek açmış çiçeği düşen, ama bir sürü tomurcuğu olan bordo gloxiniam Eklenti 88372 |
1 Eklenti(ler)
Bardak menekşelerimin yumrularını zamansızlık nedeniyle ekememiştim ve poşette filizlenmişlerdi. Filizler dışarıda kalacak şekilde ekmiştim. Şimdi filizler büyüyor ama yapraklar hala çok küçük. Umarım zamanla büyürler.
Uzadıkça dibini toprakla örteyim mi? |
Sevgili Nariel dibine toprak örtüp gövdeyi kapatsan iyi olacak galiba. En azından ben öyle yapardım...
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Defne bu sayfa açılır açılmaz senin o şekerleri görmek var ya, yüzümde o kadar derin bir tebessüme neden oldu ki anlatamam. Maşallah nazar değmesin.
Arkadaşlar bu forumda okuduklarıma dayanarak yaprağı üçe böldüm ve saksılara diktim. Ama yapraklar öldü galiba bir bakar mısınız? Eklenti 89753 BU DA ANNELERİ :D Eklenti 89754 |
Sn.NURSER malesef yapraklar ölmüş.Benimkiler de böyle olmuştu.:(
|
Sevgili NURSER,
Beğenmenize sevindim:) Sizin ''Ana'' menekşenin de maşallahı var, o ne güzel renk. Ama saksıya diktiğiniz yapraklar ölmüş sanki:( Benim de suya koyduğum yapraklar var. Paşa gönülleri olsunda çimlensinler diye bekliyoruz bakalım. |
evet arkadaşlar maalesef ölmüşler. çıkardım topraktan baktım, çürümüşler. Bugün bir tane suya koydum. Bir tane de bir kaç ün önce bütün halde bir yaprağı toprağa diktim. İnşallah beni mahçup etmezler
|
Sevgili Nurser
yaprakları sera şeklinde direk toprağa dikerseniz sanırım sonuca ulaşırsınız. Bir ay önce bende, yaprakları diktikten sonra sulamış ve üzerine bir kaç yerinden delikler açılmış plastik koruyucu ile biraz gölge bir alana almıştım. Canlılığı hala devam ediyor, sanırım yakında beni mutlu edecek;) |
Benim glokseniam coşto tomurcuklandı bol güneş seviyor bu çiçek tabi tülün ardında:)
|
Ben 1 Lt lik gazoz şişesine yaprak koydum.Şişe yeşil renkli.Yaprak 10 gün içinde yumru yapmaya başladı.
|
Haftasonu sınav vardı malumunuzdur. Sınava girdiğim okulun epey geniş ve aydınlık olan tuvaletinde, pek çoğunu burdan tanıdığım bi sürü çiçek vardı. Pembe katmerli bir gloxinia da vardı içlerinde. Forumdan yaprakla da çoğaltılabileceğini okuduğum için epey tereddütte kaldım, bir yapraktan ne olurdu ki?
Ama vicdanım müsade etmedi neticede başkasınındı ve izinsiz olmazdı olamazdı, içim buruk döndüm eve. Sınavımın kötü geçmesi umrumda değildi, yol boyunca bir tuvaleti hangi insan bu denli güzelleştirebilir, nasıl yapabilir, nerden bulabilir bir oda dolusu hepsi de farklı çeşit bitkiyi ve nasıl hepsini çok bakımlı ve güzel yetiştirebilir soruları kafamdaydı. Darısı benim balkonlarımın başına diyelim ve okullarını temiz, güzel, bol çiçekli tutan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize burdan teşekkürü bir borç bilelim... |
Hafta içi gidip bi görüşün muhakkak bir görevlisi vardır bir tek yaprağı sizden sakınmayacaktır eminim.:)
|
1 Eklenti(ler)
İşte benim bardak menekşelerim.:p Kendileri bugün teşrif ettiler evime.;) Biri mor diğeri pembe galiba ve çiçeklerinin etrafında da beyazlık var. Ptt kargoda biraz hırpalanmışlar, çiçek ve tomurcuklarını dökmüşler ama toparlanacakları kesin.;)
|
Alıntı:
Hoş gelmişler, sefa gelmişler :) Ben biraz canice davranıp, tomurcuklar boyunlarını eğmeye başlayınca alttan su veriyorum. ''Dipçik'' gibi oluyorlar:dilli: Bol çiçekle, huzurla büyütün;) |
Gloxinia çogaltma
merhaba nurser bende bahaustan bir ay önce gloxinia aldım iki yapragı bardakta çimlenmesi için bıraktım yaklaşık 20 günde yumru oluşuyo o şekilde denersen yapraklar ölmemiş olur
|
2 Eklenti(ler)
bunlarda benim güzellerim
|
İlk resimde ki gloxinianız çok güzelmiş Sayın Züboli. Güzel günlerde büyütün...
|
Ondan vardı benim faruk ama öldü teyzeme vermiştim o tutturmuş ama ondan yaprak getirdim olmadı yumrusundan ayırcaz artık evdede kırmızılım var:)
|
çürüyen gloxinia
3 Eklenti(ler)
Merhabalar ilk defa gloxinia aldım bahaustan.Çok hoşuma gitmişti.Ama şu an çürümeyemi yoksa kurumayamı başladı bilemiyorum.Geç kalmadan sizlere sormak istedim :)Çok sıcak bir çatı katında kalıyor ama direkt güneş almıyor.Diret alacak şekildemi yerleştirmeliydim?Çiçekleri kurudu ama tomurcukları duruyor.Resimlerini ekledim.Ne yapmalıyım.Lütfen bir fikir verirmisiniz.
Yapraklarını toprağa direkt mi daldırmalıyım yoksa suda köklendiripmi ekmeliyim.Yardımcı olursanız çok sevinirim |
merhaba süpernova bende bahaustan aldım.ama böyle bişeyle karşılaşmadım.ilk önce üzerinde böcek **** tırtıl varmı kontrol et.çünkü önceki sayfalarda böyle bir mesaj vardı seninkine benzer onda tırtıl çıkmıştı.çürüyen yerleri al.yapragın birini direk topraga birinide suya koyarak dene bence ben suya koyarak 20 günde yumru oluşmasını sagladım.toprakta başarılı olamamıştım.umarım anlatabilmişimdir naçizane kendi bilgilerim.
|
Çok sulamışsınız o yüzden çürüyor tomurcuklar yumrusuda zarar görmüş olabilir suyu tamamen kesin yapraklar kendini bırakana kadar iyce susasın öyle su verin bu çicek suyu çok sevmez toprağı mümkün olduğunca kuru kalmalı...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025