![]() |
Bende yapraktan tutdurdum sonunda. Yaprak sapı ne kadar kısa olursa okadar erkekn çıkıyor. Şuanda 4 yaprak şayet ççeklenirse resim eklerim rengini çok merak ediyorum.
|
Bardak menekşe sonunda minicik olsada 4 yaprak olmayı başardı acaba yaşata bilirmiyim? Çiçeklenirse sayet hemen resmini eklerim:)
|
Müjde vermezsem çatlarım :D Yaprak çeliğim yavru verdi. Nasıl şeker bir görseniz. Resmini ekleyeceğim; biraz daha belirginleşsin de...
|
Maşallah..
Sayın Kardelen ve bu güzeller güzeli çiçeği yetiştiren tüm arkadaşlar,
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çoookkk güzel. İlk gördüğüm yerden alıcam ben de bunlardan.. İnşallah bol bol goncalarınız çiçekleriniz olsuuuunn...;);) |
kesinlikle ben de alıcam bulursam..bayıldım hepsine. hele de ilk sayfadaki bordo renktekine...
|
1 Eklenti(ler)
Gören maşallah desin :D Eklenti 108299
|
Benimki de 6 yaprak oldu. Sanırım kısa süre sonra çiçeklenir. Çünkü çabuca tomurcuklanıyor acaba ne renk?
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim. Bir arkadaşımın hediye etmesi ile başladı tanışmamız bu güzellikle.Şimdi bakmaya doyamıyorum.
|
Arkadaşlar bir menekşe en fazla kaç yıl yaşar?
|
gerçekten çiçekleriniz çok güzelmiş güle güle büyütün.
darısı benimde başıma..henüz bardak menekşem yok çiçeklerinizi gördükten sonra bende almaya karar verdiim inşallah bulurum |
Sayın kardelen yaprağı toprağa ektim ama yandan kıvrılmaya başladı yaprak ve yumuşamış gibi dokunduğumda, sakıncası olurmu acaba ?
|
Sevgili Dudi, bu kötü olmuş. Yaprağı kaybetmeni hiç istemem. Bana kalırsa onu suya koy derim, biraz kendine gelsin.
|
Peki akşama eve dönünce topraktan çıkarıp suya alayım. Sapından kesmemin sakıncası olur mu?
|
Hayır sakıncası olmaz, hatta bozulma varsa ucunda kesmeni öneririm.
|
Peki teşekkür ederim, inşallah kurtarabilirim.
|
Sevgili dudi ,bence yaprağın suda yumru yapmasını, beklesen daha iyi olur.ben temmuzda 2 yaprak buldum.birini toprağa diğerini suya koydum.toprağa ektiğim kurudu gitti,sudaki yaprağım yumru yaptı,saksıya ektim bir süre sonra, sap kısmından onuda kaybettim.
Yaklaşık 2 ay önce, toprakta birşeyler belirmeye başladı.şimdiyse 1cm.lik, mini bardak menekşem var. |
Ne güzel İremsıla güle güle büyütün.
|
bende yetştirmeyi deniycem arkadaşlar. haftasonu bi araştırayım bakalım..
|
Aaaaa o zaman ben de yaprağımı suya alayım.Gelir gelmez suya koymuştum ama yapraktaki yumuşama geçmeyince toprağa almıştım.Umarım suda küçük bir yumru görme mutluluğunu ben de yaşarım...
|
Bizim menekşede çürüyüp gidiyordu... Budaya budaya dibinde küçük bir sap kaldı. Pes ettim, bıraktım bir kenara, dipten tek dal uzadı gitti. İlginç bir bitki. Yapraktan denemelerimin hiç birinde başarılı olamadım ama çürüdü gitti dediğim çiçekten filizlendi.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benimki tek katlı pembe-beyaz
|
umarım dilediğiniz gibi olur
|
Tomurcuklarınızda sararma mı var? Bozuluyorlar gibi geldi bana.
|
sevgili dostum. sulama sırasında sanirim pek dikatli değilsiniz yapraklarıda suluyorsunuz gibi geldi bana.
|
Bu çiçeği teyzemden yeni aldım ama yerinin değişmesinden olma ihtimali var mı çünkü yapraklarına su dökmüyorum çiçeğinin rengi biraz açık çıkmış bana çok sağlıklı gözüktüler
|
Yaprağımı kaybettim :(
|
Herhalde mevsimle alakalı arkadaşım. Benim toprakta dikili çeliklerim de gitti.
Bir tanesi küçücük yumru da yapmış hatta, yaprak çürüdü ama gene de bir ümit yumru toprakta duruyor. Ana yumruyu da toprak içinde muhafaza ediyorum bahara dikmek üzere. Tabi onu da kaybetmezsem. |
Canımız sağolsun ne yapalım :) Baharda bakalım artık çaresine, ayırdığım saksıyada red robin ekeyim bari :D
|
2 Eklenti(ler)
Bu güzel çiçeğin sayfası arkalarda kalmış:(
Bardakçı arkadaşlar nerelerdesiniz? Benim bardaklarım uyanmaya başladılar.;) |
Maşallah diyelim. Benim de var üç tane uyanık :) Ama mevsiminden midir bilmem, hep boya gidiyor. Yaprakları ufacık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025