![]() |
Alıntı:
|
Benim sonbaharda yapraktan elde ettiğim yumrular herhalde çürüdü.Kışın ara sıra su vermiştim.Bu zamana kadar hareket olmadı.
|
Benimkinde de öyle hareket yok. Bende eşeleyip bakıcam şimdiye kadar çıkmalıydı. Rica ederim Dudi. Olmazsa fideciye bakıcaz inşallah getirir...
|
Dışarıda mı bırakıyorsunuz menekşlerinizi?
|
1 Eklenti(ler)
Dün akşam biraz toprağını eşeleyince bununla karşılaştım. Sanırım çıkıyor yaprakları ne dersiniz?
|
Ay evet evet, maşallah diyeyim. Benimki çelikten diktiğim hala toprağın altında, e uyansın artık :)
|
Alıntı:
|
Dudicim benimki de aynı durumda:)
|
O zaman ters dikmemişiz abla :) Bakalım açsınlar nasıl olacaklar.
|
2 tane çelikten yetiştirdiğim bardak menekşem, kaynanamlara bırakmıştım benim ev soğuk oluyor diye. Dün akşam gittiğimde bir de ne göreyim, üzeri tomurcuklarla dolmuş. Nasıl heyecanlandım anlatamam. Havalar da ısınmadı ki geriye alsam, bozulur diye korkuyorum :(
(Bu arada, toprağın altında hala dediğim menekşem de beni utandırdı, minnacık yapraklar belirdi toprağın üzerinde) |
Üzülme sevgili kardelen, açmaya yakın alırsın, eskiye göre daha düzeldi havalar. :)
|
Yeni hali :)
1 Eklenti(ler)
Sevgili bardağım gelişmeye devam ediyor :dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl çelikten yetiştirdiğim bardak menekşem şuanda çiçeklendi. İşyerinde akşama kadar benimle;
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda evdekiler henüz açmadılar ama tomurcuklular;
|
Dudicim ne o hormon mu verdin benimki minnak 2 yaprak hala yok gelişme:)
|
Hiç hormon vermedim ablacım, daha bugün az biraz korkarak çiçekli bitki besini verdim. Yerini sevdi sanırım.
|
O zaman yerini sulama tekniğini anlat ablana:)
Benim ki sabah güneşi alan cam önünde.. |
Sabahtan öğleden sonraya kadar güneş alan camın önünde sehpada duruyor. Pek fazla sulamıyorum. Toprağı kurumaya yüz tutunca suluyorum.
|
Saat 11 e kadar güneş alıyor ancak sulama hatası yaptım sanırım suyu azaltmam lazım..
Sağol Dudican:) |
Alıntı:
|
Sevgili Almira temmuz ağustos ayında köklendirmek gerekiyormuş, tekrar deneriz.
|
Yeni halimiz :D
1 Eklenti(ler)
Yeni halini paylaşayım :)
|
20 günde bu hale geldiler. Bakalım çiçeklerini açsınlarda izleyelim. Bu arada gerçekten sıvı besinden hoşlanıyor. 1 haftada ya da 10 günde bir sıvı besin verebilirsiniz. Sevim ablalarına da kavuşsunlar en kısa zamanda :D
|
Sıvı besin olarak ne kullanıyorsunuz?
|
Şu yapı marketlerde satılan çiçekli bitkiler için olanlardan kullanıyorum sevgili köknar, markasını tam hatırlamıyorum. Eve gidince bakayım.
|
Teşekkür ederim. İşe yarıyor mudur acaba diye şüphelendiğimden almadım bugüne dek o gübrelerden. Eğer işlevi varsa hemen alırım ben de.
|
Evet sevgili köknar işe yarıyor. Koçtaştan almıştım ben küçük bir şişe çokda ucuzdu :) 1 kapak 1 lt suya karıştırıyorsunuz. Çiçekli bitkilerime veriyorum.
|
Sn. Dudi menekşenizin büyüdüğünü görmek çok güzel:)) Bilmem size bir şey anımsattı mı..? :D
|
Teşekkürler sevgili Hakkı bey, aklımda :D
|
arkadaşlar sakaryalı olanlar varsa bilir..sakarya da koçtaş var mı? ben de istiyorum bu menekşeden...çok şirin gözüküyor.lütfen cevap yazsın
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025