agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

çiçeksever 14-05-2010 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bukleli (Mesaj 638364)
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım.Ülkü Hanım koskocaman bir maşallah nasıl guzel acmışlar.Ben bu çiçeği çok seviyorum ama bulamıyorum siz nerden aldınız.Yakın tarihte biryer de satıldığını goren duyan varmı:rolleyes:

Merhaba.Ben geçen sene Mısır çarşısında 2-3 yerde görmüştüm.Daha önceki sayfalarda da belirtmiştim.Hemde çiçekli olarak.

bukleli 14-05-2010 17:13

Sevgili mirbe yonlendirmen için teşekkurler .Msj okudum içim de daralıyordu kendimi en yakın çiçekçiye attım bardak menekşesi bulurum diye ama bulamadım.bakınırken ne goreyim katmerli cam guzeli onuda cok aramış ve bulamamıştım neye niyet neye kısmet Fiyatıda 3.5 tl olunca cok mutlu oldum.Yarında sevgili çiçek severin onerisiyle mısır çarşısına gideceğim bakalım orda bulabilecekmiyim belkide gene bir süprizle karşılaşırım:p

Hhatice 14-05-2010 17:42

Arkadaşlar tam zamanı birer yaprak kırıp suya koyun .Yaprağın sapı çok uzun olmasın ,sudaki yaprağı makasla ortadan bölün ,çok çabuk kökleniyor .İstanbuldaki arkadaşlarla biraraya gelip köklendirdiğimiz farklı renkli bardak menekşelerimizi değişelim .Kargo demiyorum özellikle çünkü bu gün 2 kere 8 tl vererek kargo cinayeti işlemekten son anda vazgeçtim :)) Neticede getirenin de yollayanın da suçu yok :))

Dudi 14-05-2010 18:45

Abla suya koyup, yaprağı ortadanmı böleceğiz?

Hhatice 14-05-2010 18:48

Evet gücü gitmesin diye yaprağı küçültüyoruz . Güç köke gidiyor.Suda köklenmekle kalmıyor ,yaprak bile veriyor.Tek kötü yanı ilk sene çiçek açmaması

Dudi 14-05-2010 18:54

Tomurcuklarım açsında deneyeyim bende yaprak yöntemini :)

siniroluyorum 15-05-2010 21:42

Benim çay bardağı kadar çiçek açanım sanırım çeride durdu diye çürüdü dibind yenileri var inşallah onlara bir şey olmaz.

Hhatice 15-05-2010 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 639207)
Benim çay bardağı kadar çiçek açanım sanırım çeride durdu diye çürüdü dibind yenileri var inşallah onlara bir şey olmaz.

Kökü sağlamdır onun ,aslında dayanıklı bir bitki yaprakları suyu sevmiyor ,çiçek ve yapraklarına su gelmesin benimki de içeride aslında toprakta solcan filan olmasın bir bakın köküne isterseniz.

finduk52 21-05-2010 10:48

Arkadaşlar geçen sene komşumun bahçesinde gördüğüm bardak menekşesini (kendisi çiçekleri geçince önemsememiş bahçeye dikmiş) aldım eve getirip saksıya diktim .Geçen sene sonbaharda idi.
O gün bu gündür ne çiçek açtı nede yapraklarını döküp yeniden çıkardı . Öylece yeşillik içinde sarmaşık türü bir çiçekmiş gibi aşağıya doğru uzayıp gitti .Bu sizce normal mi?Yapraklarının çürüyüp ya da kuruyupta yeniden çıkması gerekmezmiydi?

çiçeksever 21-05-2010 14:06

Eğer Bardak Menekşeyse;gölgede kaldığına boyu uzuyordur.Biraz daha güneşli bir yere alın.

bukleli 24-05-2010 20:59

Yaşasın sonunda benimde bardak menekşem oldu.Akşam emirgan korusunda tesadufen kendisiyle karşılaştım .Resmen gokte ararken yerde buldum Kocacığı kandırıp (çok zor oldu çünkü artık çiçek almayacağım diye söz vermiştim.) hemen aldım.Korunun içinde çiçek satış bolumu var yolunuz düşerse muhakkak uğrayın çok guzel çiçekler vardı hele kupelileri gormeliydiniz agzım acık kaldı fiyatlarıda dışarıya gore iyidi.

Nihal 27-05-2010 17:16

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sanırım bardak menekşemin bir derdi var.Çiçekleri daha açmadan çürümeye başladılar.
İki saksıdan sadece birinde böyle bir problem var.Mor olanda da çürüme var ama sadece solan çiçekler çürüyor.Diğerinde ise solanlarla birlikte tomurcuklar da çürüyor.Yardımlarını bekliyorum;)

özlem11 27-05-2010 20:00

Çok suluyor olabilirsiniz...

MİRBE 29-05-2010 13:44

1 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim açtı açacak...

özlem11 29-05-2010 17:28

Arkadaşlar 4 renk bulabildim çiçekçide. Allahtan bunlar satılmamış:) Hemen aldım Fotograf makinasının şarj olmasını bekliyorum. Çok güzeller...Umarım yetiştirirken sorun yaşamam...

özlem11 29-05-2010 17:51

5 Eklenti(ler)
İşde prenseslerim. Bakalım diğer renklerinide sipariş verdim gelirse...

özlem11 29-05-2010 17:55

2 Eklenti(ler)
...

özlem11 29-05-2010 19:03

Teşekkür ederim... Bakalım pembe beyazda yaprak var elimde 2 adet umarım tuttururum...şuan suda beklemede...Başka ne renkleri varki bunun. Düz beyaz ebruli pembe beyaz ve pembe rengini biliyorum başka varmı acaba?

özlem11 30-05-2010 11:06

Bu şeker fabrikasının ön giriş kapısından tıp fakültesine gelirken ışıklardan sola döneceksiniz. Hmen 200 metre sonra sağda görürsünüz zaten bahçe saray çiçekçilik adı. ben 6 tl ye aldım. Farklı renk yoktu. Sadece bunlardan vardı. Ama öylesine bakımlı değildi...Hızlı büyüyen bir bitki. Çabuk gelişir diye umuyorum.

MİRBE 30-05-2010 12:49

Teşekkür ederim hemmen aldım kırmızı beyaz biyeli olandan 1 adet..

Bir de ne zamandır aradığım kadife mavişten buldum hemen onuda aldım..

özlem11 30-05-2010 20:53

Bahsettiğim fideciye her cuma yeni bitkiler geliyor. Konyalı arkadaşlar uygun fiyata bakımlı bitki bulabilirler. Hem ve hemde bahçe çiçekleri...Bulmuş olmanıza çok sevindim mirbe... Geçen sene 50 saksı falan gelmişti. Koyacak yer sıkıntısı yüzünden almamıştım. Daha fazla renk vardı. Şuan az getirilmiş **** seçilmiş biz alasıya... Geldikçe haberdar ederim sizleri...Sıkça uğruyorum oraya...

MİRBE 30-05-2010 20:57

Evet Özlem hanım geçen haftadan beri bahçe için aradığım fırça çalısını 20 TL den buldum kıyıp almamıştım burada 5 TL ye bulunca hemen aldım..

Seraya geldiğinizde çaya beklerim meram pazarında evim seraya oldukça yakın..

Teşekkür ederim..

aoturkyilmaz 02-06-2010 12:06

1 Eklenti(ler)
Bu da benim gloxiniam. 3-4 adet tomurcuğu vardı. Ancak yalnızca birisi açtı. Diğerleri maalesef açmadan kurudu.

Eklenti 148994

aoturkyilmaz 02-06-2010 14:52

Yaprakların niye didiklendiği hakkında bir fikrim yok. Hatta didiklendiğini de siz sorunca fark ettim.

bloodflower 04-06-2010 15:09

2 Eklenti(ler)
Bir hafta kadar önce 10 TL'ye aldığım, yaprakları çok fazla zedelenmiş Bardak menekşem. Bu güzel çiçekleriyle seyrine doyum olmuyor.

özlem11 06-06-2010 16:42

Arkadaşlar sizinkilerin çiçekleride 2-3 günde soluyor mu? O kadar görkemli çiçek açıp 2-3 günde solması beni üzüyor. Acaba bakımı ya da yeri konusunda yanlış mı yapıyorum. Rica etsem uzun zamandır sağlıklı bir şeklide bu bitki büyütenler arkadaşlarımdan detaylı bir bakım yazısı yazabilir mİ? Sulanması bakımı yeri hangi şartları sevdiğin konusunda önerileri nelerdir acaba?...
Şimden teşekkürler...

bloodflower 06-06-2010 17:56

Çiçekçinin önerisi 3 günde bir sulayın, altına da su koyundu. Uzun vadede altına su koymanın köklerini çürüttüğünü ve bu yüzden de normal menekşelerde eskiden yapılan bu yanlışın ölümlerine sebep olduğunu biliyorum. 3 günde bir sulamak iyi gibi geldi bana. Bitkiyi yeni almama rağmen, yukarıdaki mesajımda yer alan bardak menekşemin 3 çiçeği bendeyken açmıştı ve hala da açma işlemine devam ediyor gibi. Yani 3 günde ancak çiçek çiçek gibi oluyor ama ilerde ne olur bilmiyorum.

Saygılar.

özlem11 06-06-2010 20:13

Yani çabuk mu soluyor. çiçekllenmesi zaman almıyor. Tomurcuk hızla büyüyüp açıyor ama çiçek çabuk soluyor...2-3 günde bozuluyor. Sizinkilerde demi böyle bunu merak ettim. Yoksa benimkinin bulunduğu yermi sorun yaratıyor.

Dudi 06-06-2010 23:09

Geliyor..

1 Eklenti(ler)
Bohçamızı oluşturduk, açacağız bakalım içinden incik boncuk neler çıkacak :D

özlem11 07-06-2010 09:50

Dudi bakımını yazarmısın bir. Durduğu yeri koşullarını rica etsem...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025