![]() |
Bunlarda resimler
http://s243.photobucket.com/albums/f...oxinii%202010/ |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim seradan aldığım bardak menekşemin 2.çiçeği ve cumadan beri hala çiçek gayet sağlıklı..
|
2 Eklenti(ler)
Bu da açarsa mor-beyaz tek kat olacak inşallah..Yapraklar aldı başına gitti tomurcuklarda çoğalıyor...
Kendim yumrudan yetiştirdim.. |
5 Eklenti(ler)
son durumları...
|
2 Eklenti(ler)
...
|
Sayın özlem, çiçekleriniz çok güzeller. Güle güle büyütün. Ev tadilat işleri nedeniyle fotoğraflayamadığım bardak menekşemin çiçekleri şimdi bozulmaya başlamış. Yani tahmini 8, 9 gün bozulmadan duruyorlar. Umarım bu bilgi yardımcı olmuştur. Tabii ki henüz yeni aldığım için yer, sulama vs. kesin bir bilgi veremeyeceğim. Ama benim yaptığım; ışık alan bir yerde 3 günde bir sulamak.
Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Menekşemin son hali:
|
Benimde normale döndü çiçeğin solma durumu. Yaklaşık aynı bu süreç.sulamadada toprağı elliyorum nemliyse vermşyorum. şuan çok sağlıklılar...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
şahanelerim açmaya devam ediyorlar
|
Maşallah ne güzeller. Ben nette araştırdım arkadaşım ve besin verilmeli diye yazıyordu her net sayfasında. Bende daha 1 kere verdim. Benimkilerin de durumu iyi şuanda...Ama bulunduğu yer sıcak oldu yine sanırım havalarda ısındı çiçekler yine çabuk soluyor. Yapacak bişeyimde yok. Belki yeni tomurcuklar yerine alışıp daha uzun süreli kalır üzerinden...
|
4 Eklenti(ler)
Buda benim pembişim.
|
Ben de galeriye koydum kırmızı bardak menekşemin resmini
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklendik sonunda mor menekşem:)
|
Benimkide bunun kırmızısından açtı ;)
|
1 Eklenti(ler)
böyle güzel hediyeye kim hayır diyebilir.Kardeşim sağolsun
|
arkadaşlar yaklaşık 1 -1.5 ay önce 2 yaprağı suya ısladım ama hala hiç bir hareket yok ne kadar daha beklemem gerekir tecrübelerinizden yararlanabilirmiyim teşekkürler
|
maşaallah hepinizin çiçekleri çok güzel bir zamanlar 1 saksı bile afrika menekşem yoktu nasıl nasıl derken yaklaşık 15 saksı oldular biraz sabır biliyorum ama nasıl
|
1 Eklenti(ler)
Benim GLOXİNİA'mın bir çiçeği yarısı mor,yarısı kırmızı açtı.Sanki Trabzonspor forması..Bunun Sarı-Lacivert açanı yokmu:D
Birde resmini koyayım,bakalım becerebilirsem.. |
Kimera olmus sizin gloxinia. Trabzonspor degil de sanki Mersin Idman Yurdu gibi geldi bana. :D
|
çokkolay üretiliyorlar :)
|
2 Eklenti(ler)
3 yıldır baktığım gloxinia çiçeklerini açmaya başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim :):d
|
Merhaba hoşgeldin onkolik,menekşelerin çok güzel ellerine sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
:))
|
Maşallah nazar deymesin.
|
Yaaa :eek: hepside çok güzeller ama bende bunlardan hiç yokk ben de istiyorum bunlardan alabileceğim bir yer varmı:p
Arkadaşlar şaka bi yana hepsi çok güzel güle güle büyütün |
1 Eklenti(ler)
|
Güzel ve kanatkar bir bitki.Çiçekleri çok uzun kalıyor.Bazende çok nazlı.:)
|
Arkadaşlar 4 adet bardak menekşem alındıktan sonra kötülemişti. kızıp dışarıya atmıştım...Onca bakıma ilgiye rağmen yaprakalrı saradı...ölecek duruma geldi... Dışarı atınca annem kıyamamış sulamış hep. Yarı gölgede dışarıda inanırmısınız mükemmel olmuşlar...Çiçek açacaklar yine... Çiçekleri bitincede sulamıyı azaltıp dinlenmeye bırakıcam....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025