agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Bardak menekşe (Gloxinia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1368.htm)

kala 05-07-2008 10:24

... Bengi su bir de bu yaprağı önce suya koymayı denedim. baktım bir kaç gün sonra, sapın uç tarafı hafiften erimeye başlamış, hemen makasla kestim bu kez direk toprağa diktim biraz derinden. İnşallah tutar.

bengi_su 05-07-2008 10:31

İnşallah tutar ben bikere suya koymuştum yumru yaptı toprağa diktim kaybettim teyzeme vermiştim iri bi yaprak o tutturmuş şimdi kocaman çicek açacak o direk toprağa dikmiş şimdi yumrumu suladım azbişey umarım kurtulur.

özlem11 07-07-2008 09:40

Sulama bu bitkide çok önemli. Birde satın alınanlarda toprak torf oluyor su dengesini bulmak zorlaşıyor. Ben olsam çiçeklerini dökünce normal toprağa alırdım yumruyu. Tabi çiçekli dönemdede su dengesini ayarlamak şartıyla...
Ben yaşatamadım. Belkide kışın yaprak dökmesini hazmedemedim.

aykut99 08-07-2008 14:48

Bir ay kadar önce suya koyduğum yapraklar yaklaşık 1 cm kadar kök saldılar ve minicik yumrular oluşturmaya başladılar.Bunları ne zaman toprağa dikmeliyim:confused:

kala 08-07-2008 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aykut99 (Mesaj 256699)
Bir ay kadar önce suya koyduğum yapraklar yaklaşık 1 cm kadar kök saldılar ve minicik yumrular oluşturmaya başladılar.Bunları ne zaman toprağa dikmeliyim:confused:

hemen

kala 10-07-2008 09:49

Evet,
çok su vermişim ondanmış. Haklıymışsın Bengisu suya ara verince,şimdi yeni açılan tomurcukların sapları kahverengi değil, kendi renginde ve diri diri geliyor. Teşekkürler:)

cemo 17-07-2008 07:54

Cemo yapraktan yavru vermesi uzun sürüyor. Yaprak önce kök sonra yumru sonrada yavru veriyor. Bakalım seninkiler ne zaman yavru verecek.

Sevgili olay9
İlk yavruyu bugün gördüm:)diktiğim günü not etmemişim.Neyse burdan bakar bulurum.Diğer 3 tane de tutarsa çok güzel olacak.Geçen hafta 3 yaprak daha koparıp toprağa dikmiştim,onlar çürüdüler.Tekrar deneyeceğim

özlem11 17-07-2008 11:24

Bende komşumdan dün koparıp, atacağı yaprakları istedim. Sanırım 2 ay kadar sürer kök vermesi. Topraktan çıkmasıda 5 ayı bulur. Daha yumru yapacak çiçek açacak derken bakmışsın baharın ucu görünmüş. Ölmezse tabii...

Kala suyu ölçülümü veriyorsun. Ne kadar mesela...

kala 17-07-2008 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olay9 (Mesaj 259887)
Bende komşumdan dün koparıp, atacağı yaprakları istedim. Sanırım 2 ay kadar sürer kök vermesi. Topraktan çıkmasıda 5 ayı bulur. Daha yumru yapacak çiçek açacak derken bakmışsın baharın ucu görünmüş. Ölmezse tabii...

Kala suyu ölçülümü veriyorsun. Ne kadar mesela...

yok, iki ay bulacağını sanmıyorum köklenmesinin. Bir ay olmadı ben bu gloksia yı alalı. bir de yaprak koparıp minik bi saksıya dikmiştim. Geçenlerde -pörsümüş iyice küçülmüş hatta kahverengileşmiş bu yapraktan ümidi kesmiştim elime alıverdim bir de ne göreyim bir sürü kök var dalın ucunda. Demek ki bu çiçek yaprak ölse bile dalı diri kaldığı sürece köklenme umudu var.

Olay9, haftada bir alttaki tabağını suyla doldururum çekmesini beklerim o kadar. Öncekilere daha çok su vermiştim ölmüştü. Sağolsun burdaki arkadaşlardan çok şey öğrendim şimdikine iyi bakıyorum. Arkadaşlara da köklendiriyorum.

cemo 17-07-2008 17:09

menekşe

Yanılmıyorsam haziran ortası alıp dikmiştim ben yaprakları.1.5 ay kadar olmuştur sevgili olay9.Sen dik ölmezler.

cemo 29-07-2008 20:12

Bardak menekşe yaprağımın yavruladığını belirtmiştim daha önce. Haziran da ektiğim 4 yapraktan 2 si yavruladı, büyümekteler. Bugün yavrulamayan yaprak olan saksıyı elime aldığımda çok şaşırdım. Yaprak çok büyüktü ve kırılmıştı ortasından. Ben toprak içinde yavru ararken ne göreyim. kırılan yerden ve yaprak altından yavrulamış zavallı.
Şimdi ne yapmam gerekir? Nasıl alacağım da toprağa geçireceğim bunu.
Anlatmakla olmıyacak, en iyisi resim çekeyim ben.
Bu arada geçen hafta daldırdığım yaprak çürüdü.

kala 11-08-2008 12:55

ARkadaşlar son aldığım çiçeğin son durumunu söylemek istiyorum. 2 hafta tatildeydim. sağolsun arkadaşlar bakmışlar çiçeklere. Geldiğimde çiçeğin yaprakları yenmişti. Eğri büğrü olmuş bazı yapraklar hep kemirilmiş. Anlamadım ilkin ne olduğunu. Solan çiçekleri temizlerken birden yaprakların arasından bir kelebek çıktı. Ya da güveye benziyor kahverengi ama iri bir güve sanırım. İyice bakınca yaprakların arasında kozasını gördüm. Sanırım bu kurtken bu çiçeğin yaprakları ile beslendi ve koza sardı nihayet de kelebek oldu ... Ama yaprakların üzerinde minik yuvarlak siyah şeyler var. Acaba dışkısı mı yoksa yumurtası mı bilen var mı? kelebeği resimleyemedim diğer çiçeklerin arasına uçtu gitti. Bu ne olabilir? Acaba başka kurtlar da olacak mı bilmiyorum?? Yenen yaprakları keseyim mi?

kala 11-08-2008 13:04

Arkadaşlar bir de aklımdayken paylaşmak istiyorum sizlerle. Hani bu bardak menekşenin yapraklarını koparıp suya koyuyoruz ya köklensin diye. Aklınızda bulunsun, suya koymadan evvel yapraklarının ana damarına (sapına yakın kısma) bir çizik atın ve orasına kadar olan kısmı da suya koyun. O damardan gelen kökler daha güçlü çıkıyor.

İklimsiz 17-08-2008 12:30

2 Eklenti(ler)
Mayıs ayı ortalarında sevgili Fatma Dündar hanımefendinin gönderdiği gloxinia. Çok badireler atlattı, deyim yerindeyse ölüp ölüp dirildi. Ne renk açacağını bilmiyorum ama çiçeği Fatma hanıma armağan ediyorum.

Eklenti 45293

Bunlar da tohumdan çimlendirdiğim gloxinialar. Sakın şaşırtma yapmalısın demeyin, çok narinler daha:p

Eklenti 45294

kala 18-08-2008 08:01

İklimsiz
Maaşallah demeliyim. Bu minikler pek sevimliler. İnşallah büyüdüklerini çiçek açtıklarını da görürüz:)

çiçeksever 18-08-2008 13:31

İklimsiz
Tohumu nasıl elde ettiniz.Çok güzel büyümüşler.
Bayağıdır bu çiçekle haşır neşirim.Hiç tohum elde edemedim.

İklimsiz 18-08-2008 14:11

Tohumu bitkiden değil Ebay' den satın almıştım.

bengi_su 19-08-2008 13:15

İlk defa görüyorum bardak menekşesinin tohumdan üretildiğini tohumu nasıl birşeye benziyordu? syn. İklimsiz.

İklimsiz 19-08-2008 15:55

Gloxinia tohumları incecik, toz gibi, tuz taneleri büyüklüğünde.

kala 19-08-2008 16:09

bengi_su
Ayrıca sana sevineceğin bir haber vereceğim. yapraklardan birinin dibinden minik minik yapraklar çıkmaya başlamış. Ne yalan söyleyeyim, kendime de minik kaplarda yaprak köklendirmeye çalıştım seninkileri diktiğim aynı tarihlerde hatta. Ama benim yapraklar hem biraz pörsük hem de biraz umutsuz duruyorlar. Seninkiler ilk günkü gibi dimdik ayakta ve yavru verdiler üstelik.

bengi_su 19-08-2008 23:19

Tohumu nasıl elde ediyorlar acaba?

kala 20-08-2008 10:30

Benimkilerden de o kadar inceledim baktım kuruyan çiçeklere, hiç tohum falan göremedim içlerinde. Ben de merak ediyorum.

bengi_su 20-08-2008 10:41

Tek kat olanların çanak kısmında sıralı halde tohum görmüştüm sanırım onlar ama katlılarda onu hiç görmedim.

bengi_su 27-08-2008 15:38

1 Eklenti(ler)
Syn. Kala sizden gelen yavrum büyüyor sizinle paylaşmak istedim.;)

eylems 27-08-2008 16:07

Gloxinialarım ikinci tur çiçeklerini açıyor.

kala 27-08-2008 16:20

Sayın eylems
Hangi renklerde sizdekiler?

eylems 27-08-2008 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kala (Mesaj 272194)
Sayın eylems
Hangi renklerde sizdekiler?

Bende pembe ve mor var.

kala 27-08-2008 16:35

eylems
çok güzelmiş. bende de pembenin aynısından bir de iç kısmı beyaz çiçeklerin dışa doğru hafif pembeye çalıyor ondan var. morundan da bir yerden buldum şu an çimlenme aşamasında..

özlem11 27-08-2008 19:21

Bengi su bendede çimlenen yaprak var. Ekim ve bakım konusunda bilgilendirirmisin?

bengi_su 27-08-2008 21:49

Özlemcim syn. Kala benim için direk şişeye ekmiş bana geldiğinde minik bi yavruydu kapalı bi odada tutuyorum hava almıyo hava değişiminden zarar görmesin die çok çabuk uyum sağladı kocaman oldu yavru birden sn. Kala sizin yavrunuz bence sizi kutlamak lazım.:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025