![]() |
Seniii gidi kandırdın beni Dudicim demek sıvı gübre:)
Yarın sulanma günleri hemmen veriyorum sıvı gübreyi... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Aşkolsun ablacım, sana söylediğimde vermemiştim henüz, deneyip öyle yazmak istedim. Denedim bişey olmadı :)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hangi gülün ablacım? Bu arada baradağımında durumunu gösteren bir foto ekleyeyim.
|
Maşallah çok güzel olmuş. Benimkinin gövdesi çok cansız olduğundan (ışığa doğru gideyim derken upuzun incecik bir gövde oluşmuş) çiçeği daha tam açılamadan kırıldı, taşıyamadı. Dipten yeni sürgün vermişti, o gelişsin diye gövdeyi tamamen kestim. Yapraktan tutturduğum daha minicik çok yavaş büyüyor.
|
Yapraktan şimdi tutar mı acaba , benimkinin kırılan yapraklarını ektim ama bir umut belki tutar.
|
1 Eklenti(ler)
Tutar. Size tavsiyem suya koymanız. Daha garanti oluyor. Toprakta da tutar, deneyimlerime dayanarak söylüyorum, suda çimlendirildiğinde daha çabuk oluyor. Toprağa diktikten bir süre sonra, yaprak kuruyup ölüyor. Sakın kaybettiğinizi sanmayın. Bir süre sonra, topraktan minik yaprakların çıkmaya başladığını göreceksiniz. Selamlar.
Bu benim bardağım. Çimlenmesi kışa denk geldiği için böyle cansız oldu, boya gitti. O yüzden çiçeği açmaya başlayınca gövde taşıyamadı kırıldı. Eklenti 141846 |
Alıntı:
|
Alıntı:
:D |
Çiçeğide pek güzel olurmuş açsaymış ama gövde kendini zor taşıyor :D
|
Alıntı:
|
ben bardak menekşesi aradım çiçekçilerde ama bulamadım..nerde satılıyor ben de yetiştirmek istiyorum bu çiçeği..sakaryalı olan arkadaşlar bana yardımcı olsunlar
|
Tomurcukmu geliyor ne?
2 Eklenti(ler)
Acaba tomurcuğumuzmu geliyor? :cool:
|
Merhabalar ben de siteye yeni üye oldum. Bir bardak menekşem vardı 2 aydır acaba tuttu mu diye bekliyordum(yapraktan çoğaltmaya çalışıyorum) tam 2 yaprağı çıktı ortasından bugün baktım boynunu bükmüş:( toprağının üzerine yatmış. Karıştırdım biraz toprağını altında ufacık yumrusunu gördüm. Acaba yumruyu diksem yaşar mı yoksa ne yapayım bana yardımcı olun çok acemiyim. Boynunu büken yaprakları da tekrar köklendirebilir miyim?
|
Yumruyu derine olmayacak şekilde tekrar toprağa daldırın. Yapraklanır tekrar... Yapraklar ne kadar büyük bilemiyorum. Onlarıda suya koyun belki kök verip büyüyebilir....
|
Yapraktan köklendirmişti kardeşimin kayınvaldesi :)Yumrulu olduğu için ben ısrarla olmaz demiştim ama çok güzel köklendi :)Benimkide tomurcukluydu Tekirdağ'da cep telefonuyla resimlerde çektim ama Telefonum İstanbulda kalmış .Tekirdağdaki telefon kızılötesi diye bişey yükleyemiyorum :( Bu konuyu bilen varsa bana yardım etsin çok güzel resimler çekmiştim .:(
|
Ablacım kızılötesi için birşey diyemeyeceğim. Telefonun veri aktarma kablosu varsa belki öyle aktarabilirsin, ya da hem kızılötesi hem de bluetooht olan bir telefona aktarıp oradan bluetoth ile aktarabilirsin. Ya da İstanbula dönünce yükleyeceksin :D
|
Yaa olmaz ama Dudi o nasıl bardak menekşe öyle almış başını gitmiş maşallahhhh diyorum..
Ben de verdim bitki besini darısı benim menekşeme olsun:) |
Sayın Dudi,yapraklarınız yeni bitki üretmek için uygun.Çoğaltmak isterseniz.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım bardak menekşem çiçekleniyor sonunda.
|
Seninki ne alemde ablacım? Fotoğraf koyabilirsen görelim :) Merak ettim ;)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Menekşelerim iyice açtı;
|
Şahaneler ülkü :)
|
Darısı seninkilerin başına sevgili Dudi.
|
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım.Ülkü Hanım koskocaman bir maşallah nasıl guzel acmışlar.Ben bu çiçeği çok seviyorum ama bulamıyorum siz nerden aldınız.Yakın tarihte biryer de satıldığını goren duyan varmı:rolleyes:
|
Ben 1 yıl bekledim sevgili bukleli, yapı marketlerde yumrusu satılıyordu ama şu anda kalmışmıdır bilemiyorum. Yapı marketlere bakın isterseniz.
|
tesekkurler Dudi ticari ismi de aynı mı bardak menekşesi olarakmı satıyorlar yoksa farklı bir isimlemi satılıyor
|
Ülkü hanım harika görünüyorlar maşallah diyeyim hiiiççç kıskanmadım:)darısı benimkinin çiçeklerine...
Şu an yapı marketlerde va ama yumuşak içi geçmiş yumrular geçen gün katlı kırmızısını buldum yumru olarak ama haşat bi haldeydi almadım.. Konya da sadece Metroda oluyor yumrusu..Bu arada ben de 1 yıl bekleyenlerdenim:D Seraları dolaşın saksı halinde satışları başladı.. |
Gloxinia ismiylede bulabilirsiniz.
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben geçen yıl saksıda almıştım. Geçen yıl da açtı, yapraklarını kışın hiç kırutmadım ara ara su verdim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025