agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni436Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2012, 22:01   #241
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Arkadaşlar arap saçı bahçe toprağında daha sağlıklı büyüyor birde bol güneş ışığı direk güneş yakıyor alıştırınca direk sabah güneşini çok seviyor. Ayrıca çoğaltmak için uzayan saçları makasla kesin saksıyA yerleştirin üstüne toprak dökün hafif bastırın hergün azar azar sulayın böylece bir çok arap saçınız olur kolay gelsin ..

Sudenur beğendi.
pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 13:31   #242
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Benimki evde kötü oldu.Kurudu diye bahçeye elma ağacının altına saksısında koydum.Yeniden yeşerdi.Şu an durumu gayet iyi.Nerdeyse hergün biraz su veriyorum.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 08:35   #243
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2012
Bir de arap saçı için saksının derin olması şart mı? Derin olmayan geniş, bisiklet (sepetli) saksım var onu düşünerek almıştım sizce uygun olur mu arap saçı için? Kışında yeşil kalıyor mu?

Asya Ceylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 09:16   #244
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın Ceylan

Arap saçı için derin bir saksı gerektirmez Ancak yüksek nem istiyen bir bitki
tamamen gölge . kışın yeşil kalıyor soğuktan korkmuyor
İyi günler

esemeral beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 22:13   #245
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Fitilli Sulama

İşte benim arapsaçı çiçeğim;
Name:  Arapsaçı.jpg
Views: 4625
Size:  35.9 KB

Bitkimi, bazı arkadaşların afrika menekşelerine uyguladığı Fitilli Sulama yöntemi ile suluyorum.

Bitkiyi bir arkadaşımdan aldım. Çok kötü bir durumdaydı bitki. Toprağı çoğunlukla torf ve perlitten oluşan, küçük bir menekşe saksısına fitilleyerek şaşırttım. Arkadaştan aldığımda olduğu gibi toprağının vıcık vıcık sulu olmaması için, fitilini çok ince tuttum.

Nispeten sabah güneşini alan, aydınlıkça bir yerde kendisi. Ramazanın ortalarında benim olmuştu. Şimdiye kadar neredeyse üç kat büyüdü.

Renginin açık oluşunu, mineral eksikliğine yoruyorum. Bu yüzden azar azar suyuna mineralli gübre karıştırıyorum.

Eğer istediğim renk koyuluğunu elde edemezsem, bir de güneş ve aydınlığı artırmayı deneyeceğim.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 14:09   #246
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Arap saçı

Harika bir yer örtüçü .güneşten hoşlanmıyor nemli ortamları seviyor
Üremesi zahmetsiz kendi kendine çoğalıyor
Yaz kış yeşil nemli bir yerde uzun zaman su istemiyor
Üzerinde fazla gezinmeyi sevmiyor ama ölmüyor
Taşlar arasındaki görüntü güzel ve yayılmaya süratle devam ediyor

Eklenen Resimler

esemeral ve nanemolla beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 22:01   #247
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
selamlar,

son zamanlar her yerden çıkmaya başladım bende helxine solierolii ( arap saçı ) da var. burda yazanları ezberledim nerdeyse ama bitki 2 aydır hiç gelişmiyor. ilk aldığımda müthiş kabarık ve çoğalmış vaziyetteydi ama ihmalden ötürü kuruttum. sağlıklı dallarını yeni toprak ve saksıya aldım. dallarda çürüme falan yok ama çok yavaş. diktiğimden beri fazla gelişme olmadı. şimdiye saksıyı doldurmuş olmaları gerekiyordu sanırım.

toprak biraz farklı. fidanlıktan almıştım. hazır toprak. paket halindeydi. bildiğimiz torflardan farklı çıktı. rengi açık kahve - kızılımsı, toz gibi içinde mısır püskülü gibi sarı lifler mevcut. bir de perlit var. açıkçası toprağa da benzemiyor. bişeyin kurumuş hali gibi.

diktikten sonra hergün su püskürttüm, toprağı sürekli nemli hatta ıslak bile sayılır. serin ve aydınlık odada duruyor. daha ne yapayım bilemedim.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 11:44   #248
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
selamlar,

son zamanlar her yerden çıkmaya başladım bende helxine solierolii ( arap saçı ) da var. burda yazanları ezberledim nerdeyse ama bitki 2 aydır hiç gelişmiyor. ilk aldığımda müthiş kabarık ve çoğalmış vaziyetteydi ama ihmalden ötürü kuruttum. sağlıklı dallarını yeni toprak ve saksıya aldım. dallarda çürüme falan yok ama çok yavaş. diktiğimden beri fazla gelişme olmadı. şimdiye saksıyı doldurmuş olmaları gerekiyordu sanırım.

toprak biraz farklı. fidanlıktan almıştım. hazır toprak. paket halindeydi. bildiğimiz torflardan farklı çıktı. rengi açık kahve - kızılımsı, toz gibi içinde mısır püskülü gibi sarı lifler mevcut. bir de perlit var. açıkçası toprağa da benzemiyor. bişeyin kurumuş hali gibi.

diktikten sonra hergün su püskürttüm, toprağı sürekli nemli hatta ıslak bile sayılır. serin ve aydınlık odada duruyor. daha ne yapayım bilemedim.
Sayın Erdogan,

Yazdıklarınızdan, yetiştirme ortamınızın hindistan cevizi torfu ve perlitten oluştuğunu anlıyorum. Su ve havayı azami ölçüde tutan, çamurlaşmadığı için bitkilerin kökünü boğmayan, sağlıklı bir harç.

Ancak bu toprağı, bitkilerinizin köklerinin çürümemesi için, kesinlikle "ıslak" tutmamalısınız. Eğer toprağı sıktığınızda elinizden su süzülüyorsa, toprağınız "ıslaktır". Toprağınız nemli olmalı, ancak ıslak olmamalı.

Bir de bu harç sadece bu iki materyalden oluşuyorsa, bitki için yeterli besin yoktur demektir.

Yeni çelikler kök oluşturuncaya kadar fazla gelişim göstermeyebilirler. Ancak, çeliklerin kurumaması da iyi birşey. Çelikleri diktikten iki - dört hafta sonra yavaş yavaş gelişmeye başlarlar. Bu arada fısfısa devam edin derim.

Çeliklerde gelişme gördükten sonra, toprağınızda besin olmadığına emin olur iseniz (toprağın paketinde içeriği yazabilir ya da satın aldığınız satıcıdan öğrenebilirsiniz), AŞIRIYA KAÇMADAN gübre verebilirsiniz.

Bitkiyi oda sıcaklığında ve aydınlık bir yerde konuşlandırırsanız ve de sabırla bakmaya devam ederseniz mutlaka gelişecektir.

Kolay gelsin.

Erdogan beğendi.
Eski 07-12-2012, 13:24   #249
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
2002 de arkadaşımın hediyesi olan arapsaçım her yıl çelikleyerek kuşak kuşak aktardım . 10 sene öncesinin arapsaçı süregeliyor. yaz ortası kuruma yapar o arada hemen 3,5 dal keser saksıya dikerim biri ömrünü bitirirken diğeri devam eder. özel bir şey yok cam önü sabah güneşi alıyor daha doğrusu güneş yakmasın diye perde vardır. bazen öyle uzar ki budarım bundan hoşlanıyor budandıkça daha da gürleşiyor.suyunuda haftada bir veririm bol ışık alır.. begonyamın dibine dikmiştim örtücü olarak çok güzel görünüyor.

pembegül ve Erdogan beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2012, 01:58   #250
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Selcuk bey bilgi icin cok tesekkur ederim.Evet toprak coco peat mis. Arap saci arsizdir diye biliyorum. 1-2 celik 20 cm capindaki saksi yuzeyini tahminen ne kadar surede doldurur? Besin olarak genel kullanima uygun cicekli ve ciceksiz bitkiler icin Cicek Costuran diye sivi besin almistim bunu kullanabilir miyim ve kac zamanda bir vermeliyim?

Son olarak saksi seramik ve altinda drenaj delikleri yok. Bu yuzden normal sulama yapamiyorum. Besini fisfis seklinde versem olur mu?

Sunu da belirteyim, bitkinin adi Askin Gozyasi degil. Moderatorlerden basligi duzeltmelerini rica etsem? Isirgan otu giller familyasina ait yillarca Arap saci dedigimiz bitkidir. Latince ismi Soleirolia soleirolii (eski adi Helxine soleirolii), yabancilara gore bircok ismi olmakla beraber en yaygin "Baby's tears" (Bebegin gozyaslari) ya da "Mind your own business" (Sen kendi isine bak) bitkisi. 2.isim gayet guzel ama Arap saci demek daha guzel

Internette arastirdigim kadariyla bitkinin dogal florasi Kuzey Akdeniz, Corsica, Sardinia, Italya, nemli orman ortusu ve cok islak alanlar (nerdeyse akvaryum bitkisi gibi ama degil). Bitki acik terrariumlar icin ideal. Oneri olarak derin bir tabaga su koyup saksiyi ustune oturtup boylece topragin alt tarafi islanirken yukarilara dogru buharlasma ve nem saglayacagi yaziyor. Bitkinin koklerinin kisa oldugu icin curume olmayacagi belirtilmis. Gayet mantikli geldi bana ama drenaj deligi olmadigindan ben uygulayamiyorum.

Deneme olarak terrarium gibi kucuk seffaf plastik kabin icine 2 celik koydum kapagini da kapattim bakalim ne olacak.

Papağan beğendi.

Düzenleyen Erdogan : 08-12-2012 saat 02:54
Eski 08-12-2012, 15:14   #251
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Sayın Gultekin, bitkiyi deliksiz saksıya dikmek zorunda mısınız? Naçizane tavsiyem, öncelikle o saksıdan kurtulun derim. Deliksiz saksıyı kullanmaya devam ederseniz, yüzeyini büyük bir ihtimalle dolduramayabilirsiniz.
Yapraktan da gübreleme yapabilirsiniz. Ama kesinlikle aşırıya kaçılmaması gerekiyor.
Kolay gelsin.

Erdogan beğendi.
Eski 27-12-2012, 14:33   #252
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

toprak ve saksı değişimi yaptım, sonra biraz su verdim fakat toprak çok nemli kalıyor bu sefer. bitkinin küçük gövdelerinde pamukçuklar oluşmaya başladı. küflenme var sanırım :/ acil olarak yapabileceğim bişeyler var mı ? tavsiyeniz nedir ?

Eski 27-12-2012, 15:18   #253
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
toprak ve saksı değişimi yaptım, sonra biraz su verdim fakat toprak çok nemli kalıyor bu sefer. bitkinin küçük gövdelerinde pamukçuklar oluşmaya başladı. küflenme var sanırım :/ acil olarak yapabileceğim bişeyler var mı ? tavsiyeniz nedir ?
Arap saçı yazın suyu çoksever ancak kışın haftada bir yeter benimde var geçen yıl aldım biriki arkadaşa dağıttım şimdi elimde büyük bir saksı ve üç minik saksıda var haftada bir suluyorum toprağıda öyle aman aman bir toprak değil bildiğimiz bahçe topragı.Bir görseniz saksıdan aşağı taştı saksı görünmüyor bence siz bahce toprağı bulun toprak ıslaksa kurutun ve delikli bir saksıya toprağı alın elinizdeki arap saçından bir miktar kesin ve saksıya dikin dikimi şöyle yapın arap saçı bitkisini saksıya yaydırın üstünü örtecek az miktarda toprak örtün kenarlardan filizler dışarda kalsın birazcıkta can suyu verin daha sonra kurudukça sulayın bol ışık alan bir yere koyun bu kadar kolay gelsin..

demircool beğendi.
Eski 27-12-2012, 16:43   #254
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pembegül Mesajı Göster
Arap saçı yazın suyu çoksever ancak kışın haftada bir yeter benimde var geçen yıl aldım biriki arkadaşa dağıttım şimdi elimde büyük bir saksı ve üç minik saksıda var haftada bir suluyorum toprağıda öyle aman aman bir toprak değil bildiğimiz bahçe topragı.Bir görseniz saksıdan aşağı taştı saksı görünmüyor bence siz bahce toprağı bulun toprak ıslaksa kurutun ve delikli bir saksıya toprağı alın elinizdeki arap saçından bir miktar kesin ve saksıya dikin dikimi şöyle yapın arap saçı bitkisini saksıya yaydırın üstünü örtecek az miktarda toprak örtün kenarlardan filizler dışarda kalsın birazcıkta can suyu verin daha sonra kurudukça sulayın bol ışık alan bir yere koyun bu kadar kolay gelsin..
ne kadar güzel anlattınız ama kimine göre çok kolay yetişen bitki bazısı için imkansız zor bitki olabiliyor - misal ben istanbulda bahçe toprağı pek bulamıyorum malesef. hazır toprak almıştım , torf ve normal toprak karışımına benziyor. yani torftan daha iyi. saksıyı değiştirdikten sonra can suyu verdim ama o su hala kurumadı toprağı baya rutubetli tutuyor. kış olduğundan sanırım :/

ıslaklık ile nem arasındaki dengeyi sağlayamıyorum malesef. saksının altında drenaj delikleri mevcut , hatta fazladan delikler bile açtım çok sayıda. ama faydasız. drenaj sağlayamıyorum. 2-3 hafta evvel açık renklisini de aldım, çok fazla kabarık şekildeydi. neden oluyorsa eve getirdiğimden beri yarısı kurudu. öyle duruyor şimdi. napsam faydasız. su fısfıslasam bu sefer çürüme oluyor, sulasam toprak çok ıslak kalıyor, su vermesem bu bitkiler toprağın kurumasına tahammül edemez diye biliyorum.

Eski 27-12-2012, 18:48   #255
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Bu bitki için bahçe toprağı şart eğer torf şart olsaydı diğer toprakta yetişmezdi ve yetiştiği alanlarada torf almak baya bir maddi külfet olurdu ..

Bulunduğunuz yerde apartmanda bile olsanız küçük bir bahçe vardır yöneticiden rica ederseniz yardımcı olurlar ben öyle yapıyorum ve ne kadar toprak lazımsa okadar alıyorum ..

Eski 30-12-2012, 12:08   #256
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

ilk 2 fotoğrafta 3-4 hafta önce aldığım açık renkli Arap saçım , yarısı kurudu :/

3. fotoğraf önceden aldığım ve kuruyan koyu renkli arap saçından kurtarabildiğim dallar. uzun süredir aynı şekilde gelişme yok :/ saksısı ve toprağı yeni değiştirdim.

4. fotoğraf açık renkli arap saçından kopardığım dallar, fakat gelişme yok.

neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum :/

Eklenen Resimler

Eski 30-12-2012, 21:21   #257
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

3. resimdeki arap saçı daha canlı güneşli biryere alın az sulayın size cevap verecektir..

Eski 31-12-2012, 12:35   #258
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
3. resimdeki arap saçı daha canlı güneşli biryere alın az sulayın size cevap verecektir..
sayın pembegül 3. resimdeki 2-3 aydır o durumda malesef gelişim göstermedi fazla. havalar da malum güneş yüzünü pek göstermez oldu.

1 ve 2. resimdeki açık renkli arap saçını kurtaramaz mıyım ? bugün baktım iyice kurumuş çoğu :/

Eski 31-12-2012, 13:47   #259
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Açık renklilerinde sağlıklı olan dallarını kırpın başka saksıya dikin, Kökler aynı saksıda kalsın kuruyanları saksıdan temizleyin köklerin suyunu kontrol edin susadıkça su verin pencere önü gibi bir yerde bulundurun benim bir saksı arap saçı bitkim böyle kök kaldı tekrar sürdü kolay gelsin.

halil~58 ve Erdogan beğendi.
Eski 23-01-2013, 14:53   #260
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

tekrar merhaba,

toprakta garip mantar gibi oluşumlar mevcut bunu nasıl önlerim? herhangi bir zararı olur mu bitkiye? burnumu yaklaştırdığımda toprak küflü küflü kokuyor :/ arap saçı yaşamak için hala direniyor bu çok iyi ama gelişim yok malesef.

Eklenen Resimler

Eski 23-01-2013, 15:04   #261
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

bu da açık renkli olan arap saçım. daha önce resimlerini paylaşmıştım, artık hepsi kurudu öldü. ama baharda belki canlanır diye atmadım henüz.

3. resimde küçük saksıya canlı dallarından koymuştum, saksı tamamen doluydu ama gördüğünüz gibi 2-3 dal kaldı geriye :/ onları da kaybetmek istemem. tavsiyeleriniz neler ?

hem açık renkliyi hem diğer koyu renkliyi hergün fısfıslıyorum ama gelişim görmedim.

Eklenen Resimler

Eski 27-01-2013, 20:53   #262
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Açık renkli arap saçını budayın üstündeki kuru dalların altından yeni sürgünler çıkar. Benim arap saçım buraya yazdıktan sonraydı sulamamışım kurudu kuruyan daları kırptım suladım iki günde yeşerdi.

Eski 28-01-2013, 13:36   #263
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Açık renkli arap saçını budayın üstündeki kuru dalların altından yeni sürgünler çıkar. Benim arap saçım buraya yazdıktan sonraydı sulamamışım kurudu kuruyan daları kırptım suladım iki günde yeşerdi.
eminmisiniz pembegül hanım? hiç ümit yok gibi görünüyor resimde gördüğünüz gibi hepsi kurudu çürüdü. nasıl budamalıyım ? makasla hepsini kessem toprak seviyesinde olur mu? sulamayı nasıl yapmalıyım ?

sorun şu ki bendeki sulamamaktan kurumadı. satın aldıktan sonra evde birden kurumaya başladı nedense. suyunu eksik etmedim.

bir de diğer koyu renkli olan için önerileriniz nelerdir ? bahsettiğim gibi toprakta kahverengi - sarımsı mantar gibi oluşumlar var , küflü küflü de kokuyor toprak.

Eski 28-01-2013, 13:57   #264
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Toprak seviyesine kadar budayın suyunu toprak kurudukça verin belki bir umut sürer diye düşünüyorum ve toprağını değiştirin belki toprakta bir sorun vardır,Koyu renk olanında toprağını değiştirin benimde bazı çiçeklerin toprağı küf yaptı bahçe toprağı ev havasına direniyor hazır topraklar direnemiyor sorun toprakta bence toprak işini hal edin.

Erdogan beğendi.
Eski 13-02-2013, 10:12   #265
Yeni Üye

arapsaçı06's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2013
Arapsaçım benim gözdelerimden,

Name:  Fotoğraf0305.jpg
Views: 2267
Size:  76.0 KB

suyu çok seviyor,susuz kaldığında yaprakları aşağı doğru dönüyor ve cılızlaşıyor..ben susuz kaldığını anlayınca su veriyorum,düzensiz gibi oluyor ama her an gözümün önünde olduğu için susuz kalmıyor.

arapsaçı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 13:00   #266
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2012
bu ufaklıklar da bizim kısaca tanıtayım. koyu yeşil Kadife, alaca olan Toopil ( türünden midir çözemedik fazla gelişmedi yaramaz), sarşınlardan iri yapraklı olan Tuna ve en son Efe )

Eklenen Resimler

baytar87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 14:06   #267
Ağaçsever

bizim kadife kız çiçeklendi galiba ) 2 tane minik tüy gibi çiçekleri var )

Eklenen Resimler

Eski 06-03-2013, 19:14   #268
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Sayın baytar87 arap saçlarınız harik görünüyor maşallah Bende de var klasik arap saçından gelişimi gayet güzel

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 19:22   #269
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sayın baytar87 arap saçlarınız harik görünüyor maşallah Bende de var klasik arap saçından gelişimi gayet güzel
merhaba bay tömürcek. biz ilk klasik ile alacayı aldık. baktık olcak gibi değil 1-2 ay sonra da sarışınları aldık. ama geldikleri saksı çok ufaktı gelişimleri fazla olmuyor. şimdi biraz daha büyük bir saksıdalar. maşallah çok güzel gelişiyor yaramazlar. bu günde kadife kız (klasik arap saçı) sevindirdi bizi. iyi bakıldığını gösterdi bize. sağlıklı arapsaçlı günler. görüşmek üzere

Eski 06-03-2013, 22:30   #270
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi baytar87 Mesajı Göster
merhaba bay tömürcek. biz ilk klasik ile alacayı aldık. baktık olcak gibi değil 1-2 ay sonra da sarışınları aldık. ama geldikleri saksı çok ufaktı gelişimleri fazla olmuyor. şimdi biraz daha büyük bir saksıdalar. maşallah çok güzel gelişiyor yaramazlar. bu günde kadife kız (klasik arap saçı) sevindirdi bizi. iyi bakıldığını gösterdi bize. sağlıklı arapsaçlı günler. görüşmek üzere
Merhaba Benimkide ufacık birşeyin içindeydi saksısını değiştirince gözle görülür bir gelişim gösterdi ama biraz fazla uzuyor yukarı doğru sanırım az ışıktan dolayı Böyle giderse keseceğim o uzayan saçları

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025