![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
arap
saçı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Eskiden biten cam sil şişesine kaynamış suyu doldururdum oda sıcaklıgında olacak. Ve püskürtürdüm. Şuan bitkilere özel fıs fıs şişesi satılmakta. Yani püskürtme yaparken bitkinin topragı sadece nemleniyor. sularken gölet gibi olabiliyor suyu dengesi ayarlanmazsa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2012
|
lütfen yardim edin 5 saksi aldim hepsi kuruyor. isik tam istedigi gibi ama suyunu ayarlayamiyorum. aldigim her saksidan bi kac dal alip minik saksilara dikiyorum artik cünkü kuruyo hep. ama onlarda yasamiyor. kac günde bir ne kadar suluyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım evin ısısı ortamın nemi hersey etkiler... nemsiz sıcak ortamsa suya ve neme ihtiyac duyar. Çok köklü bi bitki değil zaten topraktakı fazlası kökü çürütür. Yineliyorum dibine ve yapraklarına püskürtme yaparak sulayınız nemlendiriniz. Ortama göre su ihtiyacına göre 3-4 günde bir işlem gerçekleştirebilir. Malum kış ayındayız.Yazın bu işlem günlük yapılabilir.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Hayırlı olsun ne güzel bir haber... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
öncelikle herkese merhabalar. ben bitkimi uzun arayışlar sonucu bu hafta elde edebildim ve buradanda bakım bilgilerinden kapmaya çalıştım. yalnız benim aklıma takılan bir sorun var. ben bu bitkiyi büyük şarap kadehlerinde yetiştirmek istiyorum. ama saksı gibi altları delik olmadığından tereddütlüyüm acaba bitkiyi kurutur çürütür müyüm diye. bu konuda tavsiyelerinizi alabilrsem gerçekten sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Şarap kadehi çok güzel bir fikir, dekoratif olur. Umarım sorun yaşamazsınız çürüme açısından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Kocaelinde bu çiçeğe sahip olan biri varsa benimle paylaşabilirmi? lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar bende arapsaçı var daha yetiştirme aşamasındayım isteyen özelden ulaşsın görüşelim... Düzenleyen pembegül : 22-03-2012 saat 12:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
GÜLSEN hanım ben açıktan satış olduğunu yazamadığım için buraya böyle yazdım ayrıca paylaşım diye bir ibarede yazmadım bana mesaj yazmışsınız ancak özelinizi kapatıp bana cevap hakkını kulandırmıyorsunuz . Buyüzden buraya yazdım ücretli istemiyorum diyebilirdiniz. Bende bu sitede 3 üyeyle takas anlaştım cebimden ödeyip gönderdim benden gidenleri aldıkları halde anlaşmaya uymayıp bana göndermediler birisi hala pişkin pişkin burda yazıyor ayrıca geçen yıl 11 kişiye mum çeliği paylaştım benim baha biçtiğim falan yok işi ticari anlamda yapmayı düşünüyorum taktir edersinizki bunca çiçeği yetiştirip takas başa çıkmaz ayrıca ben takasta demedim bu kadar yazacağınıza bir defaya mahsus takas rica edebilirdiniz. Eskişehirden sevgiler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın pembegül işin içne ücret kısmı girince satış bölümüne yazmanız bunu daha makul olurdu. Burada satışa çıkarılan ürünler hakkında sanırım belli bi prosedür var.( ben satış yapmadım hiç sadece duyduğum bir bilgi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sayın özlem moderötörlere sorayım satış başlığından duyurayım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
hatta cevabınızıda bekledim.Bende mum çiçeği paylaşımı yaptım hemde kaç şehire gönderdim ne takas nede ücret talebinde bulundum ben bu çiçek sevdasına paha biçenlerden değilim kusura bakmayın bende olanı bin kişiyle seve seve paylaşırım. sizin düşüncenizede saygı duyarım beni yanlış anlamış olmanıza üzüldüm ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem, menekşelerde olduğu kadar arapsaçında da başarılıymışsınız. Çok tebrik ederim sizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2012
|
Herkese merhaba , Ben arapsaçı ile Kütahya'da girdiğim bir serada tanıştım, serada çektiğim fotoğrafları görebilirsiniz, hayran kalmamak mümkün değil. Eve de getirdik haliyle..poşetinden çıkarıp bir büyük saksıya aldım (hazır torf), evin batı tarafında direkt güneş ışığı almayan bir yere koydum. (Fotoğraf çekmek için cam kenarına aldım) hergün fıs fıs yapıyorum. Büyüyp yayıldı, ama biraz cansız duruyor, çürüyen yapraklardan ötürü hafif açılmalar var.. sanırım su oranını ayarlayamıyorum? Forumdan öğrendiğim kadarıyla haftada bir -15 günde bir gübrelemek lazımmış, bakalım deneyeceğim. Tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2010
|
benim arapsaçım çok cansız duruyor sebebi ne olabilir acaba.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Sonbaharda diktiğim arapsaçı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Helxine Soleirolii
Arap saçı Evde pençere kenarında yetiştirilebilir gölge ve nemli bir ortam sever Bahçede yerini severse korkunç bir çoğalma gösterir baş edemezsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da gören bilen varsa buraya yazabilirse çok sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
|
Özlem merhaba, çiçeğin çok mutlu görünüyor, nasıl bir toprak kullanıyorsun, bu işin püf noktası toprak mı acaba ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba eprucum. Ben toprağında torf perlit cocopeat( yıkanmış ama) ve normal toprak çürüntüsünde oluşan klass markalı topraktan kullanıyorum. Klass 3 avuç, diğerleri 1 avuç karıştırarak. Yukarıdaki yavru haliydi şuanda saksıdan taşmış durumda... Sulamasını ya saksı boşluğundan **** tabağından yapıyorum. Çok sulamada ya da susuz kalmada kuruyor. Canlıılığı içinde kök gübresi diye kulladığım bir gübrem var ondan veriyorum. Hollandadan italmiş. Onun dışında kuzey cepheli sadece sabah erken saatte güneş alan odada sehpanın önünde. Detaylıca yeni görüntüsü ve yerini çeker eklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
|
Sevgili Özlem, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bizimkinin gidişatı hiç iyi değil maalesef ! Gittikçe tepeden kelleşmeye başladı. Saksı değiştirirken toprak olarak torf kullanmıştım (ki yanlış olmuş), bir de bu saksının fazla su tahliye deliği yok.. Saksısını değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım ölmeden kurtarabilecek miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Fazla sulamada ve dibi kurumadığı için mutlaka oluşan kökler çürüyor hep. Tavsiyem birazını küçük saksıya yeniden ekin kalanıda zaten kısa sürede sarar saksıyı. Ama saksı boyutuda çok büyük olmasın. Mesela bu küçük saksıdaydı taşıyordu sonra buna aldım. Biraz daha büyüsün büyüteceğim saksını. Ve tavsiyem yayvan saksı. Dipten sulma için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|