Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pembegül
Arap saçı yazın suyu çoksever ancak kışın haftada bir yeter benimde var geçen yıl aldım biriki arkadaşa dağıttım şimdi elimde büyük bir saksı ve üç minik saksıda var haftada bir suluyorum toprağıda öyle aman aman bir toprak değil bildiğimiz bahçe topragı.Bir görseniz saksıdan aşağı taştı saksı görünmüyor bence siz bahce toprağı bulun toprak ıslaksa kurutun ve delikli bir saksıya toprağı alın elinizdeki arap saçından bir miktar kesin ve saksıya dikin dikimi şöyle yapın arap saçı bitkisini saksıya yaydırın üstünü örtecek az miktarda toprak örtün kenarlardan filizler dışarda kalsın birazcıkta can suyu verin daha sonra kurudukça sulayın bol ışık alan bir yere koyun bu kadar kolay gelsin.. 
|
ne kadar güzel anlattınız

ama kimine göre çok kolay yetişen bitki bazısı için imkansız zor bitki olabiliyor - misal ben

istanbulda bahçe toprağı pek bulamıyorum malesef. hazır toprak almıştım , torf ve normal toprak karışımına benziyor. yani torftan daha iyi. saksıyı değiştirdikten sonra can suyu verdim ama o su hala kurumadı toprağı baya rutubetli tutuyor. kış olduğundan sanırım :/
ıslaklık ile nem arasındaki dengeyi sağlayamıyorum malesef. saksının altında drenaj delikleri mevcut , hatta fazladan delikler bile açtım çok sayıda. ama faydasız. drenaj sağlayamıyorum. 2-3 hafta evvel açık renklisini de aldım, çok fazla kabarık şekildeydi. neden oluyorsa eve getirdiğimden beri yarısı kurudu. öyle duruyor şimdi. napsam faydasız. su fısfıslasam bu sefer çürüme oluyor, sulasam toprak çok ıslak kalıyor, su vermesem bu bitkiler toprağın kurumasına tahammül edemez diye biliyorum.