![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2012
|
bence kesme onun yerine iyi ışık alan bir yere koy. eğer saksının ortasına ektiysen ve toprak varsa çevresinde uzayan dallar oraya yatarak orda köklenirler. daha sık oluşum görürsün. bizim kiler şimdi bu şekilde ilerliyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Bunlar çok güzeller , ağzım açık seyrettim yine , diğer taraftan da ilkokulumuzun kapısındaki arapsaçı gözlerimin önüne geldi , kalbimin atışları bile değişti , özlemişim o günlerimi , okulumu, çocukluğumu , okul bahçemizin havasını , öğretmenlerimi , arkadaşlarımı , hatıralarımı... Çok çok teşekkürler ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
sanırım arap saçı bakımını çözdüm sonunda. saksının geniş olması gerekiyor ve alttan sulanmalı. gerçekten susuzluğu sevmiyor bu bitki. genişçe bir saksıya aldım ve alttaki kaba su koydum şimdi gayet sağlıklı gözüküyorlar. bakalım yayılacaklar mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaçsever
|
sayın Erdogan, ben ustten suluyorum. ayrıca her sabah su fısfıslıyorum yapraklarına. onu da burdan okumuştum, gerçekten çok farketti.ve sonuçta anladım ki önemli olan 2 şey var; güneşten uzak ama aydınlık bir yerde olacak ( loş yerlerde yapraklar yukarı doğru uzuyor) ve mutlaka fısfıslanacak. onun dışında hiç nazlı değiller sagolsunlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
deneme başarısız oldu. sakın alttan su vermeyin. bu sefer toprak çok ıslanıyor ve bitkinin çürümesine sebep oluyor. :/ üstten kapla sulamak ta işe yaramıyor. en işe yarayan hergün toprağı fısfısla sulamak oldu. nem sağlamak için üstünü şeffaf ama açık bir kapla kapatmak. bir nevi terrarium oluşturmak gerek sanırım. nasıl bir bitki anlamadım. tamam dayanıklı bir bitki de bir türlü büyümüyorlar. onca denemeye rağmen hala 3-5 dal canlı kalmayı başardı. sorun onları nasıl böyle patlamış mısır gibi çoğaltacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
küseyim mi arap saçına ? ![]() ![]() açıkçası napacağımı şaşırdım bu bitkiye. toprak kurumayacak diyorlar , su veriyorum bu sefer toprakta mantar oluşumu başlıyor yapraklar çürüyor. hiç su vermeyip fısfıs yapıyorum bu sefer yeterli gelmiyor. internette yabancı sitelerde araştırıyorum bakımı en kolay bitkilerden biriymiş, ama bana zorluk çıkarıyor bu küçük bitki ![]() şu sıralar hava kapalı sürekli, bahar tam gelmedi henüz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
ben de gecen senelerde cok aradım fakat hıcbır yerde bulamadım arap sacını bılgı verırsenız sevınırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
stanbul Aa ve Peyzaj A.. leventte falan fidanlıkları mevcutmuş sanırım. ben alibeyköydeki merkezlerinden almıştım. telefonla arayıp nerelerde şubeleri var öğrenirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaçsever
|
havaların ısınmasıyla iyice coştu bizimkiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Sayın baytar87 size çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
http://urun.gittigidiyor.com/ev-deko...bitki-75985138 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah ![]() güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S bu arada bu bitkiye ne zamandır bakıyorsunuz ? Düzenleyen Erdogan : 01-04-2013 saat 15:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı ![]() size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki ![]() ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik. elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
nereden bulcaz bu şirini yaaa çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Haftasonu Ağaç A.Ş'nin Alibeyköy fidanlığının indirim rafından 1 TL'ye aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaçsever
|
ben görmedim hiçbir yerde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
|
hemen bakıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Arkadaşlar bu arapsaçı mıdır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
bende gaçen babannemden istedim bi arapsaçı bana uçlarından 1 tutam koparıp verdi ve üstünü toprakla ört sık sık sula dedi bende şaşırdım tabi ama sadece 4-5 günde yeni filizlerim çıktı çok mutluyum çok arsız bi bitkiymiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Tesekkurler AMA galiba o da degil nette arastirdim tradescantia Ile benim bitkim hic benzemiyor o cok buyuk benimki kucuk yaprakli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |