agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni436Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2013, 23:54   #271
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2012
bence kesme onun yerine iyi ışık alan bir yere koy. eğer saksının ortasına ektiysen ve toprak varsa çevresinde uzayan dallar oraya yatarak orda köklenirler. daha sık oluşum görürsün. bizim kiler şimdi bu şekilde ilerliyolar.

baytar87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 14:50   #272
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi baytar87 Mesajı Göster
bence kesme onun yerine iyi ışık alan bir yere koy. eğer saksının ortasına ektiysen ve toprak varsa çevresinde uzayan dallar oraya yatarak orda köklenirler. daha sık oluşum görürsün. bizim kiler şimdi bu şekilde ilerliyolar.
Saksının ortasına dikmiştim bir zamanlar Şimdi o saksı doldu ve yanlardan sarkmaya başladı arap bacı Dediğinizi dikkate alıp bol aydınlık bir yere yerleştirdim teşekkür ederim

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 15:09   #273
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Bunlar çok güzeller , ağzım açık seyrettim yine , diğer taraftan da ilkokulumuzun kapısındaki arapsaçı gözlerimin önüne geldi , kalbimin atışları bile değişti , özlemişim o günlerimi , okulumu, çocukluğumu , okul bahçemizin havasını , öğretmenlerimi , arkadaşlarımı , hatıralarımı...
Çok çok teşekkürler ...

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2013, 12:22   #274
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
sanırım arap saçı bakımını çözdüm sonunda.

saksının geniş olması gerekiyor ve alttan sulanmalı. gerçekten susuzluğu sevmiyor bu bitki. genişçe bir saksıya aldım ve alttaki kaba su koydum şimdi gayet sağlıklı gözüküyorlar. bakalım yayılacaklar mı.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 13:28   #275
Ağaçsever

sayın Erdogan, ben ustten suluyorum. ayrıca her sabah su fısfıslıyorum yapraklarına. onu da burdan okumuştum, gerçekten çok farketti.ve sonuçta anladım ki önemli olan 2 şey var; güneşten uzak ama aydınlık bir yerde olacak ( loş yerlerde yapraklar yukarı doğru uzuyor) ve mutlaka fısfıslanacak. onun dışında hiç nazlı değiller sagolsunlar

yeşillim beğendi.
Eski 27-03-2013, 14:51   #276
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

deneme başarısız oldu. sakın alttan su vermeyin. bu sefer toprak çok ıslanıyor ve bitkinin çürümesine sebep oluyor. :/ üstten kapla sulamak ta işe yaramıyor. en işe yarayan hergün toprağı fısfısla sulamak oldu. nem sağlamak için üstünü şeffaf ama açık bir kapla kapatmak. bir nevi terrarium oluşturmak gerek sanırım. nasıl bir bitki anlamadım. tamam dayanıklı bir bitki de bir türlü büyümüyorlar. onca denemeye rağmen hala 3-5 dal canlı kalmayı başardı. sorun onları nasıl böyle patlamış mısır gibi çoğaltacağım.

Eski 27-03-2013, 15:14   #277
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz Ben de kalp kalbe karşı dedikleri bitkiyi büyütememiştim , tam 6 ay sabrettim sadece 2 yaprak çıkarmıştı , sonunda bir çözüm buldum , ( sanırım bu çiçek beni sevmedi dedim kendi kendime , kızım çok güldü ) çözüm ; çiçeğe küstüm bayağı küstüm tam bir hafta söz saydım yanına gidince , cidden değişti o hafta 4 yaprak verdi , boyu uzadı ,yan dal verdi Çok sevindim , tabi ki kızım şok oldu . Sonra ne mi oldu ? Eşim kış bahçesine koymuş ben yokken aşırı sıcaktan öldü bitkim .

Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık )

LoSTrİsT beğendi.
olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 17:18   #278
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim Mesajı Göster
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz Ben de kalp kalbe karşı dedikleri bitkiyi büyütememiştim , tam 6 ay sabrettim sadece 2 yaprak çıkarmıştı , sonunda bir çözüm buldum , ( sanırım bu çiçek beni sevmedi dedim kendi kendime , kızım çok güldü ) çözüm ; çiçeğe küstüm bayağı küstüm tam bir hafta söz saydım yanına gidince , cidden değişti o hafta 4 yaprak verdi , boyu uzadı ,yan dal verdi Çok sevindim , tabi ki kızım şok oldu . Sonra ne mi oldu ? Eşim kış bahçesine koymuş ben yokken aşırı sıcaktan öldü bitkim .

Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık )

küseyim mi arap saçına ? zaten aldığımdan beri üzüyor beni bitki marketten aldım eve getirince hemen bozulmaya başladı, 1 -2 hafta içinde yaprakları kurudu o güzelliği çok hızlı şekilde kayboldu. seralarda nasıl bakıyorlar anlamıyorum. sağlıklı yapraklarından kurtarabildiğimi kurtardım. aylardır bakıyorum bi gelişme yok. 1-2 gelişme var diye seviniyorum o da sürekli olmuyor.

açıkçası napacağımı şaşırdım bu bitkiye. toprak kurumayacak diyorlar , su veriyorum bu sefer toprakta mantar oluşumu başlıyor yapraklar çürüyor. hiç su vermeyip fısfıs yapıyorum bu sefer yeterli gelmiyor. internette yabancı sitelerde araştırıyorum bakımı en kolay bitkilerden biriymiş, ama bana zorluk çıkarıyor bu küçük bitki

şu sıralar hava kapalı sürekli, bahar tam gelmedi henüz.

Eski 28-03-2013, 19:35   #279
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2013
ben de gecen senelerde cok aradım fakat hıcbır yerde bulamadım arap sacını bılgı verırsenız sevınırım

nursah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 14:00   #280
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nursah Mesajı Göster
ben de gecen senelerde cok aradım fakat hıcbır yerde bulamadım arap sacını bılgı verırsenız sevınırım
istanbul avrupa yakasındaysanız büyükşehir belediyesinin bir iştiraki var. İstanbul Ağaç diye bir yer. ben ordan almıştım.

stanbul Aa ve Peyzaj A..

leventte falan fidanlıkları mevcutmuş sanırım. ben alibeyköydeki merkezlerinden almıştım. telefonla arayıp nerelerde şubeleri var öğrenirsiniz.

Eski 30-03-2013, 17:48   #281
Ağaçsever

havaların ısınmasıyla iyice coştu bizimkiler

Eklenen Resimler

Eski 30-03-2013, 18:33   #282
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Sayın baytar87 size çok teşekkür ederim Neden dediniz değil mi Sizin tavsiyenizle arap saçımı güneşli pencere önüne aldım arap saçım okadar güzel oldu ki o cılız cılız yukarı uzayan dallar kalınlaştı ve aşağı uzamaya başladılar koyu yeşil bir görünümü oldu aynı son eklediğiniz resimdekine benziyor şimdi Tekrar teşekkür ederim

Eski 30-03-2013, 21:28   #283
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sayın baytar87 size çok teşekkür ederim Neden dediniz değil mi Sizin tavsiyenizle arap saçımı güneşli pencere önüne aldım arap saçım okadar güzel oldu ki o cılız cılız yukarı uzayan dallar kalınlaştı ve aşağı uzamaya başladılar koyu yeşil bir görünümü oldu aynı son eklediğiniz resimdekine benziyor şimdi Tekrar teşekkür ederim
bizlik bir şey yok. sevdikten sonra olur sadece direk güneş ışığı almasın. havalar ısınıyor. yakarsın bitkiyi.

Eski 30-03-2013, 21:52   #284
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nursah Mesajı Göster
biz 4 ufaklığıda burdan aldık. ürün kapalı gözüküyor ama mesaj attığınız taktirde muhakak yardımcı olurlar. elinize geçtiğinde de en kısa süre de saksı değişimi yapın. çünkü ufak saksıda geliyolar. biraz daha büyük bir saksıya alırsanız yetiştirme açısından daha iyi yetişir.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-deko...bitki-75985138

Eski 31-03-2013, 13:27   #285
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
bizlik bir şey yok. sevdikten sonra olur sadece direk güneş ışığı almasın. havalar ısınıyor. yakarsın bitkiyi.
Sabah güneşi alan pencereye koydum arap saçımı çok güneş iyi gelmiyor arap saçına gözlemledim bunu

Eski 01-04-2013, 11:50   #286
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah nasıl bakıyorsunuz bize de anlatır mısınız ? aylardır 3-4 dalı çoğaltmaya çalışıyorum ama gelişme yok :/

güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S

bu arada bu bitkiye ne zamandır bakıyorsunuz ?

Düzenleyen Erdogan : 01-04-2013 saat 15:53
Eski 01-04-2013, 16:11   #287
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah nasıl bakıyorsunuz bize de anlatır mısınız ? aylardır 3-4 dalı çoğaltmaya çalışıyorum ama gelişme yok :/

güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S

Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı öneki sayfada sarı arap saçlarının ilk hali, burda da son hali var. 1 ayda nasıl bir gelişim gösterdiklerini görebilirsiniz.

size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin

Eski 01-04-2013, 17:13   #288
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı öneki sayfada sarı arap saçlarının ilk hali, burda da son hali var. 1 ayda nasıl bir gelişim gösterdiklerini görebilirsiniz.

size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin
cevap için teşekkürler sayın baytar87

güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki

ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik.

elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ?

Eski 01-04-2013, 19:03   #289
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
cevap için teşekkürler sayın baytar87

güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki

ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik.

elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ?
zor olan bir şey yok gerçekten. sadece püf noktasını bilmek önemli. bu benim 3. denemem daha önce 2 denememde de güneş istiyorlar diye güneşe koydum kurudular. şimdi bunlar aydınlık yerde duruyorlar. direk güneş kesinlikle görmüyorlar. sizin kiler dal dal olduğu için sulama yerine fısfısın yeterli olabileceğini düşünüyorum. sıvı gübre açısından ben tam ölçüyü haftada bir kullanıyordum. ancak siz her sulamada kullanacaksanız yarım litreye suya 1/4 oranında sıvı gübre koyun. o şekilde fısfıslama yapın. bol arapsaçlı günler...

Eski 03-04-2013, 23:01   #290
Ağaçsever

refiye's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2011
nereden bulcaz bu şirini yaaa çok güzel

refiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 23:04   #291
Ağaç Dostu

adacık's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Haftasonu Ağaç A.Ş'nin Alibeyköy fidanlığının indirim rafından 1 TL'ye aldım.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 23:07   #292
Ağaçsever

refiye's Avatar

ben görmedim hiçbir yerde silivri ve çevresinde görmedim yani ((((((

Eski 04-04-2013, 20:10   #293
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi refiye Mesajı Göster
ben görmedim hiçbir yerde silivri ve çevresinde görmedim yani ((((((
merhaba. yukarıda link vermiştim. gittigidiyor linki. biz oradan almıştık. şuan ürün kapalı gözüküyor ama mesaj attığınızda size geri bildirim yaparlar muhakkak. gayette memnunuz

Eski 04-04-2013, 21:04   #294
Ağaçsever

refiye's Avatar

hemen bakıyorum ) teşekkürler

Eski 11-04-2013, 23:06   #295
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Arkadaşlar bu arapsaçı mıdır ?

Eklenen Resimler

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 18:33   #296
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ddmk Mesajı Göster
hayır değil.

Eski 13-04-2013, 19:19   #297
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Bu Tradescantia Navicularis. Çok çabuk yayılan bir tür. Güle güle büyütün.

ddmk beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 20:18   #298
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
bende gaçen babannemden istedim bi arapsaçı
bana uçlarından 1 tutam koparıp verdi ve üstünü toprakla ört sık sık sula dedi
bende şaşırdım tabi
ama sadece 4-5 günde yeni filizlerim çıktı çok mutluyum çok arsız bi bitkiymiş

ddmk beğendi.
kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 00:31   #299
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu Tradescantia Navicularis. Çok çabuk yayılan bir tür. Güle güle büyütün.
Tesekkurler AMA galiba o da degil nette arastirdim tradescantia Ile benim bitkim hic benzemiyor o cok buyuk benimki kucuk yaprakli

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 09:21   #300
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Tesekkurler AMA galiba o da degil nette arastirdim tradescantia Ile benim bitkim hic benzemiyor o cok buyuk benimki kucuk yaprakli
Bakın benimki burada. Ama emin olmak için işin ustalarına da sorabilirsiniz...

Cizmeli Kedi beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025