View Single Post
Eski 08-12-2012, 01:58   #250
Erdogan
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
Selcuk bey bilgi icin cok tesekkur ederim.Evet toprak coco peat mis. Arap saci arsizdir diye biliyorum. 1-2 celik 20 cm capindaki saksi yuzeyini tahminen ne kadar surede doldurur? Besin olarak genel kullanima uygun cicekli ve ciceksiz bitkiler icin Cicek Costuran diye sivi besin almistim bunu kullanabilir miyim ve kac zamanda bir vermeliyim?

Son olarak saksi seramik ve altinda drenaj delikleri yok. Bu yuzden normal sulama yapamiyorum. Besini fisfis seklinde versem olur mu?

Sunu da belirteyim, bitkinin adi Askin Gozyasi degil. Moderatorlerden basligi duzeltmelerini rica etsem? Isirgan otu giller familyasina ait yillarca Arap saci dedigimiz bitkidir. Latince ismi Soleirolia soleirolii (eski adi Helxine soleirolii), yabancilara gore bircok ismi olmakla beraber en yaygin "Baby's tears" (Bebegin gozyaslari) ya da "Mind your own business" (Sen kendi isine bak) bitkisi. 2.isim gayet guzel ama Arap saci demek daha guzel

Internette arastirdigim kadariyla bitkinin dogal florasi Kuzey Akdeniz, Corsica, Sardinia, Italya, nemli orman ortusu ve cok islak alanlar (nerdeyse akvaryum bitkisi gibi ama degil). Bitki acik terrariumlar icin ideal. Oneri olarak derin bir tabaga su koyup saksiyi ustune oturtup boylece topragin alt tarafi islanirken yukarilara dogru buharlasma ve nem saglayacagi yaziyor. Bitkinin koklerinin kisa oldugu icin curume olmayacagi belirtilmis. Gayet mantikli geldi bana ama drenaj deligi olmadigindan ben uygulayamiyorum.

Deneme olarak terrarium gibi kucuk seffaf plastik kabin icine 2 celik koydum kapagini da kapattim bakalim ne olacak.

Düzenleyen Erdogan : 08-12-2012 saat 02:54
Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön