![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Sayın Todor , Gardenyaların cinsleriyle ilgili çok fazla bilgim yok. Yazdığınız türleri araştıracağım. Yeni alışveriş yaptığım seradan aldım ,sürekli üretiyorlarmış.Hiç sorun yaşamayacağımı söyledi.Hatta sonbaharda götüreceğim çelik almada yardımcı olacakmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Cok tesekkur ederim Lerdemir. Bilgiler yararli oldu. Arkadaslar forumda yaptigim arastirmalar sonucu anladimki su ana kadar ben gardenyama musluk suyu vererek iskence yapmisim. Bundan boyle hazir su veya kaynatip soguttugum suyla sulayacagim. Umarim su ana kadar depoladigi kirec zamanla kaybolur. Limon tuzu olayini nasil hallederim hala bilmiorum dogrusu ![]() ![]() Tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Sn.lerdemir; bugün, teşekkür kabul gününüzmüş, bir teşekkür de benden. Problemlerimiz bitti gibi, güzellikler başladı. Sizinle ve arkadaşlarla paylaşmak istedim. Zaten bu açanda pek te problem yoktu. Asıl diğerini bekliyorum, bugün yarın o da açacak gibi. Aşırı sarı yaprakları, manuel olarak hallettim, koparıp attım. Arkadan gelenler; sizin de dediğiniz gibi çok sağlıklıydı, biraz sıvı besine dikkat, biraz sulamaya dikkat, biraz da çok üstünde durmamaya çalışarak, sonunda dediğim gibi güzellikler geliyor. İlginize tekrar çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
Az önce gardenyamın kuruyan sararan yapraklarını temizledim, tam yerine koyarken aralarda beyaz birşey gözüme çarptı. Amaninnnnnn çiçek açmış vede saklanmış. Havalara uçtum gene. Küsmüştüm ben ona ilgilenmedim sadece arada suyunu verdim. Konuşmuyorum seninle diyordum, demek üzülmüş beni çiçekle sevindirdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaçsever
|
Erbek cok tesekkur ederim. Gardenyam salonda tek basina yasiyordu ilaclama yapmak icin balkona, diger ciceklerimden uzak bi koseye aldim ve ilacladim. bir gece bir de sabah olmak uzere iki kez ilacladim. Zararlilardan temizlenmis gibi gozukuyordu fakat az once minik bi tane daha gordum. Gardenyam zaten cok kucuk temizlemesi kolay oldu diyordum ama yinede saklanacak yer buluyolar sanirim ![]() Gardenyamin simdi daha buyuk bir sorunu var malesef ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaçsever
|
Tekrar merhaba arkadaslar. Kendim calip kendim oynuyor gibi olacak biraz ama ![]() Kurumus olan tarafini dipte bircac kisa cali kalacak kadar budadim. Yani yani gardenyamin bir tarafi hic yapraklari olmayan kisa kisa birkac calidan ibaret. ![]() Arkadaslar birde elimden geldigince cok okudum ama anladigim kadariyla bircok arkadasimizda yerli gardenya (yani burada bilinen adi standart gardenya sanirim cunku bircogunuzun resmindeki gardenya buradaki standart gardenya turu) bakiyorsunuz. Peki aramizdan yerli gardenya bakipta budama yontemiyle agac haline getirmis olan oldu mu? Sayet olmadiysa siddetle tavsiye ediyorum arkadaslar cunku ben agac gardenyalara hayranim. Ilk gordugum gardenyada bir agacti zaten ve hayranligim o gun baslamisti. Bugun ciceklerimi aldigim yere gittigimde gardenya agaclarinin resimlerini cekmeyi ve burada sizlerle paylasmayi dusunuyorum. Sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaçsever
|
Arkadaslar dun orasi senin burasi benim gezdim ![]() ![]() Minik gardenya agacimin sizler icin resimledim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
MAŞALLAH. ![]() Çok şirin formu var.Güle güle bir ömür büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Sn karamela güle güle büyütün. Gerçekten çok güzel. Sanırım diğer gardenya yetiştiren arkadaşlarında aynen benim gibi ağızlarının suyu aktı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaçsever
|
Tesekkur ederim arkadaslar. Bunu buyuturken sizlerin bu sayfada birbirinizle olan bilgi alisverislerinden cok yararlanacagim. Ogrenecegim daha cok sey oldugunu dusunuyorum. Yadimlariniz icin hepinize tesekkurler.. Dada guzelleri sizin olsun. Cogunuz gardenya konusunda, budama teknikleri konusunda oldukca tecrubelisiniz. Bence daha guzelini bile yapabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba Bence de hızla büyüyecek çiçeğiniz çok güzel bir manzara. Benim gardenyamın bir sürü tomurcukları vardı bir baktım tam tomurcuk yerinden kahverengilesmiş.Şöyle bir baktım ki çürümüş hepsi teker teker elime geldi. Yaprakları yeşil bir problemi yok.Saksısı çok küçüktü değiştirmemiştim.Bir kabın içine su koyup saksıyı ona koymuştum acaba çok mu sulanmış oldu.Açmadan tüm çiçeklerimi kaybettim çok küçük tomurcuklar var onlarda öyle olmadan ne yapabirim?saksısını değiştireyim mi ? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de ilk başlarda tam da sizin bahsettiğiniz biçimde bir kaç tomurcuğu dipten kararması ve dokununca pıt diye kopup düşmesi nedeniyle kaybetmiştim. Bu durumun temel sebebi olarak -kendimce- tomurcuklanma dönemindeki aşırı sulama olduğunu farkettim. Zaten farkettikten sonra, tomurcuklanma ve çiçeğe dönme döneminde hep çok az suladım bitkimi. Böylelikle neredeyse hiç tomurcuk kaybı yaşamadan çiçeklendi bitkim. Hatta, buna dair uyguladığım yöntemi yine bu başlığın geçmiş sayfalarında anlattığım ve kendimce "boyun büktürme yöntemi" adı verdiğim biraz zalimce sulama zamanlamasından bahsettim. Kısaca; Gardenya tomurcukluyken susadığında tomurcuklar hafifçe boyun büküyorlar, işte bu tepkiyi görmeden sulamadım hiç. Böylece sizin de bahsettiğiniz o sorunu atlattım. Ama bir detay var; ben sulamayı hep daldırma yöntemi ile yaptığım; dolayısı ile, o kadar susuz kalmış bitkinin saksı harcı tam olarak suya doymuş oluyor. Bu kadar susuz halde iken üstten sulama yapmadım hiç. Alıntı:
"En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorum" demişsiniz. Haklısınız; genelde bu şekilde bir yönlendirme yapılıyor forumda, ancak sanırım hiç kimse müsait olamadı o ara. ![]() Ayrıca, rica etsem, hangi "bir çok soru"ya cevap verilmediğini belirtebilir misiniz? Ki mümkün olduğunca ve bilgi dahilinde hiçbir konu cevapsız kalmasın gerçekten de. "Yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var" demişsiniz? Acaba bunun sebebi, forumda yeterli arama yapmadan veya başlıklardaki geçmişi layıkı ile okumadan, daha önce defalarca bahsi geçmiş soruların tekrar tekrar ve mutlak cevap verilmesi zarureti varmışcasına sorulmasından kaynaklanıyor olabilir mi ki? ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim lerdemir.O zaman tomurcukların durumuna dikkat edeceğim.Gardenyamı aldığımda formu tum okumustum ama daha çok bakım ile ilgili olanlarını aklıma almışım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Sayın Lerdemir,öncelikle dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ![]() Bir çok konudan kastım eriklerle ilgili de bir soru sormuştum mesela,gardenyalar ile ilgili burda soru sormuştum,dahası illerdeki peyzaj mimarlığı ile ilgili yeni bir konu açmıştım,dediğim gibi hiç birine cevap alamadım,ilgi göremedim.Tabi yoğunluk ya da dediğiniz sebeplerden dolayı olabilir.Tekrar teşekkür ediyorum güzel paylaşımlar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
merhaba ben de gardenyaları çok seviyorum... bir arkadaşımın babasının gardenyasından çaldım ![]() 18/6 periyodunda ışık verdim 18 ışık 6 karanlık şeklinde... gardenyaya her gün bir kere olmak kaydı ile spray sıktım tüm yapraklarını ıslattım torbaya da aynı şekilde... tam 8 gün sonra her yerinden kök atmaya başladı şimdi çok ufak gözüküoyr ama sürekli yeni yapraklar veriyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Gardenyamın şimdide yapraklarında kahverengileşme başladı.Biraz zor çiçek galiba ama kaybetmek istemiyorum çiçeğimi. bugun diğer çiçeklerimle ilgi problemleri de forma yazıyorum Resminide gönderiyorum ilgilerinizi beklerim gardenya severler ![]() Düzenleyen FIRUZAN : 20-09-2009 saat 20:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Bu köklendirme yöntemi ile ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz? Ne tür bitkilerde kullanılabilir?Köklendirmek için nasıl bir dal almak gerekir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sevgili Firuzan
Ben olsam ilk önce saksıyı değiştirirdim.Sanırım aldığınız saksının içinde duruyor hala.İthal gardenya almışsınız.Biraz nazlı oluyorlar.Saksını büyütüp, uygun toprağa dikip demir gübresi eklenmiş su ile sulayıp,yapraklarını ve tomurcuklarını spreylerseniz mutlu olacak gibi geldi bana.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
Sevgili Gardenya Eski evinizin balkonundaki gardenyanın ağaç gibi olduğundan bahsetmişiniz. Acaba cinsi neydi? Benimki ithal sanırım. Sizinki gibi büyüme ihtimali var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaçsever
|
Gardenya hakkinda yaptigim arastirmalar sirasinda, bahcenize dikeceginiz gardenyalara, dikim esnasinda topraga birkac tane kahve cekirdegi koymanin gardenyaya iyi gelecegini ogrendim. Ek bilgi olarak vermek istedim. Tabi yine uzman arkadaslara sormakta yarar vardir.. Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
merhaba gardenyayı uzun bir dalın tepesinden kestim yaklaşık 15 cm kadar... daha sonra yukarıda anlattığım şekilde uyguladım. işin ilginç tarafı kökleri sap kısmından vermedi üst kısımda bulunan kolların altından budaklardan fışkırdı... bu tekniği ben genelde çaldığım her çiçekte yapıyorum... bu işlem sayesinde 2 tane cezayir menekşesi denilen bir sarmaşık türü çoğalttım daha öncesinde de sarmaşık yapmıştım bir tek kivi denemem başarısız oldu zannediyorum her türlü çiçekte deneyebilirsiniz.... Aspirin çok işe yarıyor... ayrıcana florasan ve bir zamanlayıcı ile istediğiniz vakitte istediğiniz çiçeği çoğaltabilirsiniz... yani gül çoğaltmak için çelik yapılacak ayı beklemeye gerek yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Gardenya hem değiştireyim o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Muratkalfagil, Aslında aşama aşama fotoğraflayabilme imkanınız olsa da burada hepimizi görsel olarak da aydınlatabilseniz ne güzel olurdu... Buzdolabı poşetini hava almayacak şekilde kapattığınızı belirtmişsiniz. Ben de bunu uyguladım bir iki çelikte ancak hava almaması için paket lastiği ile boğazladım poşeti. Siz nasıl yaptınız? Bir de, günlük olarak arada hiç mi havalandırmadınız poşeti açıp? Açmadı iseniz, küfneme olmadı mı? Son olarak, aspirinli suyu nasıl uyguladınız? Normalde, talaşı iyice ıslattınız ve suyu çekildikten sonra çelikleri yerleştirdiniz; peki aspisinli suyu hangi oranda hazırladınız? Ve, zaten ıslak olan talaşa mı eklediniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
[B]Murat kalfagil zannediyorum her türlü çiçekte deneyebilirsiniz.... Aspirin çok işe yarıyor... ayrıcana florasan ve bir zamanlayıcı ile istediğiniz vakitte istediğiniz çiçeği çoğaltabilirsiniz... yani gül çoğaltmak için çelik yapılacak ayı beklemeye gerek yok Sevgili lerdemir gibi bende ,ayrıntılı açıklamalarınızı bekliyorum.Florasan ve zamanlayıcı kısmını anlayamadım ![]() Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|