View Single Post
Eski 13-06-2008, 12:17   #588
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN Mesajı Göster
...Benim gardenyamın bir sürü tomurcukları vardı bir baktım tam tomurcuk yerinden kahverengilesmiş.Şöyle bir baktım ki çürümüş hepsi teker teker elime geldi.... acaba çok mu sulanmış oldu....ne yapabirim?
Merhaba FIRUZAN,

Ben de ilk başlarda tam da sizin bahsettiğiniz biçimde bir kaç tomurcuğu dipten kararması ve dokununca pıt diye kopup düşmesi nedeniyle kaybetmiştim.

Bu durumun temel sebebi olarak -kendimce- tomurcuklanma dönemindeki aşırı sulama olduğunu farkettim. Zaten farkettikten sonra, tomurcuklanma ve çiçeğe dönme döneminde hep çok az suladım bitkimi. Böylelikle neredeyse hiç tomurcuk kaybı yaşamadan çiçeklendi bitkim. Hatta, buna dair uyguladığım yöntemi yine bu başlığın geçmiş sayfalarında anlattığım ve kendimce "boyun büktürme yöntemi" adı verdiğim biraz zalimce sulama zamanlamasından bahsettim. Kısaca;

Gardenya tomurcukluyken susadığında tomurcuklar hafifçe boyun büküyorlar, işte bu tepkiyi görmeden sulamadım hiç. Böylece sizin de bahsettiğiniz o sorunu atlattım. Ama bir detay var; ben sulamayı hep daldırma yöntemi ile yaptığım; dolayısı ile, o kadar susuz kalmış bitkinin saksı harcı tam olarak suya doymuş oluyor. Bu kadar susuz halde iken üstten sulama yapmadım hiç.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi moneta Mesajı Göster
...Cevap bir önceki sayfalarda olsa dahi yine de bir cevap almayı beklerdim. En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorumher neyse sonuç olarak ben okudum kendimce bir şeyler buldum,fakat şunu da belirtmek isterim ki bir çok soruya da cevap verilmediğini görüyorum.En azından sadece belli konular konuşuluyor her gün gibi geliyor bana,yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var maalesef.
Sayın moneta,

"En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorum" demişsiniz. Haklısınız; genelde bu şekilde bir yönlendirme yapılıyor forumda, ancak sanırım hiç kimse müsait olamadı o ara.

Ayrıca, rica etsem, hangi "bir çok soru"ya cevap verilmediğini belirtebilir misiniz? Ki mümkün olduğunca ve bilgi dahilinde hiçbir konu cevapsız kalmasın gerçekten de.

"Yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var" demişsiniz? Acaba bunun sebebi, forumda yeterli arama yapmadan veya başlıklardaki geçmişi layıkı ile okumadan, daha önce defalarca bahsi geçmiş soruların tekrar tekrar ve mutlak cevap verilmesi zarureti varmışcasına sorulmasından kaynaklanıyor olabilir mi ki?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön