![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Benim gardenyam da tıpkı sizinki gibi ithaldi.Hatta o kadar ecnebi idi ki saksısı bile yabancıydı.İçinde de kendisini tanıtan bir kart takılıydı. ![]() Yani siz de aynısından sahip olabileceksiniz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Alıntı:
florasan neden lazım ? yapay ışık olarak kullanımı çok işe yarıyor zamanlayıcı neden lazım ? ışığın ne zaman yanıp ne zaman sönmesini istiyorsanız onunla ayarlıyorsunuz... ben çok dakik bir adamım diyorsanız ![]() bu fikir aerogarden adlı sulu tarım yapan makinayı görünce aklıma geldi o da florasan ışığında mükemmel hemde organik domatesler yetiştiriyor. size iki tane resmini koydum gardenyanın çok minik olmasına rağmen kökleri güzel gelişmiş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Sizlere ufak bir bilgi daha veriyim yolladığım resimde torba yerine kullanacağınız aparat gösterilmekte. Propagator.... ben sadece zihni sinirlik yaparak ![]() bu kutu da pek hava almıyor çiçeğin nemli kalmasını sağlıyor. Bauhause da bunun bir iki versyonu satılıyor ama netten de ulaşabileceğiniz yerler var... ben para vermeden nasıl yaparım diye torba yöntemini geliştirdim... aspirinin de bir ayarı yok, bir çay bardağına bir tane normal aspirin koyun. aspirinli suda çok bekletmeyin en fala 10. 15 saniye sonra çıkarıp çiçekçilerin kullandığı yeşil maddeye saplayın sürekli ıslak ve nemli kalması gerekiyor. aspirine burada iba hormonunun görevini az da olsa gördürmeye çalışıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2008
|
Merhaba, başlıktaki yazıları olabildiğince okudum. Sormak istediğim bir şey var, okuduğum bir dergide iyi bakıldığı takdirde gardenyanın boyunun metreleri bulduğu yazıyordu, bu doğru mu, bir de gardenya ılıman iklimde bahçede yetiştirilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Çok şükür ilk defa gardenyam birinci çiçeğinden sonra ölmedi. Tekrar çiçek açmaya devam ediyor. Ama çooook nazlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer bahçeniz 0 C'nin altına düşmüyor ise Gardenia jasminoides'i bahçeye dikebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
arkadaşlar ben gardeniamı aldığımda üstünde bir çiçek vardı. saksısını toprağını değiştirdim. çok salaş bir yerden almıştım , ithal olması mümkün değil. limon tuzlu su, düzenli çiçekli bitkiler için gübre veriyorum. geçenlerde demir sülfat verdim. sonraki hafta humik asit. ne yaptıysam olmuyor. kendisi gayet sağlıklı. aldığım zamana göre de bir hayli gelişti ama çiçek açtırmayı başaramadım. önerisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
iyi akşamlar, çok fazla dozda gübreleme de gardenia'larda çiçek gözlerinde düşmelere sebep olabilir..tıpkı toprağın aşırı kuru ya da ıslak olması gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaçsever
|
yok hiç tomurcuklanma olmadı. yanılmıyorsam nisanda almıştım, o zaman çiçekliydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() gözünün içine bakarken gözünü çıkarmış mıyımki? yok ama tarifteki kadar 15 günde bir gübreliyorum. ben bir ara bir resmini çekip koyayım, daha iyi olur sanırım.genel muayene için. iyi ki buradayım. herkese çok çok teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya orta hızda büyüyen bir bitkidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
gardenia
Merhaba Arkadaşlar , aranıza yeni katıldım gözüm fena korktu. Dün bir Gardenia aldım çok uzun zamandır istiyordum. Üzeri tomurcuk dolu oldukçada büyük. Salona koydum orası çok aydınlık ama çok da sıcak benim salonum 28 - 30 derece arası oluyor. - Bu sıcaklık ona zararlı mı? Ayrıca saksısı küçük aldığım yerden bana asitli toprak lazım dediler. Sonra Çiçekçimle konuştum gerek yok normal toprak da olur dedi kararsız kaldım. -Toprak olarak ne kullanmalıyım ? -Saksı değiştirme için ilkabarı mı beklemeliyim ? Yapraklarını suluyorum ama musluk suyu kullanmamalıymışım forumunuzdan okudum damacanadan sulayacam bir de 1 lt ye limon tozunu uygulayacam başka vitamın, gübre falan kullanacak mıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen teno07 : 01-08-2008 saat 16:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz. ![]() Sormuş olduğunuz soruların cevapları önceki sayfalarda mevcut. Başlığı ilk mesajdan itibaren okumanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2008
|
sayın todor,menekşe yetiştiriyorum fakat diplerinden çürümeye başladı.fazla sudanmı dicem ama zaten genelde dipte hep su oluyor.bu konuda önerinizi bekliyorum.teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekli bitkiler için gübre verdiğinize göre azot / fosfor oranı idealdir. 5 ayda iki kat büyüdü diyorsunuz, gayet güzel bence. Pek çoğumuzun yakalayamadığı bir başarı. Açmaya başlayınca sizi çok mutlu edecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Menekşe için Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) başlığna bakınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=265151 Efendim ben bu çiçeğe kafayı fena halde taktım. Yetiştirmek istiyorum. Carrefour'dan ya da benzeri bi yerden almıştım ama hem yetiştirdiğim yerin koşulları hem de (bence)çiçeğin toprağı ve türü dolayısıyla doğru dürüst bi gelişme kaydedemedi. Eğer elinde çeliği olan varsa ve yollayabilirse çok sevinirim. Çünkü zaten doğallık adına yetiştirmek istediğim çiçekleri yapay ve kötü koşullu ortamlarda gördükçe üzülüyorum. En iyisi zaten yetişen bi çiçekten elde edilen çelikler. Çok daha güzel ve hoş olacağına eminim. Tabi ki sizin yardımlarınızla. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
Zor değil mi bu bitkiden yetiştirmek de bulmak da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |