![]() |
|
![]() |
#2101 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ooo besin de mi var? vermemiz gereken :O hemen besinde vereyim ki benim gardeniam daha da coşsun ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sağ olasın Saisha ablacım, onu da bir deneyeyim bakalım, o kokuyu alacağım o kadar ![]() ![]() Gökhan ağabeyim, madem öyle diyorsun tamam o zaman sabretmeye devam edelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaç Dostu
|
Sabret laleci kardeşim olmadı ben 2 haftaya kadar resimleri atarım buradan bakarsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen saisha : 11-05-2015 saat 21:55 Neden: hatalı yazmışım tabi ki yazamamışım sanırım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Merhaba benim gardemyam hep balkonda sulama suyuna da limon tuzu katıyorum demir gübresi de verdim. Ancak bir türlü güzelleşmedi. Bazı dallarındaki yapraklar kurudu ama dökülmedi. Deneyimli arkadaşlar nerede hata yaptığımı söyleyebilirler mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
burayı biraz inceleyin isterseniz. Mine hanımın yazdıklarını... aynı sorunlar diğer üyelerde de olmuştu, hepimizin yaşadığı sorunlar. inceledikten sonra kendiniz (eğer yaptığınız bir hata varsa) bulabilirsiniz bence ![]() http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...teras/2711.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Ağaç Dostu
|
Emin olun sayfaların hepsini okudum. Ancak hep yaprak dökülmesi ile ilgili çözümler var. Benim gardemyamda yapraklar dökülmüyor. Dalının üzerinde kuruyup kalıyor. Sağlam olan 2 dalının da aynı şekilde olmasını istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gokcegokce fotoğraf yükleme imkanınız var mı? Sararmalar çok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Ağaç Dostu
|
Sararma neredeyse hiç yok yalnızca kuruma var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gökçegökçe aynı saksıda iki adet mi gardenya var ? Açıkçası ben sorunu anlayamadım. Susuz mu bıraktınız desem tamamı niye kurumadı ? Bitkinizde zararlılara rastladınız mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gokcegokce son zamanlarda uzun süre güneşte veya camdan yansıyan güneş ışığında kaldı mı? Sanki bir tarafı kızgın güneşte kalmış yanmış gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Ağaç Dostu
|
Sabah 2 saat kadar güneş alıyor balkonda. Acaba o kadar güneş yakmış olabilir mi dersiniz? Peki yapraklarının eski haline dönmesi için ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Ağaç Dostu
|
Tek kök diye biliyorum. Susuz kalmadı hiç ve zararlıya da rastlamadım. Bana da şimdi güneşten olmuş olabilir gibi geldi. Balkonda korkuluk olarak blok camlar var ve gardenyayı o camın arkasına almıştım. Dediğim gibi de sabah güneş görüyor 2 saat kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
|
Beinmki bi tahmindi, benim de başka tür çiçeklerim cam önünde duruyor ve kurumalar yaşıyorlar. Camdan yansıyan ışık direk ışıktan daha çok etkiliyor bitkileri. Gardenyanızın sorunu her ne olursa olsun camlı bölgeden uzakta direk sabah güneşi alan bir yere koyun. Mümkünse yanına başka çiçek arkadaşları da ekleyin ki birbirlerini gölgeleyerek korusunlar. Kuruyan yaprakları makasla budayarak temizleyin, kötülemesi başka bi sebepten değilse bakımını yaparsanız kendine gelir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Ağaç Dostu
|
Umarım en yakın zamanda çiçeklerini de görürsünüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Gardenyalarımın hali içımı acıtıyor. Bahçeye geçirdikten 3-4 gün sonra çiçek tomurcukları ve yaprakları boşalmaya ve sarımsı bir renge dönmeye başladı. Oysa ki, ben çiçekleneceği günü dörtgözle bekliyordum... Diktiyim yer sabahtan öğlen saatlerine kadar güneş alıyor, toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırmıştım. Güneşi çok almasından dolayı olabileceğini sanmıyorum, çünki, sayın Limonun bahçesindeki gardenyaların da güneş alan bir yerde olduğunu yazdığını hatırlıyorum. O zaman sorun ne olabilir. Yardım eden olursa çok sevinirim, ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bence sorun güneşten kaynaklanmıyor olabilir çünkü balkonda yarı gölge yerde duran gardenyalarım çok kötü haldeyken akşam güneşi alan bir köşeye çektiğimde sararmalar durdu ve yeni yapraklar yapmaya başladı. Gardenya güneşi seviyor sanırım. Yine de kimseyi yanıltmak istemem çünkü birşey bildiğim yok, sadece deneme yanılma yöntemiyle doğru yolu bulmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda açmaya karar verdiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya 5 aydır üstünde duran tomurcukları açmadan döktü, ama yeni tomurcuklar çıkardı, nihayet çiçeğini göreceğim galiba. Haydi hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Laleci senin biraz daha beklemen lazım o zamana kadar bizimkilerle yetin artık bugün açtılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Ağaç Dostu
|
Bekle Laleci bekle, muradına erecek misin bakalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel koku için beklenir ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Ağaç Dostu
|
Teras kokular içinde ![]() Düzenleyen gökhan Arslan : 25-05-2015 saat 22:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2015
|
Gardenyam tam şu anda ikinci tomurcuğunu açmaya çalışıyor yanında da ful yasemin mest olmuş durumdayım, umarım bu durum uzun süre devam eder |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|