agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1389Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2016, 17:22   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2016
tesekkur ederim sn Lonicera,
kucuk saksidalar,kalabaliklar,incitecegimden korktugumdan ve yeterince buyuk olduklarindan emin olmadigim icin buyuk saksiya geciremedim ve bir kac saat sabah gunesi aliyorlar ancak ama sulama konusunda cesme suyunu birakacagim, sanirim Belcikada sular normalden fazla kirecli.Cok gecirgen toprak icin ne yapmaliyim,yani icine extra biseyler mi koymak gerekiyor ben genelde hazir karisim aliyorum yeterli oldugunu dusunmustum hep ama topragin gecirgenliginde sorun var sanirim cunku suyu emmiyor.

meie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 06:12   #2
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Hazır almış olduğunuz harç içine pomza, dişli dere kumu, perlit vb. ekleyerek geçirgen hale getirebilirsiniz.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 13:27   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2016
Ben de 3 ay önce plantistanbuldan aldığım gardenya mı paylaşmak istedim. Şu an 6. Çiçeğini açtı fakat sararan 2 çiçeği kopardım üzerinde 4 çiçek var . 3 tanesi yan yana. Oda mis gibi kokuyor.

Hazır 5 litrelik içme suyuna 10 tane limon tuzu ve 1 adet paslı çivi attım. Haftada 2 kere suluyorum. Geceleri açık bir pencerenin önünde duruyor. Pencereyi elimden geldiğince açık tutmaya çalışıyorum. Onun dışında her 4. Sulamada besinli su veriyorum. Bir sonraki sulamada toprak sulaması yapıyorum yani normal su ile yaklaşık saksı hacminin 2 katı su ile suluyorum bu da besinli sudan sonra kök çürümesini önlemek amacıyla. Sanırım başarılı gidiyorum ki o da bana güzel kokulu çiçeklerini hediye ediyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gardeniasev Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2016, 14:58   #4
Yeni Üye

5 çiçek birden

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eski 18-05-2016, 11:56   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-12-2015
24 Nisanda çiçeğimin resimlerini koymuştum.Bugün tekrar çektim aynı açıdan resimlerini.Tomurcuklar epey büyümüş.Açmasını dört gözle bekliyorum.

Eklenen Resimler

malkocatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2016, 14:04   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malkocatalay Mesajı Göster
24 Nisanda çiçeğimin resimlerini koymuştum.Bugün tekrar çektim aynı açıdan resimlerini.Tomurcuklar epey büyümüş.Açmasını dört gözle bekliyorum.

En üst sağda bulunan beyazlaşmış sanırım. 4 güne açar büyük ihtimal belki daha önce de olabilir

Eski 19-05-2016, 00:22   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gardeniasev Mesajı Göster
En üst sağda bulunan beyazlaşmış sanırım. 4 güne açar büyük ihtimal belki daha önce de olabilir
Daha beyazlasmadi,ama yakin zamanda beyazlasir diye umuyorum.Ust tarafta gecen ay cektigim fotograflari var.Cok cok buyumus tomurcuklar 20 gunde.Bir aksilik cikmadan acar insallah.İlk aldigim zaman korkmustum ölecek diye.

Eski 18-05-2016, 20:55   #8
Ağaç Dostu

ParlakYıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2015
Çok güzelmiş gardenya larınız,geçen sene 12 tl ye görüp,bakamam diye almadığı için pişmanım, yakında benimde olucak insallah

ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2016, 12:49   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2016
Gardenya Tomurcukları Açmıyor!

Yaklaşık 2-3 ay önce adığım gardenyada çiçek açma problemi var. aldıktan 1 sonraya kadar 3-5 çiçek açtı, fakat sonradan çiçek açma olayı durdu. sürekli tomurcuk geliyor alttan alttan ama çiçek yok. Burda bahsedilen çay-kahve-limon karışımından verdim 2 hafta önce ama hala çiçek yok. bol bol tomurcuk ve yaprak. ne yapılacağı konusunda bilgisi olan ?

not: aldıktan 1 ay sonra toprağını değiştim. 2-3 haftada bir suya besin karıştırıp veriyorum. yeri hep sabit.

Eklenen Resimler

hakki_caliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2016, 11:44   #10
Ağaç Dostu

Gardenias's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2016
Gibberellic asit kullanın. 1 Litre suya 0,5 CC karıştırıp püskürtme yoluyla fisfislayin ,gardenyaniza verin.Kisa sürede tomurcuklanmadaki artışı ve çiçeklerini görürsünüz inşaallah. .
Bol çiçekli güzel günler dileğiyle. ..

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gardenias Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2016, 12:06   #11
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakki_caliskan Mesajı Göster
Yaklaşık 2-3 ay önce adığım gardenyada çiçek açma problemi var. aldıktan 1 sonraya kadar 3-5 çiçek açtı, fakat sonradan çiçek açma olayı durdu. sürekli tomurcuk geliyor alttan alttan ama çiçek yok. Burda bahsedilen çay-kahve-limon karışımından verdim 2 hafta önce ama hala çiçek yok. bol bol tomurcuk ve yaprak. ne yapılacağı konusunda bilgisi olan ?

not: aldıktan 1 ay sonra toprağını değiştim. 2-3 haftada bir suya besin karıştırıp veriyorum. yeri hep sabit.

Gardenianın tomurcukları ağır gelişir. Sabırlı olun. Bu arada yandaki sardunyanızda galeri sineği var...
Gardenia için bir başlığımız mevcut oraya devam etmeniz daha iyi olurdu.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 16:06   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Gardenianın tomurcukları ağır gelişir. Sabırlı olun. Bu arada yandaki sardunyanızda galeri sineği var...
Gardenia için bir başlığımız mevcut oraya devam etmeniz daha iyi olurdu.
cevap için teşekkürler, 1 adet tomurcuk açtı en sonunda

diğer çiçek gözümden kaçmıştı, çiçekleri dökülünce pek ilgilenemedim. elimde "dedel" adında bir bit ilacı var, bunu uygularsam çözüm olur mu acaba? tarım ilaçlamadan bitkilerdeki bit sorunu için almıştım. resimleri ekledim.

ayrıca saksının dibinde ince ince bişiler çıkıyor, galiba bu çiçeğin tohumları bunlar?

Eklenen Resimler

hakki_caliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 15:19   #13
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakki_caliskan Mesajı Göster
cevap için teşekkürler, 1 adet tomurcuk açtı en sonunda

diğer çiçek gözümden kaçmıştı, çiçekleri dökülünce pek ilgilenemedim. elimde "dedel" adında bir bit ilacı var, bunu uygularsam çözüm olur mu acaba? tarım ilaçlamadan bitkilerdeki bit sorunu için almıştım. resimleri ekledim.

ayrıca saksının dibinde ince ince bişiler çıkıyor, galiba bu çiçeğin tohumları bunlar?
Diğer bitkinin sardunya olduğunu sanmıstım ama değil. Bunu da tanıyor gibiyim. İlaca gerek yok. Zaten devrini tamamlamış. Bir budanmaya ihtiyacı var. Sineğin yol yaptığı yaprağı koparın yeterli. Altta çıkanlar da muhtemelen dediğiniz gibi tohumlardan çıkanlardır.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2016, 21:13   #14
Yeni Üye

Gardenyamın 50'yi geçkin tomurcuğu var.5-6 tanesi açmak üzere.Diğerleri de kocaman oldu.Ama yapraklarının genç olanları sararmaya başladı.Demir sülfat bulamadım bir türlü.Paslı demir suyu dökmeye başladım.Toprağı da sadece torfdan oluşuyordu,toprağını döküp torf,bahçe toprağı ve perlit karışımı doldurdum.Ardından hümik+fulvik asit ve sıvı besinle sulama yaptım.Demir ve limon tuzlu sudan da döktüm.Hata mı yaptım sizce? İnşallah birşey olmaz.

Eski 06-06-2016, 06:28   #15
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Paslı demirin demiri suda çok az çözünür. Buna ek olarak sulama suyunuz veya toprağınız kireçli ise sıkıntı yaşarsınız.

Demirli bir gübre (örrtanca gübresi,narenciye gübresi) kullanmanızı tavsiye ederim. Bu gübrelerde demirin daha çok çözünebilmesi için çeşitli maddeler var.

Alıntı:
Gardenyamın 50'yi geçkin tomurcuğu var.5-6 tanesi açmak üzere.Diğerleri de kocaman oldu.Ama yapraklarının genç olanları sararmaya başladı.Demir sülfat bulamadım bir türlü.Paslı demir suyu dökmeye başladım.Toprağı da sadece torfdan oluşuyordu,toprağını döküp torf,bahçe toprağı ve perlit karışımı doldurdum.Ardından hümik+fulvik asit ve sıvı besinle sulama yaptım.Demir ve limon tuzlu sudan da döktüm.Hata mı yaptım sizce? İnşallah birşey olmaz.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2017, 21:54   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2017
Gübreleme hakkında bilgi alabilirmiyim?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Paslı demirin demiri suda çok az çözünür. Buna ek olarak sulama suyunuz veya toprağınız kireçli ise sıkıntı yaşarsınız.

Demirli bir gübre (örrtanca gübresi,narenciye gübresi) kullanmanızı tavsiye ederim. Bu gübrelerde demirin daha çok çözünebilmesi için çeşitli maddeler var.
Merhaba;
Gardenyam için gübre aldım nasıl uygularım bilemedim. 2 yıldır bende. Çiçekçiden almıştım. Cılız biraz sitedeki fotoları görünce iştahlandım. Bakım yapmak saksı değiştirmek istiyorum. Gübre üzerinde gövdeden 15 cm uzağa toprağa karıştırın diyor.
35 40 cmlik bir saksımı tercih etmeliyim. 1-2 boy büyüğü yeterlimi?
Toprağın tamamına karıştırıp öylemi dikmeliyim yoksa önce dikip üzerinemi serpmeliyim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Selam ve saygılar..

Mgsim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 16:06   #17
Yeni Üye

Bugün zirai ilaçlar satan bir tanıdık var,ona gittim.Demir sülfat yokmuş.Zaten toprağın tuzluluğunu da artırır o dedi şelatlı demir gübresi tavsiye etti.Olur mu acaba?

Eski 06-06-2016, 20:18   #18
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Demirin daha çok çözünmesini sağlayan şelat, evet. Daha önce yazdığım gübrelerde de şelat ve demir var.

Alıntı:
Bugün zirai ilaçlar satan bir tanıdık var,ona gittim.Demir sülfat yokmuş.Zaten toprağın tuzluluğunu da artırır o dedi şelatlı demir gübresi tavsiye etti.Olur mu acaba?

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 22:06   #19
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Demirin daha çok çözünmesini sağlayan şelat, evet. Daha önce yazdığım gübrelerde de şelat ve demir var.
Teşekkür ederim 😃

Eski 07-06-2016, 00:35   #20
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
..........

Gardenya.....

Eklenen Resimler

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 18:12   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-01-2011
Gardenyam açtı ama böceklenme var resimde görürsünüz arap sabunlu su püskürttüm pek işe yaramafı

Eklenen Resimler

masal_naz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 12:07   #22
Yeni Üye

merhaba gardenyamın yapraklarında gün geçtikçe artan delikler oluşuyor sanırım bişeyler yiyor ama gövdesini ve dibini kontrol ettim bir şey göremedim bunun sebebi ne olabilir ve bi çözüm yolu lütfeen onu kaybetmek istemiyorum

tubaa_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 01:03   #23
Yeni Üye

Masallah 😃

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2016, 16:50   #24
Yeni Üye

Çiçeği arkadaşa biraktim gittim,sulama sakın dedim.Toprağı kurumuş,tomurcuklar büzüşmüş,küçülmüş.Görünce gölgeye alıp su dolu kovaya batırdım saksıyı.15 dakika beklettim.1 saat sonra tomurcuklar tekrar eski haline döndü.Bir saat daha geçti,tomurcuğun birisi açıldı,bir saat sonra da tamamen açtı.Bir kaç saat sonra başka bir tomurcuk daha açtı.İki gündür takip ediyorum,başka tomurcuklar da açıyor.Son durum da bu 😃 Aylardır verdiğim emeğin karşılığını fazlasıyla veriyor 😃

Eklenen Resimler

Eski 20-06-2016, 11:13   #25
Yeni Üye

Bu da son hali

Eklenen Resimler

Eski 26-06-2016, 13:25   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2016
Merhaba,
2 hafta önce çiçekçiden aldığım gardenyamın yaprakları sararıp dökülüyor, üzerindeki topucukların kökleri de önce kararıyor ardında dökülüyorlar. Çok sayıda tomurcuk vardı tek tük kaldılar, onları bari kurtarayım istiyorum

Eklenen Resimler

fundaözan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 13:26   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2016
önerilerinizi alabilir miyim?

fundaözan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2016, 10:00   #28
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Gardenyamin son durumu onerileriniz nedir? Demir takviyesi ve limon tuzu uygulamasi yapiyorum yapraklar sararip kuruyup dokuluyor sabah gunesi aliyor ve balkonda duruyor.

Eklenen Resimler

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2016, 14:31   #29
Yeni Üye

sayın malkocatalay bu çiçeğin yanında duran taşların amacı nedir

tubaa_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2016, 16:15   #30
Yeni Üye

Tubaa_1 hanım onları nem yapsın diye koydum oraya.İçerisine su koyuyorum düzenli.Su buharlaştıkça nem sağlayacağını düşündüğüm için koydum.Bilmiyorum ne derece etkili.Bir düşünce işte.Ayrıca fısfıs da yapıyorum günlük 3-5 kere.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026