![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2008
|
Kağıt Ph ölçerler çok sağlıklı ölçümler yapmıyorlar. Saklama koşulları, üretim tarihi, kullanım şekli vb. konulardan çok etkileniyorlar. Akvaryum ve havuzlar için olan damlatmalı olanlar daha güvenilir, ama bunlarda da bazı markalar güvenilir (Alman-Amerika markalılar) , bazıları (özellikle uzak doğu kökenli olanlar) yanlış ölçüyor. En iyileri ise dijital ph metreler, ancak bunlardaki sorun ise kalibrasyon isteği. En kalitelisini bile alsanız, ortalama her 20 ölçümden sonra kalibre etmeniz ve uygun şartlarda saklamanız gerek. 30-40 YTL olan uzakdoğu malları (probları çok kalitesiz olduğu için) bir süre sonra yanlış ölçmeye-ölçmemeye başlıyor. Ben Extech EC500 kombo cihaz kullanıyorum, hem sıvıların hem katıların Ph derecesini (yani besin sıvısı veya toprak), sıcaklığı, iletkenliği (ms) tuzluluk, toplam çözünmüş katıları (TDS) ölçebiliyor. Labaratuar cihazı olduğu için son derece hassas. Virgülden sonra 2 hane hassasiyetinde ölçüyor. Evde üretim, topraksız tarım vb. konularda hobi seviyesinin biraz üstünde ilgili iseniz, alet-edevat yatırımını baştan yapmak ileride zaman, para ve keyif tasarrufu sağlıyor. Düzenleyen süsdomatesi : 30-12-2008 saat 15:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|