agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2009, 10:22   #331
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
ben onları sizin gazınızla aldım ama herhangi bir sorunu yok üstelik altlarında tırnaklı yolluklar sayesinde sağa sola dönmüyorlar üstelik ben boru takacağım problem olmaz. Başka başlık altında yazdığım gibi 15 gün sonra dikiliye gidiyorum sanırım 20 dönüm kadar bir arazi satın alma aşamasına geldim orada 150m lik bir sera yapıp üretim denemesi yapacağım orda kullanmak istiyorum ama son baharı bulur.

Düzenleyen omer.tuncer : 04-05-2009 saat 13:28 Neden: eksik ve anlaşılmaz kelimeleri düzeltme
omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 11:48   #332
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
sayın: Sarıcan yarın söz veriyorum gidip bakacağım yerli olduğunu sanıyorum eger marka yoksa satış sorumlusunu sıkıştırıp sevk irsaliyesini görmek istiyeceğim. Mutlaka üretici firmayı size bulup yazacağım. Zaten bir takım alıp kendime kule yapmayı düşünüyorum.

Acarextt03: Sana bir lafın olacak kişilerin görünüşüne göremi davranıyorsun mesela bende 120 kg ım alınmadım dersem yalan olur.
Ne olmuş ki bende kemiksiz 100 kg geliyorum...
Ben adamın tipine gıcık oldum...
Oldum işte ne yapaılım. Sevmeyince sevemiyorum....
Senin alınacak bir tarafın yok...
Ayrıca ben lafımı ortaya koyarım.
Begenen alır gider. Begenmeyen bön bön bakar..
Hadi canlarım ben şimdi marullarıma ve güllerime koşuyorum...
Herkese kolay gelsin...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 11:50   #333
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sn. omer.tuncer,

Bende henüz vazgeçmiş değilim o saksılardan. Tereddütlerimi gidermeye çalışıyorum. Koçtaş ve Bauhaus' ta bulamadım. İnternet sitesinde metro, praktiker de yazıyordu. Onlara bakmaya vaktim olmadı. Dikili' de alacağınız arazide jeotermal enerji kullanma imkanı var mı? Sera yatırımında çok faydası olurdu. Mahzuru yoksa birde fiyatlar hakkında bilgi sorabilir miyim?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 11:55   #334
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Ne olmuş ki bende kemiksiz 100 kg geliyorum...
Ben adamın tipine gıcık oldum...
Oldum işte ne yapaılım. Sevmeyince sevemiyorum....
Senin alınacak bir tarafın yok...
Ayrıca ben lafımı ortaya koyarım.
Begenen alır gider. Begenmeyen bön bön bakar..
Hadi canlarım ben şimdi marullarıma ve güllerime koşuyorum...
Herkese kolay gelsin...
Hayırdır acarextt, pek hiddetli gördüm seni? Düşüncelerini bu kadar kırıcı olmadan da aktarabilirdin.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 13:22   #335
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Bakınız Hydroponic code, teyemmüm havuzları

Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 14:37   #336
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Sayın: Sarıcan benim baktığım yerde jeotermal yok ama Çanakkale- İzmir yolu )oralarada baktım dönümü 4000 gibi rakamlar var ama 25000 isteyende var. Ben serayı hobi bahçesi olarak kuracağım için o tarafla ilgilenmedim. Ağırlık olarak ceviz, zeytin ve birazda badem bahçesi kurmayı arayada karışık meyva çeşitleri düşünüyorum. benim baktığım yerde (Dikili - Çandarlı yolu) dönümü 2500- 4000 tl istiyorlar.

Eski 02-05-2009, 21:27   #337
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sevgili Envor,

Benim hayatta kalan fideler 2 metreyi geçtiler hala uzamaya devam ediyorlar. Artık bunlara boyum yetişmiyor. Dur diyecek miyiz? Yoksa asma gibi yukardaki iplere sarılsın mı? O kadar boya rağmen durgun sudaki fidede ceviz büyüklüğünde 1 adet domates var. Yeni çiçeklerden meyve tutar mı bilemiyorum? Havalarda ısındı, daha ne istiyor bu domates güzelleri?

Eski 02-05-2009, 21:30   #338
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sevgili Envor,

Havalarda ısındı, daha ne istiyor bu domates güzelleri?
Nesilleri yok olma pahasına Çiftleşmeyen pandalar gibiler, ırklarının devamı için pek isteksizler,eski domatesler böylemiydi?

Eski 04-05-2009, 11:58   #339
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Cevabı bulunamayan sorular

Topraksız tarım yapan arkadaşlar, ekteki resimleri inceleyip yorum yaparmısınız. Domates fidelerinin hepsi aynı cins ve Sn. Envor' un bebekleri. Şimdi hepsi azman oldu, benim boyumu geçtiler.
Eklenti 76187
Eklenti 76188

Başlangıçta denemek için gelen fideleri 2 adet torfta, 6 adette durgun suda yetiştirmeye karar vermiştim. Durgun sudakilerilerden paralel saksıda olanları benim hatalarımdan dolayı kısa zaman önce tamamen kaldırmıştım. Kalan 3 adet fidenin hepside 2,5 metre yüksekliği zorluyor.

En uzunu da durgun suda olan. Torfta olan fidelerede durgun sudaki besinlerden takviye olarak veriyorum. Fakat durgun sudaki kardeş meyve yapmamak için direniyor. Torftakiler istediğim düzeyde olmasada açan çiçeklerin hiç değilse %50 si meyveye dönüşüyor.

Nerede yanlış yapıyorum. Balkon aynı balkon, ısı aynı ısı, ilgi aynı ilgi. Aklıma tek takılan fidenin her evresinde farklı besin formülü uygulayamadığımız. Torftakiler bunu torfta bulunan minerallerden belki kendileri takviye ediyorlar ve meyve yapıyorlar (Eksikte olsa), ama durgun suda fide biz ne verirsek onu almak durumunda.
Eklenti 76186

Fidenin gelişim evrelerinde farklı formüller uygulandığını yabancı kaynaklarda okudum. Bu bilgileri Sn. Envor' lada paylaştım. Bu sorunu sadece domateste yaşasam bu kadar kafama takılmayacak ama aynı durum çilek ağacı içinde geçerli.

Fidelerin gelişimine bakarsanız her biri birer dev oldu. Ben bahçelerde böyle çilek yaprağı ve fidesine hiç rastlamadım. Biz sürekli yaprakları besliyormuşuz gibime geliyor. Bu konuda biraz araştırma yapalım mı?

Eklenen Resimler

06arif55 beğendi.

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 17:36
Eski 04-05-2009, 12:04   #340
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Resimlerin devamı

Topraksız tarım yapıyoruz diye hava atıyoruz. Sn. Alan Parsons gibi bende çevreye cevap yetiştirmekte zorlanıyorum artık. Haydi cevaplarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 17:37
Eski 04-05-2009, 13:26   #341
Ağaç Dostu

Sevgili sarıcan nefis,en azından domates bitkisinin üzerinde domatesler var, benimkilerin çalılıktan farkı yok,haybeye büyütüyorum
Heralde bir aya kalmaz kızarmaya başlarlar, merakla bekliyorum o zaman ki fotoğrafları.

Eski 04-05-2009, 13:34   #342
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Topraksız tarım yapıyoruz diye hava atıyoruz. Sn. Alan Parsons gibi bende çevreye cevap yetiştirmekte zorlanıyorum artık. Haydi cevaplarınızı bekliyorum.
Alan Persos a da yazdım ama sizede sorayım. Yeterli havalandırma yapılıyormu?

Şayet yeterli havalandırma yapılmazsa bitkinin fotosentez için gerekli olan oksijen ve karbondioksit alımı olmazsa meyve tutumu ve çiçeklenme etkilenir diye biliyorum.

not: envor un Alan Persons a yazdığı cevap vde en son eklediği resimlere bakarsanız serada havalandırma pencerelerinin açık olduğunu görürsünüz.

Düzenleyen omer.tuncer : 04-05-2009 saat 13:48 Neden: ilave not yazmak için
Eski 04-05-2009, 14:02   #343
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
hayırdır acarextt, pek hiddetli gördüm seni? Düşüncelerini bu kadar kırıcı olmadan da aktarabilirdin.
Yok be dostum.. Olabildiğince sakin ve sessizim.
Aslında Ömer Tuncer!e de sinirlenmemiştim..
Sadece öyle yazmak geldi içimden öyle yazdım.
Ama gerçekten de o adamı gözüm tutmadı...
Neyse boşver. Elin adamı için birbirimizi kırmaya değmez..
Kırılan arkadaşlardan özür dilerim...

Eski 04-05-2009, 14:26   #344
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer Mesajı Göster
Alan Persos a da yazdım ama sizede sorayım. Yeterli havalandırma yapılıyormu?

Şayet yeterli havalandırma yapılmazsa bitkinin fotosentez için gerekli olan oksijen ve karbondioksit alımı olmazsa meyve tutumu ve çiçeklenme etkilenir diye biliyorum.

not: envor un Alan Persons a yazdığı cevap vde en son eklediği resimlere bakarsanız serada havalandırma pencerelerinin açık olduğunu görürsünüz.
Sistemim kapalı alanda, ara ara terasa çıktıkça havalanıyor sistemin bulunduğu oda, özellikle kapı pencereyi açıp havalandırmıyorum, Sarıcanında balkon pvc ile kapalı, ikimizinde aynı problemi var.Sanırım omer.tuncer bey haklı, problem havalandırma

Eski 04-05-2009, 14:39   #345
Ağaç Dostu

tabiat's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2006
Galeri: 2
Bitki beslemede N-P-K için dal-döl -bal üçlemesi yapılır. Resimlere bakılırsa azotla sağlanacak dal kısmı oldukça iyi gelişmiş. Acaba artık azotu fazla mı geliyor bu bitkilerin. Belki de fosfor kısmında bir ayarlama yapılması gerekiyordur.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 15:12   #346
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

3) Nem

Sera toprağının, bitkilerin ihtiyaçlarına göre sulanması gerekir Sulamayla sera içindeki havanın nem oranı artar. Havalandırma ile de sera içindeki havanın nem oranı düşer. Bu nem çeşitli önlemlerle tekrar normal düzeyine yükseltilmelidir.

Seradaki havanın nem oranının en uygun sınırları, yetiştirilen bitki türüne, seranın sıcaklığına, ışıklandırma yoğunluğuna ve özümleme hızına bağlı olarak değişir. Oransal nemin çok düşük olması bitki büyümesi ve gelişmesini geriletmesi yanında, çok yüksek nem oranı da sera örtüsünün iç yüzeyinde yoğunlaşır. Yoğunlaşan nemin bitkiler üzerine damlaması bitkilerin hastalanmasına da neden olur.

Ayrıca yüksek hava nemi, bitkiler için zararlı mikroorganizmaların gelişmesi için uygun ortam oluşturur ve mantar hastalıklarının çıkmasına neden olur.

4) Hava ve Karbondioksit

Oksijen bitkilerin solunumu için; karbondioksit ise bitkilerin özümleme yapmaları için gereklidir. Seralarda havalandırma yapılmazsa sera içinde gece Co2 artar ve gündüz azalır.

Serada CO2 oranını yapay yollarla artırmak CO2 gübrelemesiyle olabilir. CO2 gübrelemesi en kolay olarak sera içinde organik gübre kullanılmakla olur. Organik gübrenin sera toprağında parçalanması ile ortaya çıkan CO2 sera havasının CO2 oranını yükseltir. CO2 gübrelemesinin başarısı, sera içi sıcaklık derecesi ve seranın ışıklanma yoğunluğuna bağlıdır.

Sera içinde gece CO2 artar. Fakat sabahları güneş ışıkları ile bitkilerde başlayan özümleme sonucunda, sera içinde CO2 normal havadakinin altına düşer. CO2 oranının azalması özümlemenin de yavaşlamasına neden olur. Bunun için ya serada havalandırma ile serada CO2 oranı yükseltilmeli, ya da CO2 gübrelemesi yapılmalıdır.

tarımsal.com dan alıntıdır.

Düzenleyen omer.tuncer : 04-05-2009 saat 15:14 Neden: alıntı eklemek için
Eski 04-05-2009, 17:59   #347
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. omer.tuncer,

Söylediğiniz nedenleri sırası ile defalarca düşündüm. Balkonum kapalı ama yeterince havalandırıyorum. Bazan gece dahil gün boyu açıkta bırakıyorum pencereyi. Yeterince nem de var. Çünki çilek ağacının havuzundan ve çilek yapraklarından anaormal bir buharlaşma var. Pencereyi açmazsam hemen buhar oluyor.

Beni asıl düşündüren ve cevap aradığım soru aynı balkonda ve aynı şartlarda yetişen iki fideden torfta dikili olan meyve veriyor, durgun suda olan meyve vermiyor. Büyüme hızı durgun sudaki en az 30 cm diğerinden uzun. Çilek ağacında çilek yaprakları delirmiş gibi büyüyor.

Sn. Tabiatın dediği gibi Dal+Döl+Bal üçlemesini yapamıyoruz. Sürekli birinci fazda kalıyoruz ve bolca dal yapıyoruz. İkinci faza geçip döl yapamadığımız için üçüncü faz kendiliğinden oluşmuyor. Torfta olanlar ikinci fazı ucundan kıyısından yakaladıkları için azda olsa dölleniyorlar ama durgun suda olanların durumu vahim.

Birinci mesajımda yabancı kaynaktan verdiğim resimde fidenin üç ayrı döneminde üç ayrı N:K oranı formülle besliyorlar domatesi. Fosfor genellikle sabit kalıyor. Dönem içinde azot azalırken Potasyum oranı artıyor. Belkide üç ayrı formülde besinle beslemek lazım fideyi. Kudret Bey ve Sn. Envor' a duyurulur.

Eski 04-05-2009, 18:08   #348
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

ben sizin havalandırmayı az yaptığınızı çektiğiniz resimlerde camlarda çok yoğuşma gördüğüm için söylemiştim.

Eski 04-05-2009, 18:25   #349
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Önemli bir etken de bence güneş ışınlarının direk bitkiye ulaşamaması. Seralar direk güneş ışıkları altında oysa balkonlar veya pencere içleri yandan veya yansıma aydınlanma ile ışık alıyor. İçerideki bir saksı domatesini, güneş altındaki naylon örtü altına koydum hemen rengi koyulaşıp çiçeklenmeye başladı.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 19:32   #350
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Önemli bir etken de bence güneş ışınlarının direk bitkiye ulaşamaması. .
Bu konuda şüpheniz olmasın, sabah güneşi bıçak gibi domates bitkime 13:00-13:30'a kadar vurmakta, ama nafile

Eski 04-05-2009, 21:57   #351
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
fidenin her evresinde farklı besin formülü uygulayamadığımız. Torftakiler bunu torfta bulunan minerallerden belki kendileri takviye ediyorlar ve meyve yapıyorlar (Eksikte olsa), ama durgun suda fide biz ne verirsek onu almak durumunda.
Sayın Sarıcan, sorun iklimlendirmede, aynı besini bende kullanıyorum, fakat iklimlendirme aşamasında ki imkanlarım çok iyi. Bitkiniz yeterince güneş ışığından faydalanamıyor, bu da fotosentezi tam olarak yapmasını engelliyor. Bence sorun burada.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 21:58   #352
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Bugün yaptığım çilek ağaçlarında da aynı besin eriyiğini kullanacağım, sonuçları hep beraber göreceğiz.

Eski 05-05-2009, 09:13   #353
Ağaç Dostu

Bundan sonraki sistemi terasa koyacağım, açık hava daha bol güneş,

Eski 05-05-2009, 16:48   #354
Ağaçsever

shrub's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Kolay gelsin,
Bitkilerin büyümesinde bir çok faktör görev alır. Eğer bunlardan bir kaçı bile eksik olduğunda verim ve kalite sorunları yaşanır. Bitkiler içerisinde bulundukları ortamların yapısına göre reaksiyon verirler. Bitkiler yeterli ışık,sıcaklık,besin elementleri, CO2,nem...v.b bir çok etmenin birlikte etkin olmasını isterler. Gelen ışığın şiddeti, yoğunluğu, intensitesi, ışıklanma süresi çok önemlidir. Diğer parametreler optimum olsa bile bunların azlığı veya çokluğu büyümeyi olumsuz etkileyebilir.Işık konusuna dikkat edin derim.
Kısacası çeşitli sistemler denenebilir, çeşitli uygulamalar yapılabilir ama optimum faydayı sağlamak güçtür. Yapılan çalışmalarda sterilizasyona dikkat edilmesi gerekir. Çünkü topraksız ortamlarda bitkiler normal topraktaki hallerine göre değişimlere daha hassastırlar.
Çalışmalarınızda Başarılar dilerim.

shrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 16:57   #355
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2009
sarıcan hayırlı olsun bende besın erıgıklerımı aldım benım daha onceden toprakta olan fıdelerıme kudret beyın dedıgı gıbı uyguladım tabıkı dun ılk gundu bugun ıkıncı gun bakalım 15 gun sonra bır degısklık olcakmı bu arad fotoları koyamadım yane yukel e dedım kabul etmedı neden anlamadım saygılar

koray112 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 17:09   #356
Ağaç Dostu

Acarextt03's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koray112 Mesajı Göster
sarıcan hayırlı olsun bende besın erıgıklerımı aldım benım daha onceden toprakta olan fıdelerıme kudret beyın dedıgı gıbı uyguladım tabıkı dun ılk gundu bugun ıkıncı gun bakalım 15 gun sonra bır degısklık olcakmı bu arad fotoları koyamadım yane yukel e dedım kabul etmedı neden anlamadım saygılar
Lütfen imla kurallarına göre tekrar düzenlermisiniz...
Son kısmı anlamakta zorluk çekiyorum...
Fotoğraf yükleme kısmına bakınız.
Forum kuralları....

Eski 05-05-2009, 20:16   #357
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Sayın Sarıcan, benim domatesleri görüyormusunuz? Bir gecede hasata gelmiş Hasata gelirkende bir iki tane yere düşmüş, yeni fark ettim

Name:  sahibinden_S7302391.jpg
Views: 1399
Size:  56.0 KB
Name:  sahibinden_S7302390.jpg
Views: 1398
Size:  76.5 KB

Eski 05-05-2009, 20:41   #358
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Manavdan alıp getirip asmadın değil mi?

Eski 05-05-2009, 21:24   #359
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Hiç olurmu öyle şey Domatesede paramı veririm.

Buradan aldım

Name:  sahibinden_S7302389.jpg
Views: 1384
Size:  71.5 KB

Eski 06-05-2009, 08:36   #360
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Seninle uğraşılmaz. Antalya' nın bütün seraları senin. Seni Jibuti' ye havale ediyorum. Domatesleri çok güzel olmuş. Akdeniz güneşi bir başka oluyor demekki. Bu domates ağacı mı oluyor, domates asması mı?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025