Topraksız tarım yapan arkadaşlar, ekteki resimleri inceleyip yorum yaparmısınız. Domates fidelerinin hepsi aynı cins ve Sn. Envor' un bebekleri. Şimdi hepsi azman oldu, benim boyumu geçtiler.
Eklenti 76187
Eklenti 76188
Başlangıçta denemek için gelen fideleri 2 adet torfta, 6 adette durgun suda yetiştirmeye karar vermiştim. Durgun sudakilerilerden paralel saksıda olanları benim hatalarımdan dolayı kısa zaman önce tamamen kaldırmıştım. Kalan 3 adet fidenin hepside 2,5 metre yüksekliği zorluyor.
En uzunu da durgun suda olan. Torfta olan fidelerede durgun sudaki besinlerden takviye olarak veriyorum. Fakat durgun sudaki kardeş meyve yapmamak için direniyor. Torftakiler istediğim düzeyde olmasada açan çiçeklerin hiç değilse %50 si meyveye dönüşüyor.
Nerede yanlış yapıyorum. Balkon aynı balkon, ısı aynı ısı, ilgi aynı ilgi. Aklıma tek takılan fidenin her evresinde farklı besin formülü uygulayamadığımız. Torftakiler bunu torfta bulunan minerallerden belki kendileri takviye ediyorlar ve meyve yapıyorlar (Eksikte olsa), ama durgun suda fide biz ne verirsek onu almak durumunda.
Eklenti 76186
Fidenin gelişim evrelerinde farklı formüller uygulandığını yabancı kaynaklarda okudum. Bu bilgileri Sn. Envor' lada paylaştım. Bu sorunu sadece domateste yaşasam bu kadar kafama takılmayacak ama aynı durum çilek ağacı içinde geçerli.
Fidelerin gelişimine bakarsanız her biri birer dev oldu. Ben bahçelerde böyle çilek yaprağı ve fidesine hiç rastlamadım. Biz sürekli yaprakları besliyormuşuz gibime geliyor. Bu konuda biraz araştırma yapalım mı?