![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son bir kez daha yazacağım, ondan sonra bende yazmayacağım artık. Çünki yazdıklarımı okumadan veya özümsemeden tekrar aynı soruları soruyorsun. Yazdığın kimyasal gübre isimleri ile kimse sana yardımcı olamaz. Gübrelerin niteliklerini (konsantrasyon, formül, % vb. ) bir takım bilgileri bilmeniz ve yazmanız lazım. Bunları bilmek veya yazmak içinse biraz kimya dersi çalışmanız lazım. Yok bunları yapamam diyorsanız ister Sn. Kudret Tezel' den (Tüzel değil) isterse Sn. Envor' dan hazır besin kiti alıp tarifine göre onu kullanacaksınız. Bir başka çözüm danışmanlık hizmeti almaya devam edeceksiniz fakat danışmanınıza size bu karışımı nasıl yaptığını öğretmesini şart koşacaksınız ve bir miktar daha eğitim parası vereceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Sn. sarıcan çok saolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sarıcan çok sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Alınmayın Sn. alone35, Sahiden size yardımcı olmaya çalışıyorum ama siz hep aynı şeyi sormakta ısrar ediyorsunuz. Ben izelementin ambalajında bir bilgi varmı bizimle paylaşın diyorum, siz yine bildiğiniz soruyu soruyorsunuz. Sizden bilgi gelmezse biz nasıl yardımcı olacağız size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Gübrelerin yüzdeleri ile bir bilgi varmı diyorum siz sadece adını yazmakla yetiniyorsunuz. EC metreniz var mı diyorum. Cevap yok. pH ölçüyormusunuz diyorum. Cevap yok. Başka ne yapabilirim (yapabiliriz ki). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sarıcan Teşekkürler yardımcı olmak istediğinizi anladım. Ben en iyisimi size yarın çekeyim fotolarını gübrelerin ve karışımın göndereyim buraya daha iyi olur. ph ve ec ölçer aletlerim var onları ama iki kez kullandım sonra baktım çalışmıyorlar neden bilmiyorum acaba güneşte kalmaktan bozulurlarmı ki serada duruyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sarıcan fotolarımı çektim ama buraya nasıl koyucaz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Mesaj yazılan bölümün altında gelişmiş moda dön kısmını tıkla, yeni açılan mesaj bölümünde fotoğraf eklemek için menü çıkacak. Ataç işareti var. Ordana fotoğrafı yüklemek için menünün istediklerini yapman lazım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 Bu linki oku Düzenleyen Sarıcan : 15-05-2009 saat 20:09 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
tamam bundum usta atıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
bunlar sarıcan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
bunlar devamı hepsini gönderiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
devamı var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
bu kadar yeter daha var ama ne demek isdedin sarıcan anlamadım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sarıcan bu gübreler doğru değilmi?birde iz elementleri çekmeyi unutmuşum sonra gönderirim. Neden sn. sarıcan sizlerin yardımıyla olmaz mı yani? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Sayın büyüklerimin yorumlarını ve hatalarım varsa uyarmanızı diliyorum saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Hayır abi söle aldıklarım. potasyum nitrat potasyum sülfat mkp calsiyum nitrat magnezyum sülfat combi diye aldım combi iz elementler 6 mineralli yazıyor üstünde onlarıda vereyim bor-cu-fe-mn-zn-mo bunlar varmı eksik hozam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Sayın: alone35 (hemşerim) size diyeceğim ilk önce topraksız tarımla ilgili ve besin eriyikleri ile ilgili tüm sitelere girip bunları okumalısın. Bende acemiyim ama senin aldığın gübrelerle sen en az 10 yıl üretim yaparsın. Birde elindeki ölçü aletlerinin kalibrasyon sıvıları var onlardan edinmelisin ki neyi ölçecegin belli olsun. böyle ayak üstü şunu şöyle yap bunu böyle denilip geçilecek bir iş değil. güle güle kullan seran çok güzel yapılmış ilerde daha çok bitki yetiştirilebilinir. ama bunları öğrenmeden olmaz. hatta şöyle diyeyim iz elementlerde olsa elinde hangi maddeden ne kadar koyulacağını öğrenmeden bu iş hiç olmaz. ya danışmanlık almaya devam edip yapılanları kopyalıyacan ya da biraz kimya çalışacan. ama senin istediklerinin hemen hemen hepsi olmasada bu sitede var emin ol bu sitedeki ikinci yılım hala başlamaya korkmuyorum desem yalan. Ama sen siteyi takip ederken danışmandan da zaman içinde incelikleri kaparsan başarısız olmamış olursun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
okuma önerileri
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7413 burayı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6943 burayı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8030 ve http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7870 ve de http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7823 buraları bir oku |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Pardon Sn. sarıcan burdaki resimlerin arasında kalmış gönderiyorum ama iz element yok onu sonra çekerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun sn. ömer tuncer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Mağnezyum Sülfat ve Kalsiyum Nitrat torbasında gübre yüzdelerinin olduğu rakamlar çıkmamış. Onların resmini rakamlar görülecek şekilde tekrar çek. İzelement resmi ile tekrar koyarsın. Mağnezyum resminde garanti edilen içerik diye yazan yerin resmini çek. Düzenleyen Sarıcan : 15-05-2009 saat 21:31 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Tamam yarın çekerim sarıcan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Sanki çilek yaprakları pek bi sarıcan geldi bana... sarıcan'la selocanların bir benzerliği varmı..? Kızmak yok. Ama ben alone35 serasını çok beğendim... Bana sanki herşeye yeni başlayacak gibi gelmişti. Fakat arkadaş yolun yarısını geçip bizlere fark atmış... Seni gidi İzmirli... Yoksa Karşıyakalımısın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
: )) Son diyalogları okuyunca... (elone-sarıcan) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|