View Single Post
Eski 29-12-2008, 21:21   #38
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Malbman,

Ben akşam geç vakte kadar uğraştım, çözemedim aleti. Sabah tekrar iade için Bauhaus' a çıkıyordum ki güneş ışığını görünce aletin ışık ölçen kısmının çalıştığını gördüm. Ama niyetlenmişken gideyim cihaz hakkında bilgi alayım dedim.

Bahçe kısmında çalışan görevliler bana cihazı tavsiye eden arkadaş hemen orada bulunan saksıların toprağının nem durumunuda ölçtü. Toprağın kurumu ıslak mı olduğunu hemen gösteriyor. Ama asıl bizim için önemli olan Ph kısmını orada da test edemedim. Çünki saksı toprağının Ph' ını kontrol ettiğimizde cihazın üst limitinde duran ibre hiç kımıldamadı veya ben hissetmedim. Cihaz 3,5 ila 8 arası ölçüyor, benim söylediğim testi yapabilmem için bilinen Ph' ı 5 veya civarı olan bir sıvı bulup cihazı test etmem lazım. Saksılardaki besin eriyiğini de ölçmeye çalıştım, ibre 7,5 gibi. O yüzden ibrenin kımıldadığından tam emin olamadım. Erikli içme suyunun Ph' ıda 7,5. Nereye baksam 7,5. O yüzden Ph ölçme konusunda henüz emin olamadım.

Benim aldığım rafta 3 adet vardı. Kısıtlı sayıda geliyor bunlar dediler. İzmir' de Bauhaus açıldı mı bilmiyorum ama isterseniz buradan alıp gönderebilirim. Ama cihazın Ph' ı doğru ölçtüğünden emin olmak lazım. Yoksa bende iade ederim herhalde. Şu anda ışık ve nem ölçme gibi bir durumumuz yok çünki.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 12:40
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön