![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
@hosseda, @k0900 Tandırdan bahsetmişsiniz. ![]() benim yaptığım şekilde tandıra en yakın lezzeti alırsınız. Ben aldım ![]() En yakın diyorum çünkü tandırın lezzeti bambaşka oluyor. Özellikle Yozgat tandırını fırsat bulursanız tatmanızı öneririm. Mümükünse tam öğlen yemek vakti ve Mehmet Alıcı ve Oğullarının Tandır lokantasında tatmanızı öneririm. Neyse konu dağılmasın ![]() Eğer benim yaptığım gibi yaparsanız, budu tek parça halinde çıkartın ve yağlarını ayıklamayın sakın. Yoksa yavan olur.Çalı çırpı ve 7-8 tane çam kozalağı attım içine başta hızlı yaktım ama sonra ateşi çok hızlandırmadım, tabiri caizse rölantinin biraz üstü diyebilirim. size tavsiyem ''hani kasap pirzolayı ayırırda tek tek kemikleri çıkarırya, siz o pirzolaları tek tek doğramadan bütün halde mangala sallayın ve piştikten sonra tek tek pirzola şeklinde doğrayın. Sanırım böylelikle Yozgat tandırı lezzeti olacak. Ben denemedim ama ikinci yakışımda pirzolayı deneyeceğim. Benden önce deneyen olursa lütfen fotoğraflarıyla birlikte paylaşsın. Aslında bu borcamdan kapak düşünceside çok güzel ama nereden bulacağız bu büyüklükte borcamı ![]() Yaf tüm sayfaları okurken ağzımın suyu aktı ![]() bu mangalı isteyen olursa sahibinden.com a tokat mangalı yazıp aratsın. samsundan birisi kargo dahil, kapıda ödeme 75 tl e gönderiyor. ben o arkadaştan aldım.2 günde elimdeydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lokosit, Sizin bu işi başaracağınıza eminim. Size benim ilave teşkilatlardan bahsedeyim biraz. Eti şişlere geçirmenin yanında üçlü kasap çengeli alıp, ona asmak daha iyi. Kapağı açtınız, şişlerin tersi ile üçlü çengelin halkasına taktırıp kıvrık ucu eti yukarıya almak kolay. Bende bir yamak olsaydı bu işi kesin çözmüş idim ama tek başıma başedemedim. Elinize uzun ve kalınca bir eldiven takın ki yukarıya alıp tekrar asmak da zorlanmayın. Kaburgayı bütün kanat olarak üçlü çengele takın ve tamamını kalaylı kağıt ile sarın. Kokuyu takip edin, çok sıcak olduğu için onu açıp tekrar sarmak kolay değil ama uyanık bir yamak bulursanız kesin meseleyi halledersiniz. Burnu da iyi koku alsın yamağın yoksa et değil kömür ile yüzyüze gelebilirsiniz kalaylı kağıdı açınca. Ama önce bir defa yakın eti isterseniz kokuya alışın... yanık et kokusuna.. ![]() Ben paslanmaz metalden asansör yaptım ocağın içine hemde 3 katlı. İki kat et, bir kat sebzeler için. Buttan büyük parçaları sardım kalaylı kağıda, eti pişireceğim ama yumuşacık olacak lokum gibi yani. Bir ara nefis bir koku sardı ortalığı, sonra kuyruk parçalarının yanık kokusu geldi mis gibi, üf ne oldu dedim ama hanım, bence hemen al yandı onlar dedi. Yok daha 10 dakikası var dedim merak etmeyin. Vakit geldi aldım sepeti yukarıya açtım kalaylı kağıdı, kestane kebap gibi tüm etler. Koca parçalar ceviz kadar kalmış, hemde simsiyah. O deneme sonumu getiren denemedir zaten. Ama evvelallah siz aşacaksınız tüm engelleri ben buradan sayın BalıkçıSerdar Ankaradan, tandırın kaçarı göçeri yok. Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Sayın Hosseda Aslında etleri kalaylı kağıda koymasaydınız kurtarma şansınız olacakmış. En azından görerek pişireceksiniz. Kalaylı kağıdı ateşe direk temas varsa düşünebilirsiniz ama zaten kapalı sistem. Durmak yok mangala devam ![]() bu kasap çengelleri çok mantıklı. Benimde et şişlerden kayıp aşağı düşer diye tereddütüm vardı. almayı düşünenlere http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
bugünde duramadım tavuk ve kanat yaptım tavuğu göğsünden ikiye ayırıp mangala salladım lezzet aynı kızarmış tavuk gibiydi. (tavukçuların çevirerek hazırladıkları) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2009
Şehir: samsun-Amasya-Antalya
Mesajlar: 245
|
tokat kebabına patatesle , sarımsak konulmazmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
haklısınız tenekeyle uğraşmak gereksiz. ben kanatlarla tavuğu birlikte koydum ama tavuk daha çabuk pişti (35dk) kanatlar için 15 dk daha beklettim ve çalı çırpı atmak zorunda kaldım. bunun için odun **** kömür almaya gerek yok, çer çöple bile etinizi pişirir. artık yarında mangalı yakarsam hanım mangalı eskiciye vereceğini söyledi ![]() ben artık kurbana kadar ara veriyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Konulmaz olur mu? Sarmısak hemde olmazsa olmazlarından biridir ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...3&postcount=68 Bu tarifime bir göz atın derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Bu mangalda balık deneyen oldumu? Abartıyormuyum yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lokosit, Yukardaki mesajlarımın bir tanesinde 1,5 kg.lık bir adabeyinden çıkarılmış şişliklerin bu sobada pişirilmesine ait fotoğrafım var. Aşağıya da levrek pişirilmesine ait olanını ekliyorum. Bu sobada balık iyi pişiyor. Ama kalın derili olanı tercih edin. Derisi yansa da içi kurumuyor ve pek leziz oluyor. Aslında balık da kalaylı kağıda sarılıp pişirilmeli, son evrede kağıt alınmalı ve hafiflemiş ateşte kızartma faslı yapılmalı. Tasarım gırla idi de çoğunu uygulamaya imkan bulamadım ne yazıkki. Ama sizde yaşayacağız bu uygulamaları diye hissetmekteyim. Aman devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
ilaveler: Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat. Sobaya koyduğunuzda balıkları, tabakta kalan yağı zaman zaman üstten balığa az az dökün. ( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.) (Zahter : Bir cins kekik.) Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar. Düzenleyen hosseda : 03-12-2009 saat 11:33 Neden: tadilat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Alıntı:
Soğan fikride güzel. Ben tavuk kanatlarına düşmesin diyem biberlerin sapını takmıştım. Çocuklarım pişmiş soğana bayılıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Alıntı:
linkteki ürün 2 günde geliyor ve kapıda ödeme yapabiliyorsunuz. http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
|
Paylaştığınız için çok teşekkür ederim.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
arkadaşlar bugün bizim mangalın haznesine sığacak büyüklükte kaburgayı, bir bütün halinde mangala salladım. Sonuç : ENFES Telefonun şarjı yetmediğinden fotoğraf çekemedim. Kesinlikle deneyin. Piştikten sonra kaburgaları parçalara ayırdım. Sıradaki kebap, pirzolayı bütün halinde sallamak olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
Selahattin hocam tokat kebabı yapımı hk bilgi ararken sizi gördüm, maşallah bu konudada çok iyisiniz yardımıcı olan arkadaşlarda ayrıca teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Moderatör
|
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede? Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti. Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez. Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten. Ocağımız depoda bir köşede istirahatte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
Alıntı:
dediğiniz gibi tecrübe isteyen bir iş ![]() birkısmı az pişmiş çocuklar çekeley çekeleye yemeye çelıştı biz iyisim sayın selahattin yılmaza bu iş devredelim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
|
Tokat kebabı altında bir sürü kebap konuşulmadan geçilmemiş anlaşılan hehe.. Çocuklugumda babannem yapardı bahçesinde. Parmaklarımı yaladığımı hala hatırlarım. Sonrasında özel Tokat kebabı yapan yerlerde yedik hep şimdi ise inşallah kendi bağ evimizde bizde aynı şekilde o fırından yaptırıp yiyeceğiz.. Resmen görünce ağzımın suyu aktı bu kadar lezzetli görünür anca.. Ki tadını da çok iyi bildiğim için ki şunu da belirteyim babannem yapardı çünkü baba tarafım Tokatlı. Bu arada merak ettim Selahattin bey de Tokatlı mı acaba? Bilerek yaptığınız zaten belli ama usta eli gibi yapmışsınız. Benim şimdi baba tarafı Bursa' da yaşıyor ve sizinde isminiz hiç yabancı gelmedi doğrusu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Moderatör
|
Bize o harika kebabı sayın Selahattin hocamız ile cemal.S. ikram ettilerse de işi yapanlar arkadaşlarımızın eşleriydi. Ama tek kelime ile nefis bir şeydi, yedikçe de yedik. Hatta hızımızı alamayınca eşim acilen özel fırınından getirtti. Toplantı, toplantı diye ben boşuna mı asılıyorum. Heyyyy, Bursa'lılar - Yalova'lılar sözüm size. Hani demişler ya " kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" diye. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
|
Alıntı:
Sadece Tokat kebabı değil bat hastası da oldum çıktım ailem sayesinde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Gine normal mangal gibi odunun köz olması bekleniyor mu ? Normal mangaldan daha mı sağlıklı oluyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
|
Köylerde kullanılan fırınlı sobalar gibi anladığım kadarıyla. Ateşi direk görmemekle beraber etrafında oluşan ısı ile pişiyor. Normal mangal gibi direk ateş ve is alma durumu olmadığı için sanırım daha sağlıklı oluyor denilebilir. Yine de yiyeceklerle ve bu tür şeylerle çok aram olmadığı için, söylediklerimin sadece tahmine dayalı olduğunu belirtmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Arkadaşlar, Her geçen sene artan fiyatlara göre Tokat Kebabı bu sene 100.-TL ye varmış. Benim internetten yaptığım araştırmada artık Tokat Kebabı Sobası(Bundan sonra kısaltmasını TKS olarak kullanacağım) hem emaye hem de Paslanmaz Krom Çelik saçtan yapılıyor. Emaye olanları 10 şişlik 79.-TL/89.-TL;15 şişlik 100.-TL/110.-TL üst kapağının krom olması fiyatları 10 TL oynatıyor.Bunlar kargo dahil fiyatlar. Paslanmaz krom çelik saçdan olursa; 10 şişlik 110.TL;15 şişlik 125.-TL;benim aldığım 20.-şişlik 135.-TL http://www.tüplümangal.com adresine girip bakabilirisiniz. Yakacak odun işini ayarlayıp en kısa zamanda sizlerle resimli paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|