agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-11-2009, 10:11   #151
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
@hosseda,
@k0900
Tandırdan bahsetmişsiniz.
benim yaptığım şekilde tandıra en yakın lezzeti alırsınız. Ben aldım

En yakın diyorum çünkü tandırın lezzeti bambaşka oluyor. Özellikle Yozgat tandırını fırsat bulursanız tatmanızı öneririm. Mümükünse tam öğlen yemek vakti ve Mehmet Alıcı ve Oğullarının Tandır lokantasında tatmanızı öneririm.
Neyse konu dağılmasın

Eğer benim yaptığım gibi yaparsanız, budu tek parça halinde çıkartın ve yağlarını ayıklamayın sakın. Yoksa yavan olur.Çalı çırpı ve 7-8 tane çam kozalağı attım içine başta hızlı yaktım ama sonra ateşi çok hızlandırmadım, tabiri caizse rölantinin biraz üstü diyebilirim.

size tavsiyem ''hani kasap pirzolayı ayırırda tek tek kemikleri çıkarırya, siz o pirzolaları tek tek doğramadan bütün halde mangala sallayın ve piştikten sonra tek tek pirzola şeklinde doğrayın.
Sanırım böylelikle Yozgat tandırı lezzeti olacak. Ben denemedim ama ikinci yakışımda pirzolayı deneyeceğim. Benden önce deneyen olursa lütfen fotoğraflarıyla birlikte paylaşsın.

Aslında bu borcamdan kapak düşünceside çok güzel ama nereden bulacağız bu büyüklükte borcamı( Ben etin kömürleşmemesi için sık sık açıp bakmak zorunda kaldım.

Yaf tüm sayfaları okurken ağzımın suyu aktı))

bu mangalı isteyen olursa sahibinden.com a tokat mangalı yazıp aratsın. samsundan birisi kargo dahil, kapıda ödeme 75 tl e gönderiyor. ben o arkadaştan aldım.2 günde elimdeydi.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 12:43   #152
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın lokosit,

Sizin bu işi başaracağınıza eminim. Size benim ilave teşkilatlardan bahsedeyim biraz.

Eti şişlere geçirmenin yanında üçlü kasap çengeli alıp, ona asmak daha iyi. Kapağı açtınız, şişlerin tersi ile üçlü çengelin halkasına taktırıp kıvrık ucu eti yukarıya almak kolay. Bende bir yamak olsaydı bu işi kesin çözmüş idim ama tek başıma başedemedim. Elinize uzun ve kalınca bir eldiven takın ki yukarıya alıp tekrar asmak da zorlanmayın. Kaburgayı bütün kanat olarak üçlü çengele takın ve tamamını kalaylı kağıt ile sarın. Kokuyu takip edin, çok sıcak olduğu için onu açıp tekrar sarmak kolay değil ama uyanık bir yamak bulursanız kesin meseleyi halledersiniz. Burnu da iyi koku alsın yamağın yoksa et değil kömür ile yüzyüze gelebilirsiniz kalaylı kağıdı açınca. Ama önce bir defa yakın eti isterseniz kokuya alışın... yanık et kokusuna..)

Ben paslanmaz metalden asansör yaptım ocağın içine hemde 3 katlı. İki kat et, bir kat sebzeler için. Buttan büyük parçaları sardım kalaylı kağıda, eti pişireceğim ama yumuşacık olacak lokum gibi yani. Bir ara nefis bir koku sardı ortalığı, sonra kuyruk parçalarının yanık kokusu geldi mis gibi, üf ne oldu dedim ama hanım, bence hemen al yandı onlar dedi. Yok daha 10 dakikası var dedim merak etmeyin.
Vakit geldi aldım sepeti yukarıya açtım kalaylı kağıdı, kestane kebap gibi tüm etler. Koca parçalar ceviz kadar kalmış, hemde simsiyah. O deneme sonumu getiren denemedir zaten.

Ama evvelallah siz aşacaksınız tüm engelleri ben buradan sayın BalıkçıSerdar Ankaradan, tandırın kaçarı göçeri yok.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 13:09   #153
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Sayın Hosseda
Aslında etleri kalaylı kağıda koymasaydınız kurtarma şansınız olacakmış. En azından görerek pişireceksiniz.
Kalaylı kağıdı ateşe direk temas varsa düşünebilirsiniz ama zaten kapalı sistem.
Durmak yok mangala devam)

bu kasap çengelleri çok mantıklı. Benimde et şişlerden kayıp aşağı düşer diye tereddütüm vardı.

almayı düşünenlere
http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 14:40   #154
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Ankara Sobacılar çarşısında 35~40~50 civarında fiyatları var bu sobaların.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 18:31   #155
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
bugünde duramadım tavuk ve kanat yaptım
tavuğu göğsünden ikiye ayırıp mangala salladım
lezzet aynı kızarmış tavuk gibiydi. (tavukçuların çevirerek hazırladıkları)

Eklenen Resimler
 
tener, mrduran ve Milla beğendi.
lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 18:36   #156
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
devamı

Eklenen Resimler
  
lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 18:57   #157
Ağaç Dostu
 
şahin05's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2009
Şehir: samsun-Amasya-Antalya
Mesajlar: 245
tokat kebabına patatesle , sarımsak konulmazmı

şahin05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 19:29   #158
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
haklısınız tenekeyle uğraşmak gereksiz.
ben kanatlarla tavuğu birlikte koydum ama tavuk daha çabuk pişti (35dk)
kanatlar için 15 dk daha beklettim ve çalı çırpı atmak zorunda kaldım.


bunun için odun **** kömür almaya gerek yok, çer çöple bile etinizi pişirir.

artık yarında mangalı yakarsam hanım mangalı eskiciye vereceğini söyledi))
ben artık kurbana kadar ara veriyorum.)

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 20:49   #159
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05 Mesajı Göster
tokat kebabına patatesle , sarımsak konulmazmı
Konulmaz olur mu? Sarmısak hemde olmazsa olmazlarından biridir

http://www.agaclar.net/forum/showpos...3&postcount=68 Bu tarifime bir göz atın derim

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 08:40   #160
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Bu mangalda balık deneyen oldumu?
Abartıyormuyum yoksa )

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 10:25   #161
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın lokosit,
Yukardaki mesajlarımın bir tanesinde 1,5 kg.lık bir adabeyinden çıkarılmış şişliklerin bu sobada pişirilmesine ait fotoğrafım var. Aşağıya da levrek pişirilmesine ait olanını ekliyorum.

Bu sobada balık iyi pişiyor. Ama kalın derili olanı tercih edin. Derisi yansa da içi kurumuyor ve pek leziz oluyor. Aslında balık da kalaylı kağıda sarılıp pişirilmeli, son evrede kağıt alınmalı ve hafiflemiş ateşte kızartma faslı yapılmalı.

Tasarım gırla idi de çoğunu uygulamaya imkan bulamadım ne yazıkki. Ama sizde yaşayacağız bu uygulamaları diye hissetmekteyim. Aman devam...

Eklenen Resimler
  
tener ve Milla beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 10:29   #162
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
ilaveler:

Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat.

Sobaya koyduğunuzda balıkları, tabakta kalan yağı zaman zaman üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik.)

Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.


Düzenleyen hosseda : 03-12-2009 saat 11:33 Neden: tadilat
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 17:37   #163
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:46   #164
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
ilaveler:

Balığı şişe takmadan evvel bol zahterlenmiş sızma zeytinyağda bekletin bir kaç saat. Sobaya koyduğunuzda da arada yukarıdan tabakta kalan yağı üstten balığa az az dökün.
( yağı çok dökerseniz alev alacaktır aman dikkat.)
(Zahter : Bir cins kekik. Rodosda tüm balıkları bununla ızgara ediyor Rum lokantacılar.)

Şişlere takılan malzemenin aşağıya boşalmaması için şişin ucuna küçük soğanlar takın. Soyun soğanı ve bütün olarak geçirin şişin ucuna, onlar da pişiyor ve pek de leziz oluyorlar.
Sayın hosseda çok teşekkürler merakımı giderdiniz.
Soğan fikride güzel. Ben tavuk kanatlarına düşmesin diyem biberlerin sapını takmıştım. Çocuklarım pişmiş soğana bayılıyorlar.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:49   #165
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egetropical Mesajı Göster
bu sobadan izmirde satılıyor mu? işin içinde balık da olunca canım çekti..
İzmirde olup olmadığını bilmem ama
linkteki ürün 2 günde geliyor ve kapıda ödeme yapabiliyorsunuz.

http://www.sahibinden.com/tokat_keba...XQQdisplayitem

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 08:53   #166
Ağaçsever
 
myıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
Paylaştığınız için çok teşekkür ederim....

myıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2009, 21:25   #167
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
arkadaşlar bugün bizim mangalın haznesine sığacak büyüklükte kaburgayı, bir bütün halinde mangala salladım.
Sonuç : ENFES
Telefonun şarjı yetmediğinden fotoğraf çekemedim. Kesinlikle deneyin.
Piştikten sonra kaburgaları parçalara ayırdım.

Sıradaki kebap, pirzolayı bütün halinde sallamak olacak.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 02:06   #168
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Selahattin hocam tokat kebabı yapımı hk bilgi ararken sizi gördüm,
maşallah bu konudada çok iyisiniz
yardımıcı olan arkadaşlarda ayrıca teşekkür ederim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 09:32   #169
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.

Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2010, 23:31   #170
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Ya hu üç aşağı beş yukarı iyileştim sayılır bir Tokat Kebabı toplantısı mı yapsak ne şöyle çift ocakla?

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2010, 20:14   #171
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İyi de lâf mı sevgili idris şenol. Hocam ile cemal.S ve hanımları bu kebabı pişirip de bizlere ikram ettiler. Bilmiyorum fotoğraflarımızı gördünüz mü sitede?
Şahene olmuştu, önce çatal bıçakla yemeğe başladık ama sonunda bütüm millet elle girişti.

Daha sonra eşim bu ocaktan sipariş etti, bize de siz karışmayın ben öğrendim ben pişireceğim dedi. Oysa Oğuz yumurta kırmasını bile bilmez.
Evet bize hazırladı, çoluk cocuk yedik ama kimse de aaaa çok güzel olmuş diyemedi çünkü yarı pişmiş yarı yanmış etleri şikayet etmeden yemek hoş değildi gerçekten.
Ocağımız depoda bir köşede istirahatte.
güler hanım, bizde akşam deneme amaçlı tokat kebabı yapmaya çılıştık
dediğiniz gibi tecrübe isteyen bir iş bizim etlerinde birkısmı kurudu
birkısmı az pişmiş çocuklar çekeley çekeleye yemeye çelıştı
biz iyisim sayın selahattin yılmaza bu iş devredelim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 13:36   #172
Ağaçsever
 
akca86's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
Tokat kebabı altında bir sürü kebap konuşulmadan geçilmemiş anlaşılan hehe.. Çocuklugumda babannem yapardı bahçesinde. Parmaklarımı yaladığımı hala hatırlarım. Sonrasında özel Tokat kebabı yapan yerlerde yedik hep şimdi ise inşallah kendi bağ evimizde bizde aynı şekilde o fırından yaptırıp yiyeceğiz.. Resmen görünce ağzımın suyu aktı bu kadar lezzetli görünür anca.. Ki tadını da çok iyi bildiğim için ki şunu da belirteyim babannem yapardı çünkü baba tarafım Tokatlı.

Bu arada merak ettim Selahattin bey de Tokatlı mı acaba? Bilerek yaptığınız zaten belli ama usta eli gibi yapmışsınız. Benim şimdi baba tarafı Bursa' da yaşıyor ve sizinde isminiz hiç yabancı gelmedi doğrusu..

akca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:16   #173
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bize o harika kebabı sayın Selahattin hocamız ile cemal.S. ikram ettilerse de işi yapanlar arkadaşlarımızın eşleriydi.
Ama tek kelime ile nefis bir şeydi, yedikçe de yedik. Hatta hızımızı alamayınca eşim acilen özel fırınından getirtti.

Toplantı, toplantı diye ben boşuna mı asılıyorum.
Heyyyy, Bursa'lılar - Yalova'lılar sözüm size. Hani demişler ya " kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" diye.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:55   #174
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.

Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:59   #175
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Aman hocam sadece lâtife ediyordum.
Ne Sebo, ne de cemal.S. den haber var. Biraz takılayım dedim. Sağ olun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 21:50   #176
Ağaçsever
 
akca86's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Evet ben Tokat'lıyım, Niksar'dan.

Güler hanım rahata düştüm sayılır bir iki işim var (ceviz fidznı siparişlerimde dahil) halledeyim ay sonuna doğru olmadı bir posta yiyelim hep beraber
Babam hep Tokat' ın bağlarında bahçelerinde büyümüş. Merkezdelermiş hatta sanırım Belediye binasının arka tarafındaymış eskiden evleri tabii şimdiye birşey kalmadı , ben geldim 25 yaşıma daha Tokat' ı göremedim ama Tokat' ın bütün kültüründen nimetlerinden yararlandım.

Sadece Tokat kebabı değil bat hastası da oldum çıktım ailem sayesinde

akca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 07:38   #177
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Sevgili akca86, bir kebap topantımıza katılın bahaneyle bat da yaparız

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 10:37   #178
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Gine normal mangal gibi odunun köz olması bekleniyor mu ?

Normal mangaldan daha mı sağlıklı oluyor ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 11:01   #179
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
Köylerde kullanılan fırınlı sobalar gibi anladığım kadarıyla. Ateşi direk görmemekle beraber etrafında oluşan ısı ile pişiyor. Normal mangal gibi direk ateş ve is alma durumu olmadığı için sanırım daha sağlıklı oluyor denilebilir. Yine de yiyeceklerle ve bu tür şeylerle çok aram olmadığı için, söylediklerimin sadece tahmine dayalı olduğunu belirtmek isterim.

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 18:02   #180
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Arkadaşlar,

Her geçen sene artan fiyatlara göre Tokat Kebabı bu sene 100.-TL ye varmış.
Benim internetten yaptığım araştırmada artık Tokat Kebabı Sobası(Bundan sonra kısaltmasını TKS olarak kullanacağım) hem emaye hem de Paslanmaz Krom Çelik saçtan yapılıyor.
Emaye olanları 10 şişlik 79.-TL/89.-TL;15 şişlik 100.-TL/110.-TL üst kapağının krom olması fiyatları 10 TL oynatıyor.Bunlar kargo dahil fiyatlar.
Paslanmaz krom çelik saçdan olursa;
10 şişlik 110.TL;15 şişlik 125.-TL;benim aldığım 20.-şişlik 135.-TL
http://www.tüplümangal.com adresine girip bakabilirisiniz.
Yakacak odun işini ayarlayıp en kısa zamanda sizlerle resimli paylaşacağım.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025