@hosseda,
@k0900
Tandırdan bahsetmişsiniz.

benim yaptığım şekilde tandıra en yakın lezzeti alırsınız. Ben aldım
En yakın diyorum çünkü tandırın lezzeti bambaşka oluyor. Özellikle Yozgat tandırını fırsat bulursanız tatmanızı öneririm. Mümükünse tam öğlen yemek vakti ve Mehmet Alıcı ve Oğullarının Tandır lokantasında tatmanızı öneririm.
Neyse konu dağılmasın
Eğer benim yaptığım gibi yaparsanız, budu tek parça halinde çıkartın ve yağlarını ayıklamayın sakın. Yoksa yavan olur.Çalı çırpı ve 7-8 tane çam kozalağı attım içine başta hızlı yaktım ama sonra ateşi çok hızlandırmadım, tabiri caizse rölantinin biraz üstü diyebilirim.
size tavsiyem ''hani kasap pirzolayı ayırırda tek tek kemikleri çıkarırya, siz o pirzolaları tek tek doğramadan bütün halde mangala sallayın ve piştikten sonra tek tek pirzola şeklinde doğrayın.
Sanırım böylelikle Yozgat tandırı lezzeti olacak. Ben denemedim ama ikinci yakışımda pirzolayı deneyeceğim. Benden önce deneyen olursa lütfen fotoğraflarıyla birlikte paylaşsın.
Aslında bu borcamdan kapak düşünceside çok güzel ama nereden bulacağız bu büyüklükte borcamı

( Ben etin kömürleşmemesi için sık sık açıp bakmak zorunda kaldım.
Yaf tüm sayfaları okurken ağzımın suyu aktı

))
bu mangalı isteyen olursa sahibinden.com a tokat mangalı yazıp aratsın. samsundan birisi kargo dahil, kapıda ödeme 75 tl e gönderiyor. ben o arkadaştan aldım.2 günde elimdeydi.