![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum ![]() ![]() Alınacaklar listesinin en başına yazdım. Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir. Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Çerçeveleyip asmanız bana gurur verir çok teşekkür ederim. Zaten tam olmasa bile,bir nevi küçük bir kuyu kebabı tekniği ile pişiyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Arkadaşlar dün bütün halde kuzu kaburgayı mangala salladım, piştikten sonra parçaladım. Foto çekemedim ama tavsiye ediyorum. Çok lezzetliydi... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç )ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur. Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti ![]() Bol kebaplı bayramlar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Alıntı:
Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet ve mutluluklar içinde nice bayramları yaşamak nasip etsin.Ağız tadımız bozulmasın efendim... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim. Yalnız şunu söyleyebilirim. Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. (Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
)).Afiyetler olsun, sağlıklar inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Alıntı:
![]() Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı. ![]() Uploaded with ImageShack.us Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti... ![]() İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba?? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Alıntı:
Övünmek gibi olmasında ![]() Haşim Abi sen aşmışsın maaşallah. Bende kızımın doğum gününde yaptım ama çok sıkışık zamana geldi ve misafir çok - uğraş çok olunca maalesef fotoğraflamak aklıma bile gelmedi. Buraya yaptığım bir kebabın fotoğrafını koymak nasip olmadıya ona yanarım ![]() Bu arada bu mangalda balık (ÇUPRA) denedim, bir balık bu kadar mı lezzetli olur. Denemenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
YeniGine sevgili dostum,ben Boluluyum.Tokat Kebabı konusunda Ustam Tokatlı Serdar Yalçın (Balıkçı Serdar).Ben olsam olsam onun kapı arkası çırağı olurum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
Aç karnına da takip edilmiyorki canım bu kareler. Ağzımın suyu dişlerimin arasından akacak diye korkuyorum. Ellerinize sağlık yemiş kadar olamasakta. ))) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Doktorum gelin hep beraber olsun... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Teşekkür ederim.. Haşim bey 3 hafta önce Kastamonudaydım ve tıkanana kadar kuyu kebabı yedim ) Bu beni 3 ay idare eder..Ete azıcık ara veriyorum ama balığa devam )) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Bende Turhal'lıyım, tanışıyor olabilir miyiz? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın Serdar bilemiyorum ki; ben Turhal dan 1977 yılında çıktım. Şeker İlkokulu, Turhal Lisesi. Lise bittii Turhal dan çıkış. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
vejeteryan tokat kebabı (izmir usulu)
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum. Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika) ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
Alıntı:
Eringili tekrarı ocak ayı içinde olacak. kendi mantar üretim tesisimi kurdum. cumartesi günü itibariyle kompostlara ekimler yapıldı. Yer ise doğrudur. Veteran bizim yaşlardakiler için ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz.Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler Not:Geçtiğimiz cumartesi,oğlum ve kızımın üniversiteyi bitirip hayata atılmalarının hayrına,büromun yanında ki bahçede konu komşum,arkadaşlarım dahil 12 kişiye Tokat Kebabı ziyafeti çektim.Tokat sobasını görende şaşırdı,yiyende parmaklarını yedi.Artık ihtisas sahibi oldum bu konuda.Ama her seferinde Yılmaz Beyi ve Serdar kardeşimi öğretilerinden dolayı anıyorum.Sağolsunlar... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Hiperlipidemiden dolayı ara verdiğim mangalımı yeniden yaktım zaten kolesterol faydalı birşey değilmi ama? ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
|
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala bu lezzet anlatılmaz, yaşanır ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Doktorum, Sabah sabah süper görüntüler,bu görüntülerle bu hafta inanıyorum ki mutlu ve neşeli geçer.Ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
peynir ve mantarlısı güzel iyi fikir teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
|
|