agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2012, 17:34   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum

Name:  resim025k.jpg
Views: 5321
Size:  54.0 KB

Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.

Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 16:41   #2
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum

Eklenti 325199

Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.

Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.
Sn.Adalet Yağcı...Vallahi billahi koyduğunuz resme bayıldım..İnanın bu resmin,kendi çektiğim resim olduğuna inanamadım.Baktım baktım seyrettim.Bayramda Allah sağlık versin,soba ateşlenecek yine...
Çerçeveleyip asmanız bana gurur verir çok teşekkür ederim.
Zaten tam olmasa bile,bir nevi küçük bir kuyu kebabı tekniği ile pişiyor.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 20:00   #3
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Arkadaşlar dün bütün halde kuzu kaburgayı mangala salladım, piştikten sonra parçaladım. Foto çekemedim ama tavsiye ediyorum. Çok lezzetliydi...

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 19:07   #4
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç )ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti

Bol kebaplı bayramlar diliyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 19:55   #5
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç )ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti

Bol kebaplı bayramlar diliyorum.
Sn.Adalet Yağcı güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için ben teşekkür ederim efendim.
Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet ve mutluluklar içinde nice bayramları yaşamak nasip etsin.Ağız tadımız bozulmasın efendim...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 22:04   #6
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)

lokosit ve YeniBON beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 23:45   #7
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
.....Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)
Arka mahalleden yakında çıkar kokusu sanırım. İnşallah yanılırım)).

Afiyetler olsun, sağlıklar inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 12:09   #8
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)
Haşim abi aynen bende o şekilde ızgarada salladım çipuraları, mükemmel oldu. Benden önce siz vermişsiniz tarifi

Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:55   #9
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı.


Uploaded with ImageShack.us
Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti...


İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız.

mrduran, YeniGine ve Milla beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 01:27   #10
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 12:05   #11
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
Olmaz mı Övünmek gibi olmasında

Haşim Abi sen aşmışsın maaşallah. Bende kızımın doğum gününde yaptım ama çok sıkışık zamana geldi ve misafir çok - uğraş çok olunca maalesef fotoğraflamak aklıma bile gelmedi.

Buraya yaptığım bir kebabın fotoğrafını koymak nasip olmadıya ona yanarım

Bu arada bu mangalda balık (ÇUPRA) denedim, bir balık bu kadar mı lezzetli olur. Denemenizi tavsiye ederim.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 22:49   #12
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
YeniGine sevgili dostum,ben Boluluyum.Tokat Kebabı konusunda Ustam Tokatlı Serdar Yalçın (Balıkçı Serdar).Ben olsam olsam onun kapı arkası çırağı olurum.

mrduran ve YeniGine beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:59   #13
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Aç karnına da takip edilmiyorki canım bu kareler. Ağzımın suyu dişlerimin arasından akacak diye korkuyorum. Ellerinize sağlık yemiş kadar olamasakta. )))

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 15:23   #14
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 22:40   #15
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lokosit Mesajı Göster
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....
Doktorum gelin hep beraber olsun...

lokosit beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 11:27   #16
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Doktorum gelin hep beraber olsun...
Teşekkür ederim..
Haşim bey 3 hafta önce Kastamonudaydım ve tıkanana kadar kuyu kebabı yedim) Bu beni 3 ay idare eder..Ete azıcık ara veriyorum ama balığa devam))

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 00:26   #17
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 14:14   #18
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.
Bende Turhal'lıyım, tanışıyor olabilir miyiz?

mrduran beğendi.
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 15:53   #19
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın Serdar bilemiyorum ki; ben Turhal dan 1977 yılında çıktım. Şeker İlkokulu, Turhal Lisesi. Lise bittii Turhal dan çıkış.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 19:18   #20
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
vejeteryan tokat kebabı (izmir usulu)

Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
Name:  Fotoğraf0354.jpg
Views: 4179
Size:  54.0 KB
Name:  Fotoğraf0358.jpg
Views: 3248
Size:  70.2 KB
Name:  Fotoğraf0366.jpg
Views: 2519
Size:  71.3 KB
Name:  Fotoğraf0370.jpg
Views: 9833
Size:  68.2 KB
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
Name:  Fotoğraf0375.jpg
Views: 2951
Size:  72.6 KB

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 21:25   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egetropical Mesajı Göster
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
Eklenti 347380
Eklenti 347381
Eklenti 347382
Eklenti 347383
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
Eklenti 347384
Vejeteryan olarak değil ama bir veteran bu olayın gerçekleştiği yer burası ise; iringi ile tekrarı muhtemel(mi)dir...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 23:28   #22
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Vejeteryan olarak değil ama bir veteran bu olayın gerçekleştiği yer burası ise; iringi ile tekrarı muhtemel(mi)dir...

Eringili tekrarı ocak ayı içinde olacak. kendi mantar üretim tesisimi kurdum. cumartesi günü itibariyle kompostlara ekimler yapıldı. Yer ise doğrudur. Veteran bizim yaşlardakiler için

Halil Önen ve mrduran beğendi.
egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 09:58   #23
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz.Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler

Not:Geçtiğimiz cumartesi,oğlum ve kızımın üniversiteyi bitirip hayata atılmalarının hayrına,büromun yanında ki bahçede konu komşum,arkadaşlarım dahil 12 kişiye Tokat Kebabı ziyafeti çektim.Tokat sobasını görende şaşırdı,yiyende parmaklarını yedi.Artık ihtisas sahibi oldum bu konuda.Ama her seferinde Yılmaz Beyi ve Serdar kardeşimi öğretilerinden dolayı anıyorum.Sağolsunlar...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 18:16   #24
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz. Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
...
Teşekkür ederim. Bahçede çalı çırpı, budamadan kalan kalın dalları yaktım. mantar çabuk piştiği için meşe odununa gerek yok. çam odunu yeterli.

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 18:34   #25
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Hiperlipidemiden dolayı ara verdiğim mangalımı yeniden yaktım zaten kolesterol faydalı birşey değilmi ama?

Eklenen Resimler
     
lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 18:36   #26
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır

Eklenen Resimler
   
lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2012, 09:50   #27
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Doktorum,

Sabah sabah süper görüntüler,bu görüntülerle bu hafta inanıyorum ki mutlu ve neşeli geçer.Ellerinize sağlık

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 22:11   #28
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Üstteki kebablardan biraz yiyebilirim değil mi? Ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 22:14   #29
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
241 nci mesajdaki ustalardan artarsa tabii ki. Afiyet olsun ustalarım. Belki birgün bize de nasip olur.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 01:41   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
peynir ve mantarlısı güzel iyi fikir teşekkürler.

Halil Önen beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025