Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lokosit
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)
|
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...