agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-07-2012, 09:26   #1
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lokosit Mesajı Göster
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 01:26   #2
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...
Tuz atmadım zaten, rulo yerine eti direk mangala sallamak daha iyi sonuç verecek. Deneyerek buluyorum) Katletme sözüne katılmıyorum, onu seyredene değil yiyene sormak lazım
Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım..

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 10:17   #3
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Sevgili Lokosit,

Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 15:08   #4
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sevgili Lokosit,

Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla
Merhaba
Dediklerinize katılıyorum.
Marine etmeyi tad versin anlamında kullandım, kuzu budunu çürütmeye gerek olacağını düşünmüyorum, zaten pamuk gibi et.
Antepli bir arkadaş ısrarla soğan yerine sarımsak kullanmamı önerdi, deneyeceğim. Şimdiden ağzımın suyu aktı)

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2012, 08:36   #5
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Denemekde fayda var sonuçları bekleriz

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025