agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni44Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen hosseda
  • 2 Gönderen lokosit
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2012, 22:00   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Meşe odunu yakıyorum. Közü en uzun dayanan odunmuş. Kış için yeni odun satın aldım oduncudan, yaklaşık 750 kg. kadarı pinar meşe odunu. Pinar, odun kömürünün yapıldığı odunmuş ve çok dayanırmış ancak henüz fırında denemeye fırsat bulamadım.
Meşe çok yavaş yanan bir odun. Üç adet orta kalınlıkta meşenin alevlerinin geçmesi tam 2 saati buldu. Tabii bu sürede fırın boş oluyor ancak bu da fırının iyice kızmasını sağlıyor ( fırının tav olması denirmiş bu süreye).

Etlerin lezzeti yerinde olmazsa ne fırın ne de terbiye yeterli olmayacağından buna çare düşünmekteyim. İzmir dışında yeni tren yollarıyla ulaşılabilen çevre kasaba ve ilçelerden gerekirse gidip iyi eti bulmam gerekecek. Etteki lezzet sıkıntısını yeni yaşamaya başladım belki de kasap et alımını farklı yerden yapıyor. İlk adım kasabı değiştirmek olacak.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 01:18   #2
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Meşe odunu yakıyorum. Közü en uzun dayanan odunmuş. Kış için yeni odun satın aldım oduncudan, yaklaşık 750 kg. kadarı pinar meşe odunu. Pinar, odun kömürünün yapıldığı odunmuş ve çok dayanırmış ancak henüz fırında denemeye fırsat bulamadım.
Meşe çok yavaş yanan bir odun. Üç adet orta kalınlıkta meşenin alevlerinin geçmesi tam 2 saati buldu. Tabii bu sürede fırın boş oluyor ancak bu da fırının iyice kızmasını sağlıyor ( fırının tav olması denirmiş bu süreye).

Etlerin lezzeti yerinde olmazsa ne fırın ne de terbiye yeterli olmayacağından buna çare düşünmekteyim. İzmir dışında yeni tren yollarıyla ulaşılabilen çevre kasaba ve ilçelerden gerekirse gidip iyi eti bulmam gerekecek. Etteki lezzet sıkıntısını yeni yaşamaya başladım belki de kasap et alımını farklı yerden yapıyor. İlk adım kasabı değiştirmek olacak.

Merhaba efendim,

Bence sizi bu tür, yemek ve kebap sayfalarından uzak tutmak için sitemizce, olmadı Sağlık Bakanlığınca karar çıkartılması lazım. Gerçi Turizm Bakanlığı da bu kararı önler gibi)).

Ya da size kızarmış ekmek üzerinde KOPANİSTİ ile yetinmenizi salık vermek lazım efendim.

İzmir ' in yakın çevresi Karaburun tam dediğim gibi bir yer.

Siz orada da bulduğunuz bir keçiyi de evirir çevirir o fırında halledersiniz ama.

Güzel tecrübeleriniz, samimi anlatımınız için teşekkürler, belleklerimize havale ettik tecrübelerinizi.

Yetiştiğim köyde arada sırada dağa çotuk sökmeğe giderdik, traktörle. Tek dişli bir pulluk vardı. Oralar pırnar çalılarının köklerine ''çotuk'' derlerdi. Eskiden, traktör öncesi, kazma ile sökerlermiş. Öylece çamurlu çamurlu kışa saklarlardı. Rahmetli babam bizim içinde söktürür idi bazen. Ne odundu ama, sabaha kadar 1 kütük yeterdi. Gaz ocağı olan o devirlerde kuzinemizde ne yemek ve börekler yapardı annem.

Çotuk sökmeye gidenler yakalandımı ''candırmalık'' olurdu.

Şimdi ise kurtulma gayesi ile yok etmek için bilimsel çalışmalar yapılmakta.

Güzel tecrübelerinizin devamını, fırından geçmiş mamûllerin minik resimler ile iktifa edilmesini, cümle ailenize sağlıklı yaşam dilerim, inşallah.

Ve de hoş görünüzü tabii ki de.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 09:26   #3
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Meşe odunu yakıyorum. Közü en uzun dayanan odunmuş. Kış için yeni odun satın aldım oduncudan, yaklaşık 750 kg. kadarı pinar meşe odunu. Pinar, odun kömürünün yapıldığı odunmuş ve çok dayanırmış ancak henüz fırında denemeye fırsat bulamadım.
Meşe çok yavaş yanan bir odun. Üç adet orta kalınlıkta meşenin alevlerinin geçmesi tam 2 saati buldu. Tabii bu sürede fırın boş oluyor ancak bu da fırının iyice kızmasını sağlıyor ( fırının tav olması denirmiş bu süreye).

Etlerin lezzeti yerinde olmazsa ne fırın ne de terbiye yeterli olmayacağından buna çare düşünmekteyim. İzmir dışında yeni tren yollarıyla ulaşılabilen çevre kasaba ve ilçelerden gerekirse gidip iyi eti bulmam gerekecek. Etteki lezzet sıkıntısını yeni yaşamaya başladım belki de kasap et alımını farklı yerden yapıyor. İlk adım kasabı değiştirmek olacak.
Bende lezzetli et bulamamaktan şikayetçiyim..
Eskiden mangal yakınca tüm mahalle et kokusunu alırdı, rahat bırakmazlardı artık etler maalesef kokmuyor bizlerde lezzetsiz etleri komşular farkına varmadan rahat rahat tüketebiliyoruz)

Artık kuzular ağıldan pek çıkmıyorlar, dağdaki kekikleri ve lezzetli otları yiyamiyorlar tek gördükleri arpa ve saman. Ayrıca kuzu ırklarında da değişim oldu sanırım eskiden kocaman bir kuyruğu olurdu kuzuların şimdi neredeler??

Meslek icabı haftada birgün köy görevim var, nadirde olsa dağda yayılan kuzuları görüyorum ama etini yemek kısmet olmadı(Kolesterol sorunumdan dolayı)) İlk fırsatta bir kuzu alacağım ve tokat mangalımda pişireceğim..
Çocukluğumuzdaki etleri bidaha bulabilecekmiyiz acaba ....

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025