Hoşseda ustam,,,harikasın.5-6 ekimde denizli deydim.Yeğenimi Denizli den bir kızla evlendirdik Oraya kına gecesi ve düğüne gittik.Hanımlar kuaföre gittiğinde ben eniştemi ve onun eniştesini aldım doğru Pazaryeri'ne..Aslında eskiden kelleci İsmail vardı.Orada kelle yenirdi.Ama rahmetli oldukdan sonra o sayfada tarih oldu.(Şimdi çocuklarının Antalya yolunda işlettiği mekanda ki kelleler benim için tad vermiyor).Pazaryeri'nde oturduk bir kebapçıya,sizin dediğiniz o Denizli fırın kebabı geldi tepsi ile.Altında tırnak pide ve yanın da bol soğanla...Ben bir de bütün kelle ayıklattım.Üç kişi tepsiyi-kelleyi dümdüz ettik.Kebapçı dan çıktığımızda arabaya bindim,direksiyonu sallamaktan göbek yüzünden zorlandım.Çatlayacaktık ...O nedenle Denizli fırın kebabı lezzeti damak tadı olarak başkadır.Konya nın kide fırında yapılır.Isparta da öyledir.Zaten konya denzil Isparta kebapta aynı tekniği kullanır.
Bu arada fırınınız harika...ELlerinize sağlık resimlerini kopyaladım o fırında neler olmaz ki neler.
Hele hele o fırında güveçte kuzu etli kurufasulye..Allah allahhhhhhh dedirtir.Yalnız İspir veya Şiran (Gümüşhane) fasulyesi olacak.Ellerinize sağlık dostum.Devamını diliyorum.Sevgi ve Saygılarımla
|