agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-02-2011, 11:39   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bu Pazar günü ben Hecha tenceremde ilk denememi yaptım. Hamuru az yoğurduğum için minik bir ekmeğim oldu.
Ama çok başarılı bir ekmek oldu. Neden mi? Soğusun diye yün battaniye içinde demlenmeye bıraktığım ekmeğimi açtığımda, yarısını yenmiş buldum ))
Fotoğraf çekeceğimi çocuklara hatırlatmaya unuttuğum için, ekmek fotoğrafı çekilemeden yarılandı. Normalde ekşi mayalı ekmeği sevmeyen küçük oğlum meth'ede, ede bitiremedi. Başarının sırrı sanırım önceden 20 dk. ısıttığım tencerede... Hamuru ağzı kapalı olan tencerede 25 dk fırında tuttuğum için, tencerenin buharı ile ekmek kabuk yapamadı ve yumuşacık oldu. Yine de bir kusurum vardı ama... üstünü çizmeden fırına koyduğum için çatlamaları kafasına göre yaptı ekmekcaaz

Dün gece mayamı süt ve şeker ilavesi ile farklı bir yapıya sokma girişimini başlattım. Sabah baktığımda köpürme başlamıştı. Bu kez biraz daha yumuşak bir hamur yoğurup, üzerini çizmeyi de unutmuycam.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025