View Single Post
Eski 18-02-2011, 13:54   #67
erguva_N
Ağaçsever
 
erguva_N's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 49
benim lisede okuduğum dönemlerde biz de ekşi mayalı ekmek yapardık,
mutfağımızda bir tel bir dolabımız vardı, en üst gözünde bir yoğurt kutusunda sürekli bu mayadan biraz olurdu. geçen hafta sonu anneme elimizde hiç ekşi hamur yoksa elde edebilirmiyiz diye sordum... aldığım cevabı sizlerle de paylaşmak istiyorum...

herhangi bir ekmek fırına gidip ekşi maya almak istediğinizi söylerseniz veriyorlar. parayla satılıyor yani. çok az oluyor zaten, o ekşi mayayla akşamdan hamur kaldırıp, kaldırdığımız hamurla da ertesi günü ekmek hamuru hazırlayabilirsiniz. hazırladığınız hamurdan bir kaba biraz ayırsanız bir sonraki, ekşi hamur kaldırmada onu kullanabilirsiz. böylece ekşi hamurunuz sürekli bulunmuş olur.

erguva_N Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön