![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
benim lisede okuduğum dönemlerde biz de ekşi mayalı ekmek yapardık, mutfağımızda bir tel bir dolabımız vardı, en üst gözünde bir yoğurt kutusunda sürekli bu mayadan biraz olurdu. geçen hafta sonu anneme elimizde hiç ekşi hamur yoksa elde edebilirmiyiz diye sordum... aldığım cevabı sizlerle de paylaşmak istiyorum... herhangi bir ekmek fırına gidip ekşi maya almak istediğinizi söylerseniz veriyorlar. parayla satılıyor yani. çok az oluyor zaten, o ekşi mayayla akşamdan hamur kaldırıp, kaldırdığımız hamurla da ertesi günü ekmek hamuru hazırlayabilirsiniz. hazırladığınız hamurdan bir kaba biraz ayırsanız bir sonraki, ekşi hamur kaldırmada onu kullanabilirsiz. böylece ekşi hamurunuz sürekli bulunmuş olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kısacası işin tadı tüm aşamaları kendi elceğizimizle yapmakta... Mümkün olsa odun yakıp fırını ısıtmak ve orada pişirmek de isterdim. ![]() Benim istikbalim belli şimdidenn. Metrodaki yaşamım bir gün sona erecek. Ege'nin modern bir köyünde, kendi evimin bahçesindeki fırında ekmeğimi pişireceğim. Tarhanamı, salçamı, bulgurumu yapacağım. Hatta yemesini sevmediğim halde pastırma bile yapasım var. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|