Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Bugün itibariyle, kepekli un ve su, cam kavanozda bir araya getirilerek, radyatörün üzerine yerleştirildi. Bakalım sonuç ne olacak? Merakla ve sabırla bekliyorum.
|
İyi şanslar.
Pazar günü 2. denemeyi yaptım ama fotoğraf makinasında kart yokken çekim yapmışım
Bezi çok unlamama rağmen, mayalanan hamur yine beze yapışmıştı, tencereye koyana kadar ellerime yapıştı, yeniden unlayıp yoğurmak zorunda kaldım. İlk yapılana göre daha fazla ama beklentime göre az kabardı. 3. denemeyi hafta ortası yapacağım, bu sefer doğrudan pişireceğim kapta mayalayacağım.
Not: Hecha tencereler önceden ısıtılır diye biliyorum, bu tencerelerde pişirilecekse başka yerde mayalamak gerekir. Ben ise neyde pişireceğime karar vermedim ama hamurun yarısını denediğim beyaz tencere (Müjgan Hanım da kullanmıştı) ısıyı iyi iletmediği için kullanmayacağım. Metal kapta daha iyi olacağını sanıyorum. Toprak güveç kabımın ise ağzı, tabanına göre dar, ekmeğe uygun değil.