View Single Post
Eski 18-02-2011, 14:54   #68
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erguva_N Mesajı Göster
herhangi bir ekmek fırına gidip ekşi maya almak istediğinizi söylerseniz veriyorlar. parayla satılıyor yani. çok az oluyor zaten, o ekşi mayayla akşamdan hamur kaldırıp, kaldırdığımız hamurla da ertesi günü ekmek hamuru hazırlayabilirsiniz. hazırladığınız hamurdan bir kaba biraz ayırsanız bir sonraki, ekşi hamur kaldırmada onu kullanabilirsiz. böylece ekşi hamurunuz sürekli bulunmuş olur.
Sevgili Erguvan bu kısa alışveriş de bir yol tabii... ama kendi emeğimizle yaptığımız, ekşimesini beklediğimiz mayamızın, her gün başına koşup durumunu kontrol etmek ve onun verdiği heyecanı yaşamak da ayrı bir keyif. Zaten bütün bunları yapmaya bu kadar gönüllü olmasak, fırından gidip ekşi maya alacağımıza direkt pişmiş ekmek almayı seçmez miydik
Kısacası işin tadı tüm aşamaları kendi elceğizimizle yapmakta... Mümkün olsa odun yakıp fırını ısıtmak ve orada pişirmek de isterdim.

Benim istikbalim belli şimdidenn. Metrodaki yaşamım bir gün sona erecek. Ege'nin modern bir köyünde, kendi evimin bahçesindeki fırında ekmeğimi pişireceğim. Tarhanamı, salçamı, bulgurumu yapacağım. Hatta yemesini sevmediğim halde pastırma bile yapasım var.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön