![]() |
Sayın sebnem&mircan, salatalık başlığında da belirttiğim gibi; ışık şart:p Ama domatlarda şanslısınız zira onlara şaşırtma yapabilirsiniz. Hatta şaşırtma yapmanız kök sistemlerini geliştirmek açısından yararlı olacaktır.
|
Yahu sabahın köründe ne hoşuma gitti şu 'domat' kelimesi bir anda anıları canlanıyor insanın...hem öğrenciliğim hemde çalışmışlığım var Güzel İzmirde...
Birde Gevrek,çiğdem.anafarta..diyelim tam olsun... ****** bahar yüzünü göstermeye başlayınca sebzeciler çoştu...emeğinize sağlık arkadaşlar... |
Sasirtma derken sastim kaldim dogrusu:mad: Gercek yerlerine almam su an imkansiz. Buyuk plastik bardaklara tek fide halinde sasirtsam olur mu ? Ya da bu sekilde buyuk saksiya mi sasirtmaliyim? Daha sonra bahceye dikerken bi zarari olur mu? Ne kadar cok soru sordum, acemiligime verin artik:D
Bu arada domat demeniz benide guldurdu gece gece :p |
Sayın seyyah53, kimi zaman alışkanlıkla konuştuğum gibi yazıyorum. Eh, can çıkar huy çıkmaz demişler ya, ara sıra yine böyle inciler döktüreceğim demektir bu da:p:p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yarin sabah hepsi bi aksilik cikmazsa tamamdir. Ogrenecek cok sey var cookk :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Soğan hikayenize güldüm :D Öğreniyoruz zamanla.. Site gerçekten çok güzel, burdan siteye de bir teşekkür borçlu olduğumuzu söylemek istiyorum; böyle yeşil delilerini bir araya topladıkları için :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Su acemilik halime her zaman guluyorum zaten. Fide bardaklari elimde bir o yana bir bu yana isigi takip ediyorum. Senin yazinda kamerli oldu yani. Haber var mi domatlarindan :d:
|
:p:pCok guldum yazdiklariniza ozelliklede Aydin beyin sogani ters ekimine.Buna benzer bende brsey yasadim kisaca anlatayim.
Anneannemlerin kocaaaaaman bahceleri vardir koyde hersey fazlasiyla ekilir,hafta icinde 1 gun pazarda satar ilceye inip.Herneyse bamya topladiklari bir zaman bende aralarina katildim herkesin onunde torba bagli toplayip icine atiyolar.Anneannem ;aferin kizim ogren bag bahce isini iyi olur,eker bicersin dedi.Sonra,getir topladiklarini suraya koy dedi ve torbaya bi bakti hep tomurcuk,acmamis bamya:dilli: Oan Anneannem yok kizim bu sana gore degil sen git bahce bellemeyi ogren dedi :p:p Hic unutmam ama o gunden beri bamya yemegini sever oldum cunku cok zahmetli toplamasida. |
1 Eklenti(ler)
Ektiğim domates tohumları 5. gün filizlendiler.
|
Alıntı:
|
Uyuyan guzeller uyanmis sizinde KaraGolge, meyvelerinide yersiniz insallah. Cok guzel gorunuyorlar.
|
Merhabalar aşağıki resimdeki domates çiçeklenme dönemine gelmiş midir? Geldiyse sudan kesmeyi düşünüyorum kaç gün kesmeliyim sudan?
Saygılarımla. |
Sayın Domatesçi, bitkinizin çiçekleneceğini üzerinde belirecek olan tomurcuklardan anlayabilirsiniz. Bizim buradan bakarak bir şey söylememiz mümkün değil.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Sonra elemine etmek gerekiyor. Salatalıkta yaptığım gibi. |
Alıntı:
Çok güldüm ya. Çok komik bir anı. |
Alıntı:
Bayağı saçma sormuşum :p ama sudan ne kadarlık bir süre için kesmeliyim, onu yazarsanız sevinirim. Birde resimlerde kırmızı ile gösterdiğim yerler büyüyüp çiçek mi olacak? Son bir soru: son resimdeki solmuş dalı ne yapmalıyım koparıyım mı? |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
Dediğiniz gibi daha önceden bir çiçeğiniz varmış ve gördüğüm kadarıyla meyve tutmuş ama bunun cinsini söyleyebilir misiniz? Çünkü domatesin ucundaki uzantıyı çiçek kalıntısına benzetemedim. O dalı da koparıp bitkiden uzaklaştırın. |
Aslında ben bi eşşeklik yapmıştım :p o çiçekle merak edip oynamıştım çiçek elimde kaldı herhalde döllenmedi çiçek.
|
Merhaba arkadaşlar :)
Domateslerim güzelce geliştiler, ama bir bardağa bayağı sık tohum ekmiştim, henüz gerçek yapraklarını çıkarmadılar, ilk yaprakları yere paralel halde, şaşırtma yapayım mı? Bir de asıl yapraklar ne zaman çıkar, şimdiden teşekkürler :D |
Acele etmeyin. 4-5 yapraklı hale gelsinler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Neyse, bir müddet sonra anlaşılır. İyice belirginleştiğinde yeni fotoğrafını koyar mısınız rica etsem? Merak ettim bu işi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025