agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

malbman 03-04-2011 06:23

Sayın sebnem&mircan, salatalık başlığında da belirttiğim gibi; ışık şart:p Ama domatlarda şanslısınız zira onlara şaşırtma yapabilirsiniz. Hatta şaşırtma yapmanız kök sistemlerini geliştirmek açısından yararlı olacaktır.

seyyah53 03-04-2011 06:45

Yahu sabahın köründe ne hoşuma gitti şu 'domat' kelimesi bir anda anıları canlanıyor insanın...hem öğrenciliğim hemde çalışmışlığım var Güzel İzmirde...

Birde Gevrek,çiğdem.anafarta..diyelim tam olsun...

****** bahar yüzünü göstermeye başlayınca sebzeciler çoştu...emeğinize sağlık arkadaşlar...

sebnem&mircan 03-04-2011 07:25

Sasirtma derken sastim kaldim dogrusu:mad: Gercek yerlerine almam su an imkansiz. Buyuk plastik bardaklara tek fide halinde sasirtsam olur mu ? Ya da bu sekilde buyuk saksiya mi sasirtmaliyim? Daha sonra bahceye dikerken bi zarari olur mu? Ne kadar cok soru sordum, acemiligime verin artik:D

Bu arada domat demeniz benide guldurdu gece gece :p

malbman 03-04-2011 07:30

Sayın seyyah53, kimi zaman alışkanlıkla konuştuğum gibi yazıyorum. Eh, can çıkar huy çıkmaz demişler ya, ara sıra yine böyle inciler döktüreceğim demektir bu da:p:p

malbman 03-04-2011 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 778713)
Sasirtma derken sastim kaldim dogrusu:mad: Gercek yerlerine almam su an imkansiz. Buyuk plastik bardaklara tek fide halinde sasirtsam olur mu ? Ya da bu sekilde buyuk saksiya mi sasirtmaliyim? Daha sonra bahceye dikerken bi zarari olur mu? Ne kadar cok soru sordum, acemiligime verin artik:D

Bu arada domat demeniz benide guldurdu gece gece :p

Sayın sebnem&mircan, daha büyük bir bardağa da olur, saksıya da olur. Önemli olan kotiledon yapraklarına bir kaç cm. kalana kadar toprağa gömülmeleri. Böylece hem gövdeleri kurtarmış olursunuz, hem de bitkiniz toprağın içindeki tüm aksamından kökler atarak toprağa daha sıkı tutunur ve besin alımı da o oranda artar.

sebnem&mircan 03-04-2011 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 778707)
Yahu sabahın köründe ne hoşuma gitti şu 'domat' kelimesi bir anda anıları canlanıyor insanın...hem öğrenciliğim hemde çalışmışlığım var Güzel İzmirde...

Birde Gevrek,çiğdem.anafarta..diyelim tam olsun...

****** bahar yüzünü göstermeye başlayınca sebzeciler çoştu...emeğinize sağlık arkadaşlar...

Sayin Seyyah53 cigdem yazinca benimde hafizamda onunla ilgili kucuk bir ani canlandi,sizinle paylasmak istedim. Cook kucukken Izmir'de tatildeyken orada tanistigimiz arkadaslar arasinda sahilde otururken bir kac kisinin biz cigdem yemeye gidiyoruz hadi sonra gorusuruz demesiyle abimle ikimiz yerimizde dumura ugradik ne diyor bunlar diye. Sonra abim ani bir atak yapip bende geliyorum cigdem yemeye demesiyle onlara katilmasi bir oldu. Yarim saat sonra abim gelip cigdem yedim sende yermisin deyip elime cekirdegi tutusturuverdi. Abimin hayalindeki cigdemle avucundaki cigdem arasinda cok fark olsada ben keyifle cigdemlerimi citlattim :D

sebnem&mircan 03-04-2011 07:36

Yarin sabah hepsi bi aksilik cikmazsa tamamdir. Ogrenecek cok sey var cookk :)

malbman 03-04-2011 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 778716)
Sayin Seyyah53 cigdem yazinca benimde hafizamda onunla ilgili kucuk bir ani canlandi,sizinle paylasmak istedim. Cook kucukken Izmir'de tatildeyken orada tanistigimiz arkadaslar arasinda sahilde otururken bir kac kisinin biz cigdem yemeye gidiyoruz hadi sonra gorusuruz demesiyle abimle ikimiz yerimizde dumura ugradik ne diyor bunlar diye. Sonra abim ani bir atak yapip bende geliyorum cigdem yemeye demesiyle onlara katilmasi bir oldu. Yarim saat sonra abim gelip cigdem yedim sende yermisin deyip elime cekirdegi tutusturuverdi. Abimin hayalindeki cigdemle avucundaki cigdem arasinda cok fark olsada ben keyifle cigdemlerimi citlattim :D

:p:p:p

seyyah53 03-04-2011 07:49

Alıntı:

sayin seyyah53 cigdem yazinca benimde hafizamda onunla ilgili kucuk bir ani canlandi,sizinle paylasmak istedim. Cook kucukken ızmir'de tatildeyken orada tanistigimiz arkadaslar arasinda sahilde otururken bir kac kisinin biz cigdem yemeye gidiyoruz hadi sonra gorusuruz demesiyle abimle ikimiz yerimizde dumura ugradik ne diyor bunlar diye. Sonra abim ani bir atak yapip bende geliyorum cigdem yemeye demesiyle onlara katilmasi bir oldu. Yarim saat sonra abim gelip cigdem yedim sende yermisin deyip elime cekirdegi tutusturuverdi. Abimin hayalindeki cigdemle avucundaki cigdem arasinda cok fark olsada ben keyifle cigdemlerimi citlattim :d

:d...

yeşil sevdalısı 03-04-2011 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydın (Mesaj 778633)
Rica ederim sn. yeşil sevdalısı sizdeki heves ve merak gerçekten takdire şayan. Umarım çabalarınızda başarıya ulaşırsınız.

Bu siteyi keşfetmeden önce ekim ve dikim işlerinden hiç anlamazdım. Annem balkondaki saksısına dikmek için 5 baş soğan verdi. Bir hafta geçti yeşillenmedi, 20 gün oldu yine yeşillenmedi. Merak edip bir toprağı eşeledikki meğer soğanları ters dikmişim. artık dibine doğru filiz vermeye başlamışlar :D

Sağolsun sitedeki herkes bilgi, deneyim ve tohum desteği açısından gayet cömert. Bende elimden geldiğince yeni üyelere yardımcı olmaya gayret ediyorum. Kolay gelsin :p

Umarım ulaşırım, bu arada teşekkür ederim.
Soğan hikayenize güldüm :D Öğreniyoruz zamanla..
Site gerçekten çok güzel, burdan siteye de bir teşekkür borçlu
olduğumuzu söylemek istiyorum; böyle yeşil delilerini bir araya topladıkları için :D

yeşil sevdalısı 03-04-2011 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 778639)
Hayal gucune hayran kaldim, bi okadar da guldum yesil sevdalisi. Allah tohumlarina zeval vermesin :D

Bazen gülmekte gerek..:p

yeşil sevdalısı 03-04-2011 11:17

Alıntı:

Sabah sabah beni güldürdün :D Çok hoş bir anı :p

sebnem&mircan 03-04-2011 21:25

Su acemilik halime her zaman guluyorum zaten. Fide bardaklari elimde bir o yana bir bu yana isigi takip ediyorum. Senin yazinda kamerli oldu yani. Haber var mi domatlarindan :d:

oznur 03-04-2011 21:52

:p:pCok guldum yazdiklariniza ozelliklede Aydin beyin sogani ters ekimine.Buna benzer bende brsey yasadim kisaca anlatayim.
Anneannemlerin kocaaaaaman bahceleri vardir koyde hersey fazlasiyla ekilir,hafta icinde 1 gun pazarda satar ilceye inip.Herneyse bamya topladiklari bir zaman bende aralarina katildim herkesin onunde torba bagli toplayip icine atiyolar.Anneannem ;aferin kizim ogren bag bahce isini iyi olur,eker bicersin dedi.Sonra,getir topladiklarini suraya koy dedi ve torbaya bi bakti hep tomurcuk,acmamis bamya:dilli: Oan Anneannem yok kizim bu sana gore degil sen git bahce bellemeyi ogren dedi :p:p

Hic unutmam ama o gunden beri bamya yemegini sever oldum cunku cok zahmetli toplamasida.

KaraGölge 04-04-2011 17:01

1 Eklenti(ler)
Ektiğim domates tohumları 5. gün filizlendiler.

Lilinin bahcesi 04-04-2011 17:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge (Mesaj 779629)
Ektiğim domates tohumları 5. gün filizlendiler.

Hayirli olsun...

sebnem&mircan 04-04-2011 17:20

Uyuyan guzeller uyanmis sizinde KaraGolge, meyvelerinide yersiniz insallah. Cok guzel gorunuyorlar.

Domatesci 04-04-2011 17:45

Merhabalar aşağıki resimdeki domates çiçeklenme dönemine gelmiş midir? Geldiyse sudan kesmeyi düşünüyorum kaç gün kesmeliyim sudan?
Saygılarımla.

malbman 04-04-2011 18:31

Sayın Domatesçi, bitkinizin çiçekleneceğini üzerinde belirecek olan tomurcuklardan anlayabilirsiniz. Bizim buradan bakarak bir şey söylememiz mümkün değil.

KaraGölge 04-04-2011 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Domatesci (Mesaj 779663)
Merhabalar aşağıki resimdeki domates çiçeklenme dönemine gelmiş midir? Geldiyse sudan kesmeyi düşünüyorum kaç gün kesmeliyim sudan?
Saygılarımla.

Sizin domatesler maşallah baya bi gelişmiş çok erken ektiniz galiba.

KaraGölge 04-04-2011 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 779633)
Hayirli olsun...

Teşekkürler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 779648)
Uyuyan guzeller uyanmis sizinde KaraGolge, meyvelerinide yersiniz insallah. Cok guzel gorunuyorlar.

Evet. Güzeller ama boylarıda mankenler gibi uzun olmasın. :D
Sonra elemine etmek gerekiyor. Salatalıkta yaptığım gibi.

KaraGölge 04-04-2011 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oznur (Mesaj 779203)
:p:pCok guldum yazdiklariniza ozelliklede Aydin beyin sogani ters ekimine.Buna benzer bende brsey yasadim kisaca anlatayim.
Anneannemlerin kocaaaaaman bahceleri vardir koyde hersey fazlasiyla ekilir,hafta icinde 1 gun pazarda satar ilceye inip.Herneyse bamya topladiklari bir zaman bende aralarina katildim herkesin onunde torba bagli toplayip icine atiyolar.Anneannem ;aferin kizim ogren bag bahce isini iyi olur,eker bicersin dedi.Sonra,getir topladiklarini suraya koy dedi ve torbaya bi bakti hep tomurcuk,acmamis bamya:dilli: Oan Anneannem yok kizim bu sana gore degil sen git bahce bellemeyi ogren dedi :p:p

Hic unutmam ama o gunden beri bamya yemegini sever oldum cunku cok zahmetli toplamasida.

:D:D

Çok güldüm ya. Çok komik bir anı.

Domatesci 04-04-2011 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 779696)
Sayın Domatesçi, bitkinizin çiçekleneceğini üzerinde belirecek olan tomurcuklardan anlayabilirsiniz. Bizim buradan bakarak bir şey söylememiz mümkün değil.

Galiba benimki düşünmeden sorulan bir soru oldu ilk önce çiçeği vardı ama şimdi düştü.
Bayağı saçma sormuşum :p ama sudan ne kadarlık bir süre için kesmeliyim, onu yazarsanız sevinirim. Birde resimlerde kırmızı ile gösterdiğim yerler büyüyüp çiçek mi olacak? Son bir soru: son resimdeki solmuş dalı ne yapmalıyım koparıyım mı?

Domatesci 04-04-2011 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge (Mesaj 779703)
Sizin domatesler maşallah baya bi gelişmiş çok erken ektiniz galiba.

Ben hem tohumdan yetiştiriyorum hem de fide aldım bu fidelerden biri şimdilik havalar ısınana kadar ampul altında evin içinde hayatta tuttundurmaya çalışıyorum :p
Saygılarımla.

malbman 04-04-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Domatesci (Mesaj 779711)
Galiba benimki düşünmeden sorulan bir soru oldu ilk önce çiçeği vardı ama şimdi düştü.
Bayağı saçma sormuşum :p ama sudan ne kadarlık bir süre için kesmeliyim, onu yazarsanız sevinirim. Birde resimlerde kırmızı ile gösterdiğim yerler büyüyüp çiçek mi olacak? Son bir soru: son resimdeki solmuş dalı ne yapmalıyım koparıyım mı?

Sayın Domatesçi, kırmızı ile gösterdiğiniz yerler tomurcuklar. Büyüyüp çiçek olacaklar. Suyu kesme konusuna gelince; bitkinin yaprakları pörsüyene kadar susuz bırakabilirsiniz. Ama sık sık kontrol edin ki o şekilde uzun bir süre kalmasınlar. Pörsüyünce boğmayacak kadar su verirsiniz.

Dediğiniz gibi daha önceden bir çiçeğiniz varmış ve gördüğüm kadarıyla meyve tutmuş ama bunun cinsini söyleyebilir misiniz? Çünkü domatesin ucundaki uzantıyı çiçek kalıntısına benzetemedim.

O dalı da koparıp bitkiden uzaklaştırın.

Domatesci 04-04-2011 19:16

Aslında ben bi eşşeklik yapmıştım :p o çiçekle merak edip oynamıştım çiçek elimde kaldı herhalde döllenmedi çiçek.

yeşil sevdalısı 04-04-2011 19:17

Merhaba arkadaşlar :)
Domateslerim güzelce geliştiler, ama bir bardağa bayağı sık tohum ekmiştim, henüz gerçek yapraklarını çıkarmadılar, ilk yaprakları yere paralel halde, şaşırtma yapayım mı? Bir de asıl yapraklar ne zaman çıkar, şimdiden teşekkürler :D

aydın 04-04-2011 19:26

Acele etmeyin. 4-5 yapraklı hale gelsinler.

yeşil sevdalısı 04-04-2011 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydın (Mesaj 779742)
Acele etmeyin. 4-5 yapraklı hale gelsinler.

Aydınlattığınız için sağolun :D Bende ki bu acelecilik işte.. :p

malbman 04-04-2011 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Domatesci (Mesaj 779735)
Aslında ben bi eşşeklik yapmıştım :p o çiçekle merak edip oynamıştım çiçek elimde kaldı herhalde döllenmedi çiçek.

Estağfurullah, biz buna meraklılık diyoruz :p:p Ama pek çiçek kalıntısı gibi durmuyor o şişkinlik.

Neyse, bir müddet sonra anlaşılır. İyice belirginleştiğinde yeni fotoğrafını koyar mısınız rica etsem? Merak ettim bu işi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025