agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

yeşil sevdalısı 28-03-2011 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775676)
Bende merakla beklemekteyim Engin bey. Bu sabah bir tane cengelkoy salataligim bas gostermeye baslamis :) Burada turk tohumu pek verimli olmuyor deselerde ben umitle elimden geleni yapacagim. Saygilar

umarım istediğiniz verime ulaşırsınız sebnem&mircan bende sizin gibi dün domates ve biber tohumları ektim dakika başı yanındayım. içimden bir ses benimkiler 5 nisan'da çıkacak diyor ne alaka bende bilmiyorum ama herhalde on günü tamamlayacakları içindir :p

sebnem&mircan 28-03-2011 22:00

Insallah sizde emeklerinizin karsiligini alirsiniz sevgili yesil sevdalisi. Ama bence daha erken cimlenir. Domates biraz gec cimleniyor, biberi bilmiyorum onu ilk defa ektim. Salatalik cimlenme konusunda birinciligi kimseye kaptirmiyor :)
8 mart'ta tumbler domates ve salatalik ekmistim. Yavas yavas (hatta domates cok yavas) buyumukte. Bu tohumlar biraz daha kiymetli benim icin cunku halis muhlis vatanimin tohumu... demin baktim dort tane mini minnacik salatalik cimlerim var

yeşil sevdalısı 28-03-2011 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775811)
Insallah sizde emeklerinizin karsiligini alirsiniz sevgili yesil sevdalisi. Ama bence daha erken cimlenir. Domates biraz gec cimleniyor, biberi bilmiyorum onu ilk defa ektim. Salatalik cimlenme konusunda birinciligi kimseye kaptirmiyor :)
8 mart'ta tumbler domates ve salatalik ekmistim. Yavas yavas (hatta domates cok yavas) buyumukte. Bu tohumlar biraz daha kiymetli benim icin cunku halis muhlis vatanimin tohumu... demin baktim dort tane mini minnacik salatalik cimlerim var

büyümesi insanın en çok hoşuna giden şey değil mi :D
bu arada turp tohumundan daha çabuk çimlenen bir tohum tanımadım hayatımda. Sabah 8-9 gibi ekmiştim (geçen sene) akşam baktığımda ilk beyaz filizlerini vermiş, ertesi gün ilk yeşil yapraklarını çıkarmışlardı hemde hiç bir ön işleme tabi tutmamıştım hızlı çimlenen birşey ekmek isterseniz turp tercih edin :)

sebnem&mircan 28-03-2011 23:21

Hic sormayin valla bu kadar zevk alacagimi tahmin etmemistim. Buyumelerini gormek bir yana gidip bakmak bile mutluluk verici. Bir suru cocuklarim oldu :) Simdilik elimdeki tohumlari basariyla sonuclandirayim isi buyuturuz artik. Her taraf cimlendirme kaplariyla doldu esim pek memnun kalmasada kaplar dahada cogalacak sirada feslegenler var :))

yeşil sevdalısı 29-03-2011 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 775865)
Hic sormayin valla bu kadar zevk alacagimi tahmin etmemistim. Buyumelerini gormek bir yana gidip bakmak bile mutluluk verici. Bir suru cocuklarim oldu :) Simdilik elimdeki tohumlari basariyla sonuclandirayim isi buyuturuz artik. Her taraf cimlendirme kaplariyla doldu esim pek memnun kalmasada kaplar dahada cogalacak sirada feslegenler var :))

:)) benim oğlanda anne eve böcek girecek balkonda bahçe mi olur diyor :p
bu arada benim domates ve biberlerden hala ses seda yok. :(

Burada gündüzleri 18-19 derece civarında geceleri 7-8 derece.
Havadan dolayı ise içeri filan alayım ya da balkondan poşetle üzerlerini kapatayım.
seninkiler nerede duruyor? :)

sebnem&mircan 29-03-2011 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 776145)
:)) benim oğlanda anne eve böcek girecek balkonda bahçe mi olur diyor :p
bu arada benim domates ve biberlerden hala ses seda yok. :(

Burada gündüzleri 18-19 derece civarında geceleri 7-8 derece.
Havadan dolayı ise içeri filan alayım ya da balkondan poşetle üzerlerini kapatayım.
seninkiler nerede duruyor? :)

Geceleride mi disarida:eek: cimlendirme isisi olarak en az 18 en cok 24 diye biliyorum ama genede bilen kisiler net cevap versin. Donucak zavalliciklar ;)

yeşil sevdalısı 29-03-2011 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 776311)
Geceleride mi disarida:eek: cimlendirme isisi olarak en az 18 en cok 24 diye biliyorum ama genede bilen kisiler net cevap versin. Donucak zavalliciklar ;)

öyleydide değiştirdim kaloriferin üstüne camın önüne içeri aldım. ama iki tane deneme amaçlı balkonda bıraktım bakalım hangileri önce çıkacak. seninkilerde bir belirti var mı:)

sebnem&mircan 29-03-2011 21:08

Bu arada bu sabah tohumlara bakarken domateslerden bir taneside topraktan kafasini hafif cikarmis merakli gozlerle etrafa bakiyoduki gozgoze geldik :)
Ona dedim ki korkma emin ellerdesin burasi senin yeni evin. Icimden de kis kis guluyordum seni buyutup, ekmek arasi yapip afiyetle yiyecegimi soyliyimde hemen kac degil mi :)
Cengelkoy salataliklari da bir tane fireyle cimlendiler. O bir tane de benim hatam yuzunden kazaya kurban gitti.

sebnem&mircan 29-03-2011 21:13

Buralari hala cok soguk, karlar tam olarak erimedi bile. Benimkiler bi kismi mutfakta bir kismi yatakodasinda ( yatak odasi biraz komik ama en guzel isik alan yerler buralari) Ustleri naylonla kapali ama gunduzleri havalandiriyorum

dermana 29-03-2011 21:14

çimlendirmede önemli olan nokta, ısı[min.18 C] ve nemi mümkün oldukça sabit tutabilmek.çimlendikten sonra da ısının 0 C nin altına ınmemesi lazım.tohumlarınızı çimleninceye kadar içerde tutmanızda fayda var.

sebnem&mircan 29-03-2011 21:21

Benim cimlerle oyle ic iceyiz ki, sabah gozumu acar acmaz onlari goruyorum :D

yeşil sevdalısı 29-03-2011 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 776337)
Benim cimlerle oyle ic iceyiz ki, sabah gozumu acar acmaz onlari goruyorum :D

salonda cam önünde benimkilerde, geçenlerde komşum geldi, koltuğun arkasındalar hemen, kafasını çarptı çimlenmiş olan fasulyelerım döküldü. Aman Allah'ım. Birşey de diyemiyorum, yok ne öne mi var falan diyorum içimdende bunlar çıksın herkese vereceğim sana vermeyeceğim hıh hıh :p Şaka bir yana çok güzel evin süsleriler. millet çiçek koyar eve biz sebze :D

h.ışık 29-03-2011 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 776358)
salonda cam önünde benimkilerde, geçenlerde komşum geldi, koltuğun arkasındalar hemen, kafasını çarptı çimlenmiş olan fasulyelerım döküldü. Aman Allah'ım. Birşey de diyemiyorum, yok ne öne mi var falan diyorum içimdende bunlar çıksın herkese vereceğim sana vermeyeceğim hıh hıh :p Şaka bir yana çok güzel evin süsleriler. millet çiçek koyar eve biz sebze :D

yesilsevdalısı, sana fasulyeleri döken komşun için bir kaşık su verebilirim :D

yeşil sevdalısı 29-03-2011 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 776384)
yesilsevdalısı, sana fasulyeleri döken komşun için bir kaşık su verebilirim :D

aman soğuk olsun hanımefendi soğuğa da gelemiyor :D

sebnem&mircan 29-03-2011 23:32

1 Eklenti(ler)
O komsuna eve girme yasagi koy :D
Benim tumbler buyurse eger, salonda tavana monteli bir kanca var oraya aski saksiya koyacagim, koselerede bi kac patlican,biber mi yerlestirsem? Salonda cicek out, salonda sebze in :D

199324
Buda ilk turk domates

sebnem&mircan 29-03-2011 23:45

3 Eklenti(ler)
Cengelkoy salataliklari
26 mart 20011 saat 20.30 ekim bilgileri

oznur 29-03-2011 23:55

Masallah guzel buyuyorlar (nazarboncugu) taktim yani;)

KaraGölge 30-03-2011 00:05

çok güzeller ya insan baktıkça imreniyor

15-20 gün sonra benimde böyle fidelerim olacak kısmetse

sebnem&mircan 30-03-2011 00:07

Tesekkurler. Umarim devamida guzel olur :)

sebnem&mircan 30-03-2011 00:09

Sayin KaraGolge dilerim bol hasatlar yapar afiyetle yersiniz. Gercekten imrenmemek elde degil

naficik 30-03-2011 12:02

bende evde saksıda domates yetiştirdim kurban bayramından sonra pamukta çimlendirip vyole oradanda saksıya aldım 30/03/2011 tarihi titbariyle çiçekteler

naficik 30-03-2011 12:03

resim nasıl ekliyoruz

arimayam 30-03-2011 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dermana (Mesaj 776332)
çimlendirmede önemli olan nokta, ısı[min.18 C] ve nemi mümkün oldukça sabit tutabilmek.çimlendikten sonra da ısının 0 C nin altına ınmemesi lazım.tohumlarınızı çimleninceye kadar içerde tutmanızda fayda var.

ben evde yer kalmadigi icin merdiven arasina camin önüne koydum fidelerimi,heralde gece 2-5dereceye kadar düsüyordur orasi..bir etkisi olurmu bir kac cmlik fidelerime.ne dersiniz?

umutyolcusu 30-03-2011 13:45

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256

Sayın naficik linki inceleyebilirsiniz.

yeşil sevdalısı 30-03-2011 16:38

İyi günler :)
Pazar günü ektiğim domateslerde hiç bir gelişme yok.Kabuğunda çatlama bile, normal midir :confused: Bir de ben daha önce marketten aldığımız domatesten çıkan çekirdekleri(tohumları) ekmiştim. Sonra koptu birşeyler oldu, şimdi yine diksem acaba domates alabilir miyim (marketten aldığım domatesin içinden çıkanları)şimdiden teşekkürler ;)

k_donmez 30-03-2011 17:54

Sayın yeşil sevdalısı,
Marketten aldığınız domateslerde tohumlar olgunlaşmadığından çimlenme olmayabilir. Daha sağlıklı tohumlar seçmenizi tavsiye ederim.

yeşil sevdalısı 30-03-2011 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 776884)
Sayın yeşil sevdalısı,
Marketten aldığınız domateslerde tohumlar olgunlaşmadığından çimlenme olmayabilir. Daha sağlıklı tohumlar seçmenizi tavsiye ederim.

peki 4 gündür hiç bir belirti göstermeyen domateslerim için ne düşünüyorsunuz aceleci mi davranıyorum yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var?

Lilinin bahcesi 30-03-2011 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 776901)
peki 4 gündür hiç bir belirti göstermeyen domateslerim için ne düşünüyorsunuz aceleci mi davranıyorum yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var?

Tohumlarin uyanabilmesi icin gerekli sartlarin olusmasi gereklidi. Isi nem topragin sicakligi gibi. Siz once tohum icin gerekli bu sartlarin hepsinin uygun olup olmadigini, eger uygunsa kullandiginiz tohumlarin durumlarini gozden gecirin. Eger hepsi idealse bekleyin. Size tavsiyem biraz sabir gostermenizdir.

yeşil sevdalısı 30-03-2011 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi (Mesaj 776919)
Tohumlarin uyanabilmesi icin gerekli sartlarin olusmasi gereklidi. Isi nem topragin sicakligi gibi. Siz once tohum icin gerekli bu sartlarin hepsinin uygun olup olmadigini, eger uygunsa kullandiginiz tohumlarin durumlarini gozden gecirin. Eger hepsi idealse bekleyin. Size tavsiyem biraz sabir gostermenizdir.

ilk iki gün dışarıdalardı sonra soğuk olur diye içeriye cam önüne aldım, içerisi 21-22 derece civarında. tohumlarıda yeni almıştım, biraz daha bekleyeyim :)

dermana 30-03-2011 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 776746)
ben evde yer kalmadigi icin merdiven arasina camin önüne koydum fidelerimi,heralde gece 2-5dereceye kadar düsüyordur orasi..bir etkisi olurmu bir kac cmlik fidelerime.ne dersiniz?

fideleriniz çimlendiyse bol güneşe ihtiyaç duyacaklardır. yarı gölge yerlerde ince ve uzun olurlar. en iyisi mini bir sera içinde büyütmek.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025