![]() |
bütün günes alan yerler doldu ,yer darligi cekiyorum.merdivendekilerde gün boyu günes görmüyor ama isikli bir ortamda,insallah problem olmaz...cevabiniz icin cok tesekkkür ederim...
|
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum.
Dün nemli beze koyduğum tohumları bu akşam ektim. Üzerlerine hafifçe fısfıs ile su sıktım ve streç film ile kapladım. Karanlık bir yere koydum. Dikkat etmem gereken birşey varsa uyarırsanız memnun olurum. |
Hosgeldiniz KaraGolge.
Suana kadar butun asamalar guzel.Asil sorunlar hatalar kendini gosterdikten sonra baslayacaktir :) (insallah olmazda) Hadi bakalim hayirli olsun |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hoşbulduk. Geçen yıl sırık domates fidesi alıp dikmiştim. Baya verimsiz olmuştu. Sebebi ise koltuk alma işini sonradan öğrenmem ve ilk diktikten sonra 2-3 günde bir su vermem oldu. Hep çatallaştılar. Ama bu yıl tecrübe kazandım. Tohumdan üretmeye karar vedrdim. Umarım başarılı olurum. Olamasamda hazır fide alıp dikerim. Birde şunu söylemeliyim ki; bahçe işi ile uğraştığım için çevremdekiler benimle dalga geçiyordu. Fakat ben bahçede çalışırken büyük bir keyif alıyorum. Çok zevkli bir hobi benim için. |
Karagolge sende verim alip yetistirdiklerini afiyetle yerken onlarla dalga gecersin :) Dis seslere kulak asma hic. Benim yanimda da var dis sesler ama hic umrumda degil. Ben tikadim kulagiklarimi isime bakiyorum. Sevgiler
|
Alıntı:
Onlar yaşamlarındaki zevklerin ne kadar az olduğunu ancak birşeyler ekip büyüttükten sonra meyvesini-sebzesini yediklerinde anlar. O da belki. |
Telkinleriniz için teşekkür ederim.
Bende kafama takmıyorum zaten. İşime bakıyorum. |
26 mart'ta ektigim 22 domates tohumlarindan 17 tanesi cimlendi. Digerlerinide merakla bekliyorum :)
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. 26 Mart'ta ektiğim domatesten bir tanesi çimlenmiş. Ya da çimlenen başka bir şey de olabilir :) Kırmızı bir sapı hafif yeşilimsi-kırmızımsı
dimdik yaprakları var tepesinde. Resimlerini yüklüyorum. Cevap yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın YeşilSevdalısı
Çimlenen bitki net görülmüyor. Benim bugün itibariyle çimlenme kabındaki ve şaşırtılarak küçük saksıya aldığım pembe domates fidelerini aşağıda görüyorsunuz. Benzer bir durum oluşup ilk yaprakların açılarak yere paralel hale gelmeleri gerekir. Bir de benim ektiğim tohumlarda bugüne kadar böyle bir renkle karşılaşmadım. Takip edelim. 2 gün sonra daha net yeni bir fotoğraf ekleyin. Kesin karar verilebilir. |
Yesil sevdalisi'nin domatesleri yanlis hatirlamiyorsam ilacli oldugu icin renkliydi. Kirmizi kirmizi cimlenmis :)
K donmez sizin domateslerde manken gibi masallah. Yarin bende resim ekliyeyim benim domateslerimide gorun. Simdi ustlerini orttum gece isiga uzanmasinlar diye. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygilarimla |
Günaydın herkese. Bugün öyle mutluyum ki! Aslında dün akşam bunların ot olduğunu anladıktan sonra çok üzüldüm, baya bir hayal kırıklığına uğradım. Kendi kendime salak kafam daha tohumlar çatlamamış neresinden bir günde yaprak çıksın dedim. Ama bu sabah kalktığımda domateslerimden iki bardağın ikisinde de çekirdekler üzerinde "n" şeklinde uzantılar gördüm. Bunlar herhalde domates filizidir değil mi? :D
|
Evett kesinlikleee domates filizi...aynen benden sizin gibi olmustum yesilsevdalisiHergun buyudugunu goreceksiniz bundan sonra,,cok bakip nazar degmeyin:)
|
Alıntı:
İnşallah ikimizde meyvelerini de yiyebiliriz :) Sizin yapraklar filizlenmeden kaç gün sonra çıktı?:) |
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Ben bu yılla birlikte üçüncü yıldır tohumdan domates yetiştiriyorum. Geçmiş yıllarda da filizlenen tohumları ilk yapraklar yere paralel hale gelince şaşırtarak saksıya aldım. Gelişimlerinde de bir sorun yaşamadım. Bu kez filizlenen birkaç tohumu saksıya almak için sizin önerinizi deneyeceğim. Farkı da buradan paylaşırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir gazete haberi çıkıyormuş: "Evinin içini sera yapan G.M (35) - o ben oluyorum - eşi tarafından katledildi. :D |
Alıntı:
Kendi adima yazayim fazla bir tecrubem olmadigi icin, tavsiyede bulunmak istemedim acikcasi. Insallah bir gun bende sizin gibi bakar, su anda goremediklerimi gorurum :rolleyes: |
Alıntı:
Alıntı:
|
Tohumun kalınlığı kadar da olsa üzerine toprak ekleyin. Yoksa kurur tohumlarınız. Bir anlamı kalmaz.
|
Alıntı:
|
Rica ederim sn. yeşil sevdalısı sizdeki heves ve merak gerçekten takdire şayan. Umarım çabalarınızda başarıya ulaşırsınız.
Bu siteyi keşfetmeden önce ekim ve dikim işlerinden hiç anlamazdım. Annem balkondaki saksısına dikmek için 5 baş soğan verdi. Bir hafta geçti yeşillenmedi, 20 gün oldu yine yeşillenmedi. Merak edip bir toprağı eşeledikki meğer soğanları ters dikmişim. artık dibine doğru filiz vermeye başlamışlar :D Sağolsun sitedeki herkes bilgi, deneyim ve tohum desteği açısından gayet cömert. Bende elimden geldiğince yeni üyelere yardımcı olmaya gayret ediyorum. Kolay gelsin :p |
Alıntı:
|
Aydin bey, acemilikte hersey mubahtir:D
Bende ilk tohum ektigimde (sanki yillar gecmis gibi oldu ama sunun surasinda 8 mart'ta ektim ilk tohumu) pakette bulunan butun tohumlar yani 72 Tane salatalik tohumunu ekmistim. Hepsini ektikten sonra dank etti bu kadar tohumu ne yapacagim diye. Simdi dogal yollardan beni terki diyar etmeye basladilar 23 fide kaldi. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ekim tarihi 26 mart. Koy domatesi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025