![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Sizce domates fidelerimin boyları (3-5 cm arası ) çok mu uzun ? Jiffy bardaklara şaşırtma yapsam olur mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Peki ilk yaprakları ne zamana kadar çıkar ? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Merhabalar(Almanya'dan); Her yil domates ekiyoruz,dallari bereketden görünmüyor,yani cok domates oluyor,buraya kadar sikayetimiz yok.Bizim derdimiz kirmizilasamadan siyahlasiyor ve cürüyor.Üzerine naylon biranda gibi bir cati olusturanlar ,uzun süre lezzetli domatesler elde ediyorlar.Bu yil hic domates ekme istegimiz yok,icimizde korku var,yine okadar emek cekip,sonrada ürün bollugundan yerlere yatan domateslerin siyah lekelerle baslayip kapkara oluslarini seyretmek istemiyoruz.Kisa ve net önerisi olan lütfen paylasirsa bizi memnun eder,vucudunuz saglikli ,topraginiz bereketli olsun.saygilarimizla.
|
Alıntı:
Nedeni bitkinin kalsiyum alamamasi. Bu topraktaki kalsiyum eksikliginin yani sira, bitkinin ortam sartlarindan dolayi kalsiyumu kendi bunyesine cekip meyvelerine verememesinden kaynaklanir. Baslica etkenler; Asiri veya duzensiz sulama Nitrojen veya fertilizer kullaniminin asiriya kacmasiyla bitkinin cok ani buyumesi Topragin fosfor (phosporus) ve postasyum (potassium) acisindan cok zengin olmasi. Yetistirdiginiz domates turunun bu curumeye yatkin olmasi (Roma domatesi denilen salcalik turde bu en cok gorulur) Sulamanizi duzenli olarak haftada 1-2 defa (bulundugunuz yerin iklimine gore) yaparsaniz, bir de yanmis gubre veya NPK iceren bir fertilizer kullanirsaniz (kullanim tarifine uyarak) bu sorununuzun cozulecegini saniyorum. Yumurta kabugu unu, veya kaynatilmis suyunu da kullanabilirsiniz ama toprakta yeterli kalsiyum varsa ve bitki bunu cekemiyorsa o da ise yaramayabilir. Ebru |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim domateslerden...
|
Fideleriniz cok guzel sayin Lalebruli, insallah benimkilerinde boyle buyugugunu gorurum.
Komsu sayiliriz bende Kanada'dayim. Bu sene ilk defa sebze ektim su an hala evdeler havalardan dolayi. Bahcede kucuk bir yerde ve de saksida yetistirecegim. Tahminimce ayni marka toprak, gubre compost vb gibi seyler her iki ulkede de mevcut. Acaba siz hangi markada neleri kullaniyorsunuz. Simdilik sadece organik toprak ve organik bitki vitamini kullaniyorum ama bahceye indigimizde neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Siz nasil yapiyorsunuz. Iklim olarakta ayni sayilir degil mi? |
Alıntı:
Evet yakin sayliriz ama iklimimiz cok farkli. Ben Texas'in en sicak ve nemli sehrinde oturuyorum. Izmir'den , Akcay'dan sonra buralara alismak hala zor geliyor. Sizin iklim benimkinden cok daha iyi, bol urunler dilerim. Lowe's Kanada'da var mi bilmiyorum, orada satilan Sta-Green diye bir toprak kullandim (%2 nitrojen katkili, %70 cam ormani topragi....). Gubre olarak yine ayni yerden "Black Kow" diye bir markanin yanmis gubresini kullandim(topragimin %20'si bu gubreden). Gecen yil 4X8'lik bir yere de bunlarin yanisira 1 buyuk paket Peat Moss (Torf) ekledim ama bu domateslerin oldugu yere bu yil onu da eklemedim. Tohumlarim icin Burpee'nin "seedling set" var, ondan aldim, cok memnunum. Torftan falan daha iyi sonuc aldim. Tohumlarimi "tomatofest" ve tomatobob" diye iki siteden aldim. Tohum cimlendirme asamasinda hicbirsey kullanmadim, sadece violeler, su ve isik. Cok fazla tohum yapmisim, floresan lambalarini uc katli bir raf sistemine ekledim (hani su garajda kullanilan raflardan), o da isimi kolaylastirdi. Sasirtma yapmadim, burada yapmayin diyorlar zaten, sadece violelerden alip toprak ekledim, buyuk plastik bardaklara koydum (Costco, party cups), havalar iyilesince de yaklasik 1 hafta gunduzleri disarida, geceleri iceride beklettim (hardening). Mart'in 7'sinde ektim. Geri kalanlari arkadaslarima dagittim, 100'e yakin fide dagitmisim, hepsinden iyi haberler geliyor simdilik. Su ana kadar 2 domatesimde (tek, bitki degil) "Blossom end rot" (siyah curuk) olustu o da buyuk ihtimalle yasadigimiz ciddi sicak ve kurakliktan. Onu yanisira bir tane fidemi soktum, yapraklari cok kivriliyordu, virus falandir diye goze alamadim. Havalar su an 32C'yi geciyor ve tek damla su yok. Ben her iki gunde bir suluyorum ama gece nem, gunduz col kurakligi derken yine de bu kadarina sukur. Resimlerimi "lalebruli'nin bahcesi" olarak attim, sorunuz olursa seve seve cevaplarim. |
4 Eklenti(ler)
Bu sene sebzeye ayrılan alan ve domates çeşidi artınca şaşırttığım fideler için küçük bir sera yaparak onları dışarı aldım. Seranın tabanı ve çevresi 2 cm yalıtım köpüğünden, üstü ise çıta destekli naylondan yapıldı. Özellikle gece ısıları biraz daha yükselirse daha iyi gelişeceklerini düşünüyorum. Bir kasa pembe domates fidesi ve iki kasa sub arctic plenty fidesi serada yaşamını sürdürüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim dometescik fidelerim.
|
1 Eklenti(ler)
Devamı
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri artık bahçeye dikilme zamanları geldi havaların biraz daha ısınmasını bekleyecğiz.
|
Masallah Vehbi bey, fideleriniz cok saglikli gorunuyor. Meyvesinide gorursunuz insallah. Darisi basimiza :)
|
Alıntı:
Yapraklar cok kivrilirsa bu kotu habercisi mi oluyor? Bazen benim salataliklarda da oyle oluyor ama son cikan yaprak genelde daha canli daha yesil vede kivrimsiz oluyor. Bahcenize daha bakmadim bi ara ugrar bi cayinizi icerim :) tekxas'i bilmiyorum ama chicago'da annem yasiyor onunla havalar hakkinda konustugumuzda ya ordan buraya kar ve ya yagmur geliyor ya da burdan oraya gidiyor. Burda kar ve ya yagmur yagmissa 7-8 saat sonra orda devam ediyor. Sanirim sizin bulundugunuz yerde col iklimi mevcut. Burasida cok sicak oluyor ama gecen yaz hemen hemen bahceli olan evlerin cogunda sebze dikiliydi. Ve cok verimliydi bahceler dediginiz gibi iklimi uygun. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Umarim sizde istediginiz verimi yakalarsiniz |
Masallah Vehbi bey, fideleriniz cok saglikli gorunuyor. Meyvesinide gorursunuz insallah. Darisi basimiza
İnşallah sizin fidelerinizde büyür gelişir bol ve bereketli ürünler yetiştirirsiniz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
sayın the mic
benim de domateslerim, sizinki gibi çiçekli olur inşallah |
Bu gorunen cicekler domates oluyor degil mi?
|
Alıntı:
Alıntı:
----------------------------------------- benim domatese hümik asit veriyorum.o da 3-4 günde bir çok az miktarda.gecen yıl ki deneklerdeki gibi hormonlar kadar bi ekstrasını görmedim ama belki de çiçekleri bu sebepten fazlalaşıyor resimi dün çektim bu gün yeni çiçek tomurcuklarıda çıkmış 3-5 tane. |
1 Eklenti(ler)
|
Gorsel bir solen. Tek kelimeyle harika.
|
Çok güzel resim. ancak c yi çözemedim sanırım.
|
Siralamanin yanlis yazildigini dusunuyorum. Ben o sekil inceledim :)
|
Domates fideciklerim
2 Eklenti(ler)
Merhaba, 2 tür domates fideciğimin son durumu linkteki gibidir.
nasıl olduğunu bilmiyorum ancak Tinny Tim domatesin kotiledon yapraklarından biri düşmüş. Afrika togo domatesi ise gelişmede biriciliği kimseye kaptırmıyor. Yorumlarınızı bekliyorum. |
Alıntı:
|
Tam ters istikamet. Ben hic domates olusumunu gormedim ama ilk cikanin cicek oldugunu son evreninde domates oldugunu dusunerek 8 den baslayip geri gittim ama genede arada resimlerde karismis gibi geldi.
|
Sizin ekim tarihi nedir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025