![]() |
Alıntı:
domates çiçek tripsi olabilir... http://www.agaclar.net/forum/832220-post333.htm tespiti kolaydır... nimks ve nemazal benzeri _ doğal_ ilaçlar etkili... |
4 Eklenti(ler)
Sırık domateslerde dünden beri fark ettiğim bir durum : ( Sadece domatesin alt tarafında oluşan bir durum sanki yanmış gibi....
Eklenti 321895 Eklenti 321896 Bunlarda çeri domateslerde bugün yakaladığım haylazlar : ( Bilmiyorum yararlımıdır yoksa zararlımıdır... Fotoğraflar net çıkmamış ama küçük siyah renkli üzerlerinde beyaz çeşitli sayılarda noktacıkları olan böcekler. Şimdi ne yapmalıyım? Saygılar.... Eklenti 321897 Eklenti 321898 |
İlk iki resim çiçek burnu çürüklüğü. Temelde kalsiyum eksikliğinden olur, sulama düzensizliği ile ortaya çıkar. Mevsim itibarıyla topraktan kalsiyum vermek için artık geç. Yapraktan kalsiyum verirseniz yeni bağlanacak domatesleri kurarabilirsiniz.
Bahsettiğiniz böceklerin ne olduğu belli olmuyor, tanımınıza uyan birden fazla böcek var. |
çiçek dökülmesi
Alıntı:
|
[QUOTE=old_platanus;1003481]SELAMLAR Sayın halil ÖNEN bey sizin dediğiniz kağıt olayını deneyemem çok zayıf çiçek boyun dalları daha çiçeğe dokunur dokunmaz kopuveryor:( güllere attığım ilaç var elimde DDVP ondan sıksam olurmu[/QUOTE]
Siz dokunmasınızda dökülecekler zaten, ama zararlıyı tespit etmiş olursunuz. Bu şekilde ilaçlama yapsanız da 'o' çiçeklerini dökecektir. DDVP sebze ve meyvelerde _ hele meyve üzerinde iken_ kesinlikle kullanılmaması gereken bir kimyasal olarak biliyorum. Kullanmanızı tavsiye etmem, edemem...:( Nimsk kullanmanızı öneririm... T@RiM Bilgi Servisi-Tarim-HAYVANCILIK-MEYVE-SEBZE-sulama-organik-TARIM-kredi-proje |
2 Eklenti(ler)
Sayın osbar'ın uzun tarla domatesi en iri boya ulaştı. Bundan sonra erecek çünkü üstü hafiften kızarmaya başlamış. Bu arada Mete'nin dandini dediği TaşevliBahçe'nin Çanakkale domateslerine biraz benziyor...
Eklenti 322375 Ben bu domatesi sırık zannedip koltuklarını budamıştım. Ama oturakmış :) Çok verimli bir çeşit. Kopardığım koltuklardan kim bilir ne kadar domates dökecekti... Eklenti 322376 |
ya bende 1 tane domates var vede üst yapraklar güzelce yeşil ve taze yapraklarken alttakiler yavaş yavaş kurumaya başladı niye acaba
|
Alıntı:
kaolinin kırmızı örümceğe etkili olmadığı diğer konudan anlaşılıyor. Siz neemazal kullanıyorsunuz Nimiks hakkındaki görüşleriniz nedir? |
Benzeri ilaçlar. Nimiks epey pahalı ve nedense Neemazal'ın kullanımı bana daha pratik geliyor. Belki de hangi zararlıda nasıl ve ne zaman etki yaptığı hakkında tecrübelendiğim içindir. Ayrıca Dopteril'i deneyerek öğrenmeye çalışacağım.
|
Forumdan Mehmet Bey, dopteril kullanıyor oldukça memnun imiş...
|
Domateste alt kararma/çürümenin, çiçek burnu çürüklüğü-kalsiyum eksikliğidenmi yoksa bir zararlıdanmı olduğunu asıl ayırt edebiliriz.
|
Alıntı:
Meyve bağlamaya başladığında ya da başlamadan önce kalsiyum gübresi verilirse görülmez... Diğer domates hastalıklarının çoğu hem meyvede görülür, hem bitki üzerinde; yani yaprakta ve gövdede... Çiçek burnu çürüklüğünden kurtulmanın en iyi yolu; ilk doğan bir iki çiçeği koparmaktır. Bu şekilde domates çok daha iyi gelişir daha çok verime yatar... Ama üretici erken pazar için bu kaybı göze alır... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Turşu yapılmak üzere ilk hasatı yaptım bakalım...
Eklenti 323021 Eklenti 323022 Allah bereketini artırsın... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Hasat zamanı:)
Sayın mrduran'dan aldığım deşti tohumlarından çıkan domateslerim. Şekilleri biraz bozuk gibi geldi ama müthiş bir lezzete sahip. Ayrıca ilk defa tohumdan yetiştirdiğim domates olduğu için benim için çok değerliler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de Ankara da senelerce çok uğraştım, hep ben beceremedim dedim ama suç galiba domateslerde. Hibrit olabilirler, o yüzden ürün vermiyorlar galiba. Yazdıklarınızı okuyunca, hem güldüm hem de benim yaşadıklarım aklıma geldi, çatlatır bu domatesler adamı. Kaç sene hüsran dolu bekleyişler yaşamıştım ben de. Geçmiş olsun. |
Alıntı:
Düşünceleriniz aynen doğru efendim. Ben de bu yıl hem ticari üretilmiş hazır fide aldım hemde tohumdan kendim yetiştirdim. Ticari olanların üzeri domatesten geçilmiyor , adeta yıkılıyor. Tohumdan kendi ürettiklerim ise irileşip kocaman olmalarına rağmen bir tek meyve vermeden çiçeklerini döküyor. Belki işin esası tohumdan elde edip yetiştirmek ama deneme yanılma en pahalı yöntem malesef....:( |
Alıntı:
|
Balkon Bahceciligi
Merhaba
Tohumdan yetistirdigim domateslerimin uzeri cicek dolu ancak cicekler bir sure sonra kuruyup dokuluyor. 15 gun kadar once bahce topragi ve yanmis koyun gubresini karistirip bogazlama yaptim ama yazliga gittigim hafta esim tarafindan duzensiz sulama oldu. Bir de ben yokken buyuyen koltuklari yeni aldim. Bir onceki gece yine saksidaki patlicanimi saran yaprak biti ve kirmizi orumcekler icin arapsabunu-zeytinyagi-sarmisak puskurtmesini domateslerime de yaptim birkac tane gormustum uzerlerinde ama bu sabah patlicana yakin iki domatesimin alt yapraklari oldukca kararmisti, fotograflari ekliyorum. Acaba sabun fazla kacip yakti mi yoksa pas vb gibi bir hastalik mi anlayamadim. Diger bir sorum da cok saglikli gorunen bir diger domatesimin govdesi acik ve koyu iki tonda yesil olmus. Bu domateste de cicekler kavrulup dokuluyor. Eger bakip degerli yorum ve tavsiyelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Iyi gunler.. https://picasaweb.google.com/lh/sred...8gO&feat=email |
Ek bilgi: Tohumlarim kaybolmaya yuz tutmus olan ince kabuklu ve yesilli kirmizili Sivas Sarkisla Ortakoy domatesi tohumu. Bir kismi da Tokat domatesi tohumudur.
|
Resimlerin boyutları çok büyük ise hata vermiş olabilir önce resim boyutlarını küçültün ve bir daha deneyin..
|
Süper süper süper
Alıntı:
afiyet olsun güle güle tüketin |
sorma mandalinci sorma hüsarana uğradım
Alıntı:
|
Bakon Bahceciligi
5 Eklenti(ler)
Resimleri kuclterek tekrar yukluyorum, tesekkurler.
Eklenti 323168 Eklenti 323169 Eklenti 323170 Eklenti 323171 Eklenti 323172 |
Balkon Bahceciligi
2 Eklenti(ler)
Patlicanim ve daha yakin planda domates yapragi, kirmizi orumcek sanirim gorulebiliyor.
|
Alıntı:
|
SELAMLAR
Sn. Deniz akvaryumundan alıdığım bilgi Domatesten Tohum Alınması Domateste izolasyon mesafesi 0 m dir. Kendine döllendiğinden mesafeye gerek yoktur. Domates bahçemizde gezip beğendiğimiz domateslerden hastalıksız bitkileri tespit ediyoruz. Şekilsiz, hastalıklı, çeşidin beğenilen görüntüsünü vermeyen meyveler koparılıp atılır. Genelde ilk meyvelerin tohumluğa ayrılması gibi bir kanı vardır. Bunun nedeni ilk meyvelerin tohumlarından elde edilecek ileriki yıllardaki bitkilerin erkencilik özelliğinin olmasıdır. Tohum ekstra aradığımız bir özellik yoksa çeşit özelliğini gösteren her meyve tohum almaya müsaittir. Bu şekilde şekilsiz ve hastalıklı meyveler dışında tohumluğa beğendiğimiz domatesleri bir işaretle belirliyoruz ve bu domatesleri hasat etmeyip iyice olgunlaşmasını bekliyoruz. Zamanla iyice kızaran domates de tohumlar iyice olgunlaşır. Koparılan meyve yarı gölge, kuru, rüzgar tutmayan bir yerde sap tarafları aşağı gelecek şekilde bir hafta kadar bekletilir. Daha sonra ortalarından kesilerek başparmağın yardımıyla veya bir kaşıkla tohumlar et kısmından ayrılırlar. İnce bir elek üzerinde temiz su ile yıkanarak havalı, gölge bir yere serilen bez üzerinde kurutulur, ovalanarak torbalara konur, etiketlenir. Etiket üzerine tohumun çeşidi, alındığı tarih, tohum miktarı gibi bilgiler yazılır. Burada bir konuya izah getirmek gerektiğini düşünüyorum, domates de salçaya işlendiğinde elde edilen posadan alınan tohumlar daha kolay ve pratik tohum elde etme yöntemi gibi görülse de seçme tohum olmadığından bu tohumlardan iyi fide ve bu fidelerden de istenilen kalitede mahsul almak mümkün olmayabilir. |
bilgiler için ******
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025