![]() |
balkon sebzeleri
5 Eklenti(ler)
Selamlar
kız kardeşimin atakule manzaralı balkon sebzeleri Eklenti 324971 Eklenti 324972 Eklenti 324973 Eklenti 324974 Eklenti 324975 |
resimlere devam
3 Eklenti(ler)
|
bunlarda benim balkon sebzeleri
5 Eklenti(ler)
Selamlar
bunlarda benim meyve vermeyen domateslerim saksıya yanlarına domates koydum utansınlarda meyve versinler diye:o birtek salatalık meyve veryor domatesi komşum getirmişti ank.bala nın köyünden kurumaya bıraktım tohum alacağım seneye denemek için Eklenti 324980 Eklenti 324981 Eklenti 324982 Eklenti 324983 Eklenti 324984 |
Cherry domateslerde sanirim mildiyö virüsü olustu, cesitli yerlerde kararmalar var, cürüyen meyveler de dahil . Olgunlasmis domatesleri en hizli nasil kizartirim ? Hepsini yesilken toplayip kurtarsam mi yoksa kendi hallerine mi birakayim ? Aksi halde bütün domateslere gececek gibi hastalik :(
|
benımde çeri domatesimde de 3 tane yeşil domates kaldı onlarda olgunlaşmıyor daha da buruşmaya başladı fide tüm yapraklarını döktü vede kuruma değilde sertliği gidiyor buruşmalar oluyor bu normal mi yoksa acaba başka bir sebep mi var
normalde yıl içersinde sürekli meyve vermesi gerekiyordu fakat dediğim gibi yakın zamanda tamamen ölecek zannediyorum |
Herkese merhaba.
Marketten aldığım paket (20 adet) tohumu plastik bardakta fide haline getirdim. Sonra saksılara diktim. İyi gidiyor. Fakat 2 nedenle sorun var. 1) Saksılar yeterince büyük değil. 2) Ekimde geç kaldım Temmuz başı ektim. . İstanbul şartlarında eylül ortası/sonu ürün verecek. Bu arada topraksız tarım konusundaki yazıları okudum. Saksıdaki fidelere besin vermeye başlarsam bu iki sorun da hallolur mu? Olursa besin satın almak istiyorum. Nereden alabilirim? Ayrıca otomatik damla sulama sistemini de adapte etmek istiyorum. 15 adet saksım var. Hangi malzemelere kaçara adet gereksinimim var? En hesaplı nereden temin edebilirim? Önümüzdeki yıl birçok üründe tamamen topraksız denemeler yapmayı düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
İldi Salkım Domatesler bana inat uzamaya devam ediyor.
Eklenti 325334 İçinden: "Sen sırık ilave etmezsen etme, ben senin boyunu çoktan geçtim." diyor. Eklenti 325335 Bir yandan da: "Bal gibi tadımı ve bol bol salkımlarımı çok sevdin ama elimden tutmuyorsun." Eklenti 325336 diyor. Bu tür anlatımlarla beğeni toplayan Halil Önen bey'e ithafen... |
Alıntı:
Az kızarık olanları toplayıp serin bir yerde kızarmasını bekleyebilirsiniz... Hastalıkları domatesleri köklemelisiniz, hastalığın yayılmasına engel olmalısınız... |
Alıntı:
(bu gün kıyamet habercisi gibiyim, üzgünüm...):) |
Alıntı:
güneş olarak genelde az alıyo çünkü ev içindee bakıyorum desem yeri var boş daire içinde cam kenarındalar |
1 Eklenti(ler)
İldi salkım domatesi çok kez fotoğrafladım. Ama istediğim gibi bir netlik bulamıyorum. Fotoğraflar her seferinde dağılıyor. Bende arkasına karo koydum. Ama yine tek elle iyi çekim yapamadım :)
Eklenti 325734 Bahçedeki bal arıları kovan yerine kesinlikle ildi domateslerini bal deposu olarak kullanıyorlar :) Çok tatlı bir aroması var. İnsanın yedikçe daha fazla yiyesi geliyor. Bahçedeki yerini uzun yıllar garantileyen bir domates çeşidi. |
Madem ki tatlı, o zaman bu domates tam bana göre. :) Görüntüsü de çok hoş ve bereketli bir cinse benziyor. Eğer ki tohumlarından bizlerle paylaşma şansınız olursa çok sevinirim. :o
|
Alıntı:
|
Ayrıca yine etkinliğe göndereceğim sarı salkım domateslerine de talip olup yetiştirmenizi tavsiye ederim. Onlarda verimli ve ildi salkım domatesler kadar olmasa da tatlı bir çeşit.
|
Sn. limon severin domatesleri
Selamlar arkadaşlar
amaninnn amaninnnn artık bana domates demeyin:( vallah billah nasıl domatesler sterse giryorsa yani sizlerin domates yetiştiren arkadaşların deyimine göre bende strese girmeye başladım bir türlü vermiyor meyve artık ankarada şehirlerde arı kalmadı ondanmı acep bu gidişle balkona arı kovanımı koysak ne:rolleyes: sn. limon severin domateslerine imrendim doğrusu seneye bakalım bir kez daha uğraşacağım sizlerden gelen tohumlarla verdi verdi vermezse pes artık diyeceğim hergün akşam işten gelince balkonda oturyorum kah kızıyorum kah seviyorum topaklarını havalandıryorum bakımını yapıyorum tık yok |
Topraksız tarım
Alıntı:
semih_53 bey bende araştırdım biraz topraksız tarımı bir kaç yerde gördüm fakat konuya tam adapte olamadım detaylı bilgi yok biryerde gördüm pimaş borularıdan yapmış beğendim onu seneye balkona o düzeneği yapmayı düşünüyorum sulama sistemini kendim yaparım malzemelerini fakat detay göremedim pimaşı belli aralıklarla delmiş çilek dikmiş fakat pimaş borunun içinde ne var adı üstünde topraksız tarım fakat içinde komple sumu geziyor veya başka bir malzememi var onu anlatmamışlar yoksa borunun içinde çakılmı var? kummu var? detay yazarlarsa sevinirim |
SELAMLAR Herkesin şeker bayramını kutlar neşe dolu günler dilerim. |
1 Eklenti(ler)
|
gulegule tuketin
Alıntı:
sayin meyveli tepe vallahi domatesleri gordukce imreniyorum benimkilerde hala bisey yok :rolleyes: |
domatesler
2 Eklenti(ler)
SELAMLAR
bu resilerdeki domatesler bugun kayseriden bacanağmın babasının hobi bahçesinde yetişen domatesler çok hoşuma gitti cinsini bilmiyorum sordum fide almışlar bazıları 1 tanesi 1 kg yakın geliyormuş tohum alacağım bundan diğer meyveler ise kayın pederin bahceden gelenler |
ayaş domatesi
2 Eklenti(ler)
SELAMLAR
benim balkona diktiğim ayaş domates tohumlarını kayseriye halama da göndermiştim resimleri geldi hibrit değilmiş biraz geç ektik ondan demekki bugun fark ettim benim saksılardakindede meyve vermeye başlamış onların resmini henüz cekmedim biraz ufaklar büyüsün öyle cekerim sevindim meyveleri görünce emekler boşa gitmedi :o |
balkon sebzeleri
5 Eklenti(ler)
SELAMLAR
kardeşimin balkon sebze resimleri |
balkon sebze resimleri devam
2 Eklenti(ler)
resimlere devam
|
Sanıyorum yaklaşık 20 gün içinde ben de buraları güzel güzel domates fotoğraflarıyla dolduracağım, saksılarımda çiçeklerden domatesler yavaş yavaş görünmeye başladı. :p
|
Sarı Ampul Domates'in 19 temmuz 2012 tarihli görüntüsü.
sari ampul domates - YouTube Sayın ahmetihsan'a videoyu yüklediği için teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
yetiştirilen domates fideleri ve yapılan destekli çubuklar. fasulyeler 2 metreyi geçti :rolleyes:
gülleci bulamacı bir mucize Eklenti 326794 Eklenti 326795 |
Kayseriden gelen domatesler
2 Eklenti(ler)
SELAMLAR
kayseriden gelen domatesleden bugun tohum aldım süzekten süzdüm yıkadım birkaç gün kurusun tekrar yıkar kuruturum sanki bu domates ayaş domatesigibi geldi kabuğu çok zayıf domatesten anlayan arkadaşlar cinsini söyleyebilirmi sn. halil önen bey sizce cinsi ne bu domatesin gelenlerin çoğu bugun menemenlik konserve oldu :o bir kısmı yemelik |
1 Eklenti(ler)
buda benim saksıdaki ayaş domatesi miskketten biraz büyükçe şimdilik
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025