agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

old_platanus 12-08-2012 15:26

balkon sebzeleri

5 Eklenti(ler)
Selamlar

kız kardeşimin atakule manzaralı balkon sebzeleri Eklenti 324971

Eklenti 324972

Eklenti 324973

Eklenti 324974

Eklenti 324975

old_platanus 12-08-2012 15:28

resimlere devam

3 Eklenti(ler)
Eklenti 324976

Eklenti 324977

Eklenti 324978

old_platanus 12-08-2012 16:39

bunlarda benim balkon sebzeleri

5 Eklenti(ler)
Selamlar

bunlarda benim meyve vermeyen domateslerim saksıya yanlarına domates koydum utansınlarda meyve versinler diye:o birtek salatalık meyve veryor
domatesi komşum getirmişti ank.bala nın köyünden kurumaya bıraktım
tohum alacağım seneye denemek için

Eklenti 324980

Eklenti 324981

Eklenti 324982

Eklenti 324983

Eklenti 324984

OguzUgur 14-08-2012 04:43

Cherry domateslerde sanirim mildiyö virüsü olustu, cesitli yerlerde kararmalar var, cürüyen meyveler de dahil . Olgunlasmis domatesleri en hizli nasil kizartirim ? Hepsini yesilken toplayip kurtarsam mi yoksa kendi hallerine mi birakayim ? Aksi halde bütün domateslere gececek gibi hastalik :(

islam_joker 14-08-2012 08:46

benımde çeri domatesimde de 3 tane yeşil domates kaldı onlarda olgunlaşmıyor daha da buruşmaya başladı fide tüm yapraklarını döktü vede kuruma değilde sertliği gidiyor buruşmalar oluyor bu normal mi yoksa acaba başka bir sebep mi var
normalde yıl içersinde sürekli meyve vermesi gerekiyordu fakat dediğim gibi yakın zamanda tamamen ölecek zannediyorum

semihh_53 14-08-2012 13:09

Herkese merhaba.
Marketten aldığım paket (20 adet) tohumu plastik bardakta fide haline getirdim. Sonra saksılara diktim. İyi gidiyor. Fakat 2 nedenle sorun var. 1) Saksılar yeterince büyük değil. 2) Ekimde geç kaldım Temmuz başı ektim. . İstanbul şartlarında eylül ortası/sonu ürün verecek. Bu arada topraksız tarım konusundaki yazıları okudum. Saksıdaki fidelere besin vermeye başlarsam bu iki sorun da hallolur mu?
Olursa besin satın almak istiyorum. Nereden alabilirim?
Ayrıca otomatik damla sulama sistemini de adapte etmek istiyorum.
15 adet saksım var. Hangi malzemelere kaçara adet gereksinimim var? En hesaplı nereden temin edebilirim?
Önümüzdeki yıl birçok üründe tamamen topraksız denemeler yapmayı düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

limon_sever 14-08-2012 13:15

3 Eklenti(ler)
İldi Salkım Domatesler bana inat uzamaya devam ediyor.

Eklenti 325334

İçinden: "Sen sırık ilave etmezsen etme, ben senin boyunu çoktan geçtim." diyor.

Eklenti 325335

Bir yandan da: "Bal gibi tadımı ve bol bol salkımlarımı çok sevdin ama elimden tutmuyorsun."

Eklenti 325336

diyor.

Bu tür anlatımlarla beğeni toplayan Halil Önen bey'e ithafen...

Halil Önen 14-08-2012 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OguzUgur (Mesaj 1008810)
Cherry domateslerde sanirim mildiyö virüsü olustu, cesitli yerlerde kararmalar var, cürüyen meyveler de dahil . Olgunlasmis domatesleri en hizli nasil kizartirim ? Hepsini yesilken toplayip kurtarsam mi yoksa kendi hallerine mi birakayim ? Aksi halde bütün domateslere gececek gibi hastalik :(

Yeşil olanları toplayıp turşu yapabilirsiniz...

Az kızarık olanları toplayıp serin bir yerde kızarmasını bekleyebilirsiniz...

Hastalıkları domatesleri köklemelisiniz, hastalığın yayılmasına engel olmalısınız...

Halil Önen 14-08-2012 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi islam_joker (Mesaj 1008830)
benımde çeri domatesimde de 3 tane yeşil domates kaldı onlarda olgunlaşmıyor daha da buruşmaya başladı fide tüm yapraklarını döktü vede kuruma değilde sertliği gidiyor buruşmalar oluyor bu normal mi yoksa acaba başka bir sebep mi var
normalde yıl içersinde sürekli meyve vermesi gerekiyordu fakat dediğim gibi yakın zamanda tamamen ölecek zannediyorum

Her domatesin çeşidinin ömrü var; bu bazı sebeplerden dolayı kısa sürer ve sürekli meyve vermez... Artık zamanı geçiyor, ölecektir...

(bu gün kıyamet habercisi gibiyim, üzgünüm...):)

islam_joker 14-08-2012 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1008965)
Her domatesin çeşidinin ömrü var; bu bazı sebeplerden dolayı kısa sürer ve sürekli meyve vermez... Artık zamanı geçiyor, ölecektir...

(bu gün kıyamet habercisi gibiyim, üzgünüm...):)

saolasın abicim cevap için, sıkıntı değil bu çeriden ilk olgun domatesinin çekirdeklerini almıştım vede bir kısmınıda toprağa atmıştım şimdi ise 12 tanesini yaşattık şu an için boylarıda yükseklik 2,5 3 cm genişlikte 3 cm kadar daha yavrular bakalım ne olacak sonları görücez; hepside aynı domatesten farklı kovalarda bidonlarda ektim vede toprak olarakta okuldan getirdiğim yaprakların topraklaşması ile olusmuş torf tarzı topraga ektim 1lt kola şışesine ektiğimin en alt kısmına kadarda köksalmış diğerlerinide dost yoğurtlarına koydum vede bunlarınki genelde daha küçük kaldı bakalım 1 ay sonra daha netleşicek durumlar bakalım hayırlısı belki bunlardan da meyve alırız
güneş olarak genelde az alıyo çünkü ev içindee bakıyorum desem yeri var boş daire içinde cam kenarındalar

limon_sever 16-08-2012 12:36

1 Eklenti(ler)
İldi salkım domatesi çok kez fotoğrafladım. Ama istediğim gibi bir netlik bulamıyorum. Fotoğraflar her seferinde dağılıyor. Bende arkasına karo koydum. Ama yine tek elle iyi çekim yapamadım :)

Eklenti 325734

Bahçedeki bal arıları kovan yerine kesinlikle ildi domateslerini bal deposu olarak kullanıyorlar :) Çok tatlı bir aroması var. İnsanın yedikçe daha fazla yiyesi geliyor. Bahçedeki yerini uzun yıllar garantileyen bir domates çeşidi.

Orcn 16-08-2012 12:44

Madem ki tatlı, o zaman bu domates tam bana göre. :) Görüntüsü de çok hoş ve bereketli bir cinse benziyor. Eğer ki tohumlarından bizlerle paylaşma şansınız olursa çok sevinirim. :o

limon_sever 16-08-2012 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orcn (Mesaj 1009554)
Madem ki tatlı, o zaman bu domates tam bana göre. :) Görüntüsü de çok hoş ve bereketli bir cinse benziyor. Eğer ki tohumlarından bizlerle paylaşma şansınız olursa çok sevinirim. :o

Tohum Takas Etkinliği'nden haberdarsanız eğer orada paylaşacağım. Ekim ayı gibi tohumları etkinliğe göndereceğim.

limon_sever 16-08-2012 12:54

Ayrıca yine etkinliğe göndereceğim sarı salkım domateslerine de talip olup yetiştirmenizi tavsiye ederim. Onlarda verimli ve ildi salkım domatesler kadar olmasa da tatlı bir çeşit.

old_platanus 16-08-2012 23:17

Sn. limon severin domatesleri

Selamlar arkadaşlar

amaninnn amaninnnn artık bana domates demeyin:( vallah billah nasıl domatesler sterse giryorsa yani sizlerin domates yetiştiren arkadaşların deyimine göre bende strese girmeye başladım bir türlü vermiyor meyve artık ankarada şehirlerde arı kalmadı ondanmı acep bu gidişle balkona arı kovanımı koysak ne:rolleyes: sn. limon severin domateslerine imrendim doğrusu seneye bakalım bir kez daha uğraşacağım sizlerden gelen tohumlarla verdi verdi vermezse pes artık diyeceğim hergün akşam işten gelince balkonda oturyorum kah kızıyorum kah seviyorum topaklarını havalandıryorum bakımını yapıyorum tık yok

old_platanus 17-08-2012 20:48

Topraksız tarım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semihh_53 (Mesaj 1008909)
Herkese merhaba.
Marketten aldığım paket (20 adet) tohumu plastik bardakta fide haline getirdim. Sonra saksılara diktim. İyi gidiyor. Fakat 2 nedenle sorun var. 1) Saksılar yeterince büyük değil. 2) Ekimde geç kaldım Temmuz başı ektim. . İstanbul şartlarında eylül ortası/sonu ürün verecek. Bu arada topraksız tarım konusundaki yazıları okudum. Saksıdaki fidelere besin vermeye başlarsam bu iki sorun da hallolur mu?
Olursa besin satın almak istiyorum. Nereden alabilirim?
Ayrıca otomatik damla sulama sistemini de adapte etmek istiyorum.
15 adet saksım var. Hangi malzemelere kaçara adet gereksinimim var? En hesaplı nereden temin edebilirim?
Önümüzdeki yıl birçok üründe tamamen topraksız denemeler yapmayı düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SELAMLAR

semih_53 bey bende araştırdım biraz topraksız tarımı bir kaç yerde gördüm fakat konuya tam adapte olamadım detaylı bilgi yok biryerde gördüm pimaş borularıdan yapmış beğendim onu seneye balkona o düzeneği yapmayı düşünüyorum sulama sistemini kendim yaparım malzemelerini fakat detay göremedim pimaşı belli aralıklarla delmiş çilek dikmiş fakat pimaş borunun içinde ne var adı üstünde topraksız tarım fakat içinde komple sumu geziyor veya başka bir malzememi var onu anlatmamışlar yoksa borunun içinde çakılmı var? kummu var? detay yazarlarsa sevinirim

old_platanus 20-08-2012 00:51

SELAMLAR
Herkesin şeker bayramını kutlar neşe dolu günler dilerim
.

MeyveliTepe 20-08-2012 01:06

1 Eklenti(ler)
Eklenti 326279

Domates severlere iyi bayramlar.

old_platanus 20-08-2012 21:41

gulegule tuketin

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1010455)
Eklenti 326279

Domates severlere iyi bayramlar.

SELAMLAR

sayin meyveli tepe vallahi domatesleri gordukce imreniyorum benimkilerde hala bisey yok :rolleyes:

old_platanus 21-08-2012 18:53

domatesler

2 Eklenti(ler)
SELAMLAR
bu resilerdeki domatesler bugun kayseriden bacanağmın babasının hobi bahçesinde yetişen domatesler çok hoşuma gitti cinsini bilmiyorum sordum fide almışlar bazıları 1 tanesi 1 kg yakın geliyormuş tohum alacağım bundan
diğer meyveler ise kayın pederin bahceden gelenler

old_platanus 21-08-2012 19:00

ayaş domatesi

2 Eklenti(ler)
SELAMLAR

benim balkona diktiğim ayaş domates tohumlarını kayseriye halama da göndermiştim resimleri geldi hibrit değilmiş biraz geç ektik ondan demekki
bugun fark ettim benim saksılardakindede meyve vermeye başlamış onların resmini henüz cekmedim biraz ufaklar büyüsün öyle cekerim sevindim meyveleri görünce emekler boşa gitmedi :o

old_platanus 21-08-2012 19:07

balkon sebzeleri

5 Eklenti(ler)
SELAMLAR
kardeşimin balkon sebze resimleri

old_platanus 21-08-2012 19:08

balkon sebze resimleri devam

2 Eklenti(ler)
resimlere devam

Orcn 21-08-2012 22:26

Sanıyorum yaklaşık 20 gün içinde ben de buraları güzel güzel domates fotoğraflarıyla dolduracağım, saksılarımda çiçeklerden domatesler yavaş yavaş görünmeye başladı. :p

limon_sever 22-08-2012 10:31

Sarı Ampul Domates'in 19 temmuz 2012 tarihli görüntüsü.

sari ampul domates - YouTube

Sayın ahmetihsan'a videoyu yüklediği için teşekkür ederim.

limon_sever 22-08-2012 15:59

1 Eklenti(ler)
Sempatik bir pembe :) Bu (:o) ifadeye çok benzettim :)

Eklenti 326654

limon_sever 22-08-2012 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1007018)
Sayın osbar'ın ampul domatesi

Eklenti 324091

Sarı ampul domates oldu. Geçen hafta özelden mesaj atmıştım ve cevap gelmedi. Son Hareketi: 16-07-2012 13:17 olarak görünüyor. Bahçede hiç kırmızı ampul domates yok. Ya ben tohumları karıştırdım. Ya da zaten bunlar sarı ampul domatesti. Sayın osbar'ın ampul domates tohumlarını, ben kırmızı gibi düşünmüş olduğum için böyle bir kafa karışıklığıda olmuş olabilir :D Eğer mesajıma cevap verirse nedenini anlamış olacağız. :)

Bu mesajımda söylediğim gibi Sayın osbar'ın ampul domatesi sarı renkliymiş. Bugün mesaj geldi. Bir karışıklık olmuş. Üzgün olduğunu söyledi. Kırmızı ampul domates tohumlarını bulursa bana göndereceğini söyledi. Ben de etkinliğe göndermesini söyledim.

aydın 23-08-2012 13:59

2 Eklenti(ler)
yetiştirilen domates fideleri ve yapılan destekli çubuklar. fasulyeler 2 metreyi geçti :rolleyes:

gülleci bulamacı bir mucize

Eklenti 326794

Eklenti 326795

old_platanus 24-08-2012 21:31

Kayseriden gelen domatesler

2 Eklenti(ler)
SELAMLAR

kayseriden gelen domatesleden bugun tohum aldım süzekten süzdüm yıkadım birkaç gün kurusun tekrar yıkar kuruturum sanki bu domates ayaş domatesigibi geldi kabuğu çok zayıf domatesten anlayan arkadaşlar cinsini söyleyebilirmi sn. halil önen bey sizce cinsi ne bu domatesin
gelenlerin çoğu bugun menemenlik konserve oldu :o bir kısmı yemelik

old_platanus 24-08-2012 21:38

1 Eklenti(ler)
buda benim saksıdaki ayaş domatesi miskketten biraz büyükçe şimdilik

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025