![]() |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim balkona aldığım domateslerim (red robin). Led aydınlatma ile uzun süre büyüttükten sonra balkona güneş ışığı alması için çıkardım.
|
Alıntı:
Şaka bir yana, gövdelerini kuvvetlendirecek dönemde zaten yeterince ışık alamamışlar. Güneşten yanmasaydılar da pek farketmezdi. Çok çok bir kaç gün daha debelenirlerdi. Henüz vakit varken bir an önce hemen yeni tohum ekin. Hiç uğraşmayın, bunlardan artık hiçbirşey olmaz. |
benimde domateslerim büyürse ekebileceğimden fazla olacaklar,şimdiden talipleri çıktı bile en başta komşular sıraya girdi balkondaki coşkuyu görünce. :))
|
Alıntı:
yeni tohum icin geç oldu, fide alacagim artik. yapacak bisey yok.. istanbul besiktas ya da sariyer ilcesi sinirlari icerisinde guvenilir organik fide nereden alirim acaba ? |
Sayın antihistaminik,
Yeni tohum için neden geç olsun ki? Yarın dikseniz bu havalarda hafta sonuna kadar kendilerini gösterirler. En geç mayıs ayının son haftasında kalıcı yerlerine dikersiniz. Haziran sonunda ürün almaya başlasanız önünüzde koskoca bir yaz ve sonbaharın ilk ayları kalır. Güvenilir organik fide aramak yerine kendi ekeceğiniz tohum bence daha iyi olur. Hem bu kez hata yapma ihtimalinizde çok daha az olacaktır. |
Alıntı:
gecen sene şans eseri yalovadan aldigim, hayatimda yedigim en guzel domatesleri veren pembe domateslerden aldigim aylarca korudugum tohumlarim heba oldu... hayata kustum.. iki kök kaldi can cekisen... söz; bunlar yaşarsa ve hibrid vs degil idilerse soyunu devam ettirecegim..burasi vasitasiyla paylasacagim.. tekrar tohumdan baslatamam cunku tohumum kalmadi .. saygilar... |
Sizi anlıyorum sayın antihistaminik,
Hiç tohum kalmaması gerçekten de kötü bir olay. Ama buna da ders alınacak bir olay gözüyle bakabilirsiniz. Bu bakış sanırım üzüntünüzü biraz hafifletir. Elimizdeki tüm tohumları kullanmayıp bu gibi olaylar için bir miktar saklamak her zaman iyi oluyor. Bunlar her zaman en tecrübelilerin bile başına gelebilecek şeyler. Gözünüz gibi sakınırsınız, bir de bakarsınız ya bir dolu ya da kuşlar hepsini darmadağın etmişler. Her olasılığa karşı bir parça yedek tohum bulundurmak ekiciliğin bir garantisi. Organik, yetişmiş fideleri benim bildiğim kadarıyla Zengarden kuruluşu olan Zenfide'den temin edebilirsiniz. Kargo hizmetleri de var. Size geçmiş olsun. Dilerim bir daha bu tür üzücü bir olayla karşılaşmazsınız. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda köyde denediğimiz dometes yetiştirme yöntemi 5 lt su kabların alt kısımlarını keserek dometes fidelerinin üstüne konması ile mini sera etkisi göstermesi .Soğuklardan koruma yöntemlerinden bir tanesi bu şekilde mayıs ayına kadar gelişkin hale gelecekler.
|
Alıntı:
|
Sayın zebra gecen yıl ve önceki yıllarda bu yöntemi denedik. Oldukca başarılı sadece dometes değil salatalık,biber,patlıcanda süper netice veriyor mayıs ayına kadar soğuklar geçince kaldırıyoruz burada biz narlarda koruma uygulamıyoruz pet şişelerin bitiminde ve yan kısımlarda narlar çoktan yapraklan dılar yakında ilk çiçekleri verirler.
|
belki bilenler vardir bilmem ama, pembe domates ile ilgili PDA(Pembe Domates Ağı) diye bir blog buldum. pek hoşuma gitti paylasayim dedim. daha cok balkon, teras yetistiricieri icin..gecenlerde CNNTURK e de cikmislar..
|
Alıntı:
|
Sayın zebra fidelerin boyu 10-14 cm arası gübreleme olarak yanmış hayvan gübresi ile köyde yetiştirdiğimiz tavukların yanmış gübresini kullanıyoruz .Bir kaç gündür havalar güzeldi buralarda ama şimdi 7 derece civarı bu gece 5 dereceye kadar düşecek gibi bu yöntemde soğuktan korunmuş olacaklar.
|
Alıntı:
Baska arkadaslara yardimci olur diye buradan aktarayim dedim. Bu bidonlarin etrafina (ya da icine) kurumus yaprak (sonbahardan kalma) ya da baska turlu bicimde cevrelerseniz, ustunu de cop posetleri ya da cuvallarla orterseniz, kokler disaridaki asiri soguklardan korunacaktir. |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla Manisa ilimizde Adana veya Adıyaman kadar sıcak Adana kadarda nemli. Adıyamanda benim domates fidanlarım balkon seramda değil açık balkonda ve gelişimleri çok güzel. Kapalı ortamda bitki fidanları hashaslaşır ve zayıf kalır. Sera ortamı bence gerek duyulacak bir ortam teşkil etmiyor. Saygılar |
Ayrıca şunu eklemek de yarar var pet şişeler kapakları alınmış vaziyette sadece sert rüzgardan korunuyorlar .
|
1 Eklenti(ler)
benim fideler 1 haftadır açık hava balkonda duruyor, 2 gündür istanbul gece sıcaklığı 5 derece civarında ve rüzgar poyraz yönlü, fidelere baktım şuan itibariyle bir bozulma olmadı, zor şartlara alışıyorlar
Eklenti 387419 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hangi sebze tohumu ekerseniz ekin:))iç ortamda ilk çıkan tohumu görür görmez derhal dış ortama tüm ekilen saksıdaki veya tüplerde ne varsa dış ortama adaptasyon sağlanmalı
kesinlikle bir gün veya birkaç gün daha bekleyelim dedinizmi tüm minik fidelerinizi kaybeder veya deyişen ortam koşullara ayak uyduramaz ve sonuç malum hatırlatma: çıkardığnız yeni çıkan fidelerinizi şefaf naylonla kapatın ve birkaç noktadan hava aldırın ve güneş görsün kesinlikle yağmurda üzerini açmayın aksi takdirde yeni çıkan minik fideleriniz yağmurun şidedti yenmiş ekin tarlasına çevirir(başıma geldi) havalar ısınmaya başladıkça tohumların üzerini açın ve geceleri üzeri kapalı olsun evde akvaryum varsa akvaryum suyu ile sulama yapın doğal erimiş gübre alımı sağlarsanız |
1 Eklenti(ler)
Sizce sasirtma zamani gelmis mi?
|
Alıntı:
|
Ben, gercek iki yaprak olustuktan sonra govdenin buyuk bir kismi topragin altinda kalacak sekilde tekrar saksiya aliyorum. Esas sasirtacagim yere aktarmadan once 2-3 hafta kadar daha bitkinin guclenmesini sagliyorum. Sizin yerinizde olsam hemen sasirtmazdim ama tabii birbirinden farkli yollari kullanmak herkes icin farkli/olumlu sonuclar verebiliyor.
Alıntı:
|
Ben mis gibi gelişen yavrucaklarımı hava güzel diye sabah 2 saat terasa koymuştum. Hafif rüzgar ve tepeden güneş kuruttu gariplerimi. Sadece sarı ampul domatesim ve Tiny timler kaldı, kırmızı ampül, mor ve bezelye domatesler sizlere ömür. Baktım toparlanacakları yok bugün kalan tohumlardan tekrar ektim.
Bu da bana ders olsun:( |
|
Alıntı:
fideler nekadar güçlü kök ve gövde oluşumu sağlanırsa 1.dikim hatalarını tölörans gösterir 2.kök hastalıklarına dirençli olur 3 .kesizcikurt,danaburnu vs canlılar saldırsına fazla mağruz kalmaz 4.ortama daha çabuk adepte olur 5.ilkbahar geç donlar henüz bcanlılardan arındırılmış ort itmedi hızla gelişen hava şartları ,,don,sağnak yağmur,şiddetli rüzgar tüm emeklerinizi birkaç saat hatta birkaç dakikada sonlandırır ...vs not:illaki sakısdan çıkarmak istiyorsanız tek viyole lere dikim yapın gelişim dönemi torf kullanın **** gübreyi arttırın tohum ve yabani haşere vs arınmış ürünler kullanın büyükbaş hayvan gübresinde çok miktarda yabani tohum vardır biranda sebzeleriniz sarabilir solcan gübresi kullanmanı size artı bir avantaj sağlar bu evrede az kullandığınız için ucuz, hem bitkileriniz için kuvvetli kök oluşumu sağlar http://www.agaclar.net/forum/sebzele...tm#post1135917 |
3 Eklenti(ler)
İlk ektiğim ve şaşırtmasını yaptığım domatesler iyice büyüdü, yerlerine dikilecek aşırı yağmurların geçmesini bekliyorda ikinci ekilen domates fideleride yetişti.
İlk ekilenler. Eklenti 388234 Eklenti 388236 İkinci ekilen tohumlar şaşırtma zamanı geldi Eklenti 388235 |
1 Eklenti(ler)
Bu fideler bana hediye geldi. Acaba şaşırtma için erken mi olur? Direk bahçey almayı düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025