![]() |
Sayın hira,
Bunun bir sürü nedeni olabilir. Tohum cinsi, yaşı, toprağın yapısı, kullandığınız torf, gübre, bulunduğu yer, su, güneş. Bunların hepsi birer nedendir. Öncelikle yetiştirme şartlarınızı gözden geçirip sayın attar'la olan farkınızı bulabilmek sorunuzun da cevabı olacaktır. Ama geç kaldılar diye endişe etmenize de gerek yok. Havalar düzeldikçe onların büyümesi de hızlanarak devam eder ve sayın zebranın da yazdığı gibi bu yaz afiyetle yersiniz. |
Alıntı:
canım sen üzülme benim fideler buakşam ki rüzgarı sağ atlatırlarsa balkonda :( sana veririm bikaçtane.benim ekebileceğimden fazla oldular çünkü. eh sende saksıda yetiştiriceksin sonuçta diymi.sarı ampul,kırmızı ampul,petikan çeri,oturak vs.var canım. |
bu sene erken ekecegim dedim, agustos degil haziranda domates yicem dedim 30 tohum ektim üçü sağ kaldi onlar da nazli mi nazli, inat ettim fide siparis ettim, gelse de bu havada ekmek mumkun degil. inatlasiyoruz, hayirlisi...
bu kadar inattan sonra üstüne tuta absoluta gelsin yesin domatesleri, iste o zaman göz dönmesi yaşanabilir.. |
sn antihistaminik,umarım öyle birşey olmaz,bende hiç istemem bukadar emek vermişken bir takım canlılar gelip yesin caaanım fidelerimi.
tahtaya vuralım şeytanın kulağına gitmesin:D |
simdilik tahtaya vuralim sn hanimeli fakat oyle bisey olursa tahtayla dalacagim sanirim :)
|
Alıntı:
Sadece bezelye domateslerden ümitli değilim çok narinler hemen boyunlarını bükecekler gibi geliyor. Diğer çeşitler iyi şimdilik, insanlara bahsettikçe içimden onlara da bir saksı vermek geçtiği için her gün 2-3 Tiny tim daha ekiyorum. Teklif için teşekkürler ama ne senden, ne seradan fide almama gerek kalmayacak, inşallah :p Fırtına Cuma'ya kadar sürecekmiş, dikkat et. |
2 Eklenti(ler)
totem domatesim 2 ayda bu hale geldi. şaşırtma yapmak için daha beklemelimiyim acaba ?
|
Alıntı:
Fideleriniz nerdeyse çiçek açacak (şaşırtma ilk yapraklardan sonraki 4-5 yaprak verdikten sonra yapılır) bu aşamada esas yerlerine dikin. Selamlar |
evet bende esas saksısına dikmekten bahsediyordum. bu saksıdan önce küçük bir kapta fidelemiştim. yani bir kere şaşıttım. zamanı gelmiş diyorsunuz yani.
teşekkürler... |
2 Eklenti(ler)
zenfide den organik fidecik!lerim geldi. pek minikler ama guzel paketlenmisler hosuma gitti...
|
Zenfide işini gerçekten çok iyi yapıyor. Benim gözümde herşeyiyle güvenilir bir firma.
Sayın antihistaminik, bu fidelerden alacağınız ilk ürünü tohumluk için ayırın ve gelecek sene tohumdan yetiştirin. Bu yıl yetişmeyen fideler görün, seneye nasıl yetişiyor. Ben şuna inanıyorum, kişinin satın aldığı ya da sağdan soldan edinidiği tohumlar kesinlikle kendi yetiştirdiklerinden aldığı tohumlar gibi olmuyor. Biri evlât, biri evlâtlık gibi:o |
birşey sormak istiyorum, zengarden sitesinde okudum.
kadife çiçeği sinekleri gerçekten engelliyor mu? |
Siteye yeni üye oldum. Bu sayede bu konuda birçok şey öğrendim. Burada bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Tohumdan domates ve biber yetiştirmeye çalışıyorum. Başarılı olacak gibiyim. Herkese bol ürünler.
|
Basit bir teknik sorum olacak.
Bahçe toprağını elemek için bir elek yapmayı düşünüyorum. Elimde 2x1 metrelik 0.8 cm aralıklı kümes teli var. Elek 2x1 m veya 1x1 m olabilir. Sorunum şu: en pratik biçimde nasıl yapabilirim? Özel bir tekniği var mı? Tellerin kenarı açılmayacak-çıkmayacak şekilde nasıl monde edebilirim? Kenarları iki çıtanın arasına alabilirim belki, ancak yine de bir tekniği varsa ... Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
merhaba arkadaşlar,
ben domates biber vs tohumları bu ayın 12 sinde ektim. çok mu geç kaldım acaba domates biber olarak dallarında görme ihtimalim nedir? bu arada ismim murat istanbul da evimizin bahçesinde bir şeyler yetiştirmeye çalışıyorum (bu sene ilk olacak inşallah) |
Alıntı:
How to Make Your Own Soil Sifter | The Manly Housekeeper How to make a soil sieve - Projects: Creative projects - gardenersworld.com ayrica youtube da 'soil sifter' ya da 'soil screen' diye arama yaparsaniz bircok degisik yapim-uygulama videosuna ulasabilirsiniz. kolay gelsin |
Pazardan fide de alabilirsin
ama kendin yetiştirdiğinde iyi bakarsan meyve verecektir |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
benim domateslerde rüzgardan nasibini aldı baktım olacak gibi değil hepsini içeri aldım,yalnız daha önce ölecek bunlar dediklerim hala ölmedi,kök kopartıp kanca yöntemiyle dikmiştim,sanırım tuttular.resimleri bunlar.Eklenti 391929
bunlar rüzgarda boynunu bükenler Eklenti 391925 bunlarda korunmuş olanlar Eklenti 391926 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kadife Çiçeği, Fesleğen, Nergis, Civan Perçemi gibi çiçekler zararlıların fidelerden uzak kalmasına yararlıdır. |
Tohumları paketle mi aldınız? Eğer öyle ise çeşit özellikleri belirlidir ve üzerlerindeki aylar içerisinde ekim yaptıysanız sorun olmayacaktır.
Genel olarak, açık alanda yetiştiricilik için şuanda domates tohum ekimi yapılan sürenin son deminde sayılırsınız. Hangi çeşit, erkenci çeşit mi...? Bu soruların cevabını bilmiyorsanız göstereceğiniz özene, ortam koşullarına, tohumunuzun genetik potansiyeline bağlı sonuç alacaksınızdır. Tahminimce en erken Temmuz'dan başlayarak , Ağustos ve Eylül'de ( tabi hava durumuna bağlı olarak) meyvelerinizi toplayabileceğinizi düşünüyorum. Alıntı:
|
Alıntı:
Kesinlikle geç değil. Kafalarını topraktan çıkarmadılarsa bugün yarın domatesler, bir hafta sonra da biberler çıkar. En geç Mayıs sonunda bahçenize dikersin, Haziran sonu temmuz başlarında ürünlerini almaya başlarsın. Kolay gelsin, bol verimler |
Sayın antihistaminik,
Çok haklısınız, neden uğraşmalı, gidip satın almak varken. Ancak, bu tür şeylerle uğraşmak, yeni şeyler öğrenmek benim için büyük bir keyif. Yapabildiğim şeyleri kendim yapmak istiyorum. Elimde de dediğim gibi bir parça malzeme var. Öneriniz için ve linkler için çok teşekkür ederim. Çok yararlı oldu. |
Bildiğimden şaşmayacakmışım, öyle her şeye atlamayacakmışım demek ki...
Bezelye ve mor, kırmızı ampul domateslerim dün gayet güzeller derken bugün, gitmişler. Tiny Timlerim için iyiler demek istiyorum ancak onların da dün keyifleri iyiyken bugün 2 tanesinin boyunlarını büktüğünü gördüm epey canım sıkıldı. O kadar iyi gelişiyorlardı ki dün üretim kaplarından köklerin dışarı çıkmaya başladığını gördüm, acaba köklerin çıkıyor olması fideleri öldürüyor olabilir mi şaşırtmalı ya da asıl yerlerine almalı mıyım? |
Sayın wisdom,
Küçük inşaatlarda kum eledikleri küçük elekler vardır. Gördünüzmü bilmiyorum. 2 Şekil var: - Tahtadan dikdörtgen bir çerçeve, tel ona gerilir. Dikiltilir, arkasına bir destek dayanır. Kum kürekle ona serpilir. İncesi geçer, kalını elek önünde kalır. - Gene tahtadan ama bu kez kenarları 7-8 cm. eninde altı olmayan bir kutu yapılır. Kutunun altına tel gerilir. Ön taraftan bel hizasında tel veya iple serbest olacak şekilde tutturulur. Kum içine kürek kürek konur. Boşta kalan taraftan elek sallanır. İnce kum alta geçer, elekte kalan kalın kum dökülerek devam edilir. Sanırım aynı şekilde yapılacak bir elek gübre içinde kullanılabilir. Kolay gelsin. |
Sayın Boska,
Çok teşekkür ederim. Sanırım nasıl yapacağıma karar verdim. Yaklaşık 100 cm x 60 cm lik tahta çerçeve hazırlayıp teli gereceğim. Sorunum tel yapışık değil geçmeli. Yanı basit bir şekilde ayrılıyor birbirinden. Bunu önlemek için alt ve üstüne tahta yaparak teli araya sıkıştıracağım. Sanırım bu şekilde söylediğiniz gibi toprak ve gübre elemede kullanacağım. tabii bir de üretmeye çalıştığım torfu elemek için de kullanılacak. Tekrar teşekkür ederim bilgiler için. |
fideleri içeri almam iyi sonuç verdi.rüzgarda boynunu bükenlerde kendine geldi.
bilseydim hepsini korumaya alırdım ama işte acmilik birsürü şeyi deneme-yanılma ile öğreniyoruz. busene ki hatalarımı seneye yapmayacağım mesela ve seneye daha iyi bir tarımcı olacağıma inanıyorum,belli olmaz belki işi büyütürüm :)) |
Sayın HANIMELI,
Farkındasınız, teorik bilgiyle pratik bilgi çok değişiyor. Yaparak öğrenilen çok daha kalıcı oluyor. Seneye çok daha iyi olacağınız kesin. |
evet sn Boska her işte öyle değilmidir özel sektörler bile artık diplomaya değil tecrübeye göre eleman alıyorlar,yani ne kadar çok çaba okadar çok ekmek.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025