agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

limon_sever 14-07-2012 13:05

1 Eklenti(ler)
Ve benim Tohum Takas Etkinliği'ne gönderdiğim beyaz domates

Eklenti 318183

limon_sever 14-07-2012 13:17

1 Eklenti(ler)
Tohum Takas Etkinliği'nden gelen tohumlardan yetiştirdiğim Tekin bey'in bir başka kökteki pembe domatesler ve bir hayli verimliler ve de bunlar kocaman kocaman oluyormuş :)

Eklenti 318186

Halil Önen 14-07-2012 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 998195)
Tohum Takas Etkinliği'nden gelen tohumlardan yetiştirdi(diklerim) ğim ...

Siz bir harikasınız...

limon_sever 14-07-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 998231)
Siz(Biz) bir harikasın(y)ız...

Sizin öncülüğünüzde oldu bunlar. Aslında yetiştirip ölenler, böcek istilasına uğrayanlar ve çimlendiremediğim 8-10 çeşit domates cinsi daha var. Ama kalanlar ile güzel gidiyoruz :)

capsaicin 14-07-2012 14:15

Merhaba komşular, yeni üye olmama uzunca süredir forumu ziyaret etmekteyim. Benim domateslerle şansım hiç gülmüyor. Biber, maydanoz, fesleğen, salatalık vs'de hiç sıkıntı yaşamazken ne zaman domates denesem hep domatesler olmaya başlayınca altları simsiyah olup çürüyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum, su mu çok veriyorum? Topraktan desem gidip özel karışımlı kaliteli topraklar alıp da denedim ama olmuyor. Bitki çok güzel gelişiyor, bol meyve veriyor, ama domatesleri irileşip kızarmaya başladıktan kısa süre sonra altları simsiyah olup çürüyor. :(

Halil Önen 14-07-2012 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin (Mesaj 998251)
Merhaba komşular, yeni üye olmama uzunca süredir forumu ziyaret etmekteyim. Benim domateslerle şansım hiç gülmüyor. Biber, maydanoz, fesleğen, salatalık vs'de hiç sıkıntı yaşamazken ne zaman domates denesem hep domatesler olmaya başlayınca altları simsiyah olup çürüyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum, su mu çok veriyorum? Topraktan desem gidip özel karışımlı kaliteli topraklar alıp da denedim ama olmuyor. Bitki çok güzel gelişiyor, bol meyve veriyor, ama domatesleri irileşip kızarmaya başladıktan kısa süre sonra altları simsiyah olup çürüyor. :(

Kalsiyum eksikliği...

Domates meyveye yattığında topraktan hızla kalsiyum kaldırır, yetersizliğinde çiçek burnu çürüklüğe de denir _ bunu yapar...

Bu ilk domates tanelerinde görülür sonra kaybolur...

Yapraktan kalsiyum gübresi verilmeli...

Bu arada hoş geldiniz...:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm

TaşevliBahçe 14-07-2012 14:29

Sn. limon sever ,

Sizi tebrik ediyorum , bir çok çeşidi çok sağlıklı yetiştirmişsiniz .

Ampul çeşidi oldukça ilgimi çekti. Lezzeti nasıl acaba .?

limon_sever 14-07-2012 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 998254)
Sn. limon sever ,

Sizi tebrik ediyorum , bir çok çeşidi çok sağlıklı yetiştirmişsiniz .

Ampul çeşidi oldukça ilgimi çekti. Lezzeti nasıl acaba .?

Sayın Taşevlibahçe,

Teşekkür ederim. Ampul çeşidini bende ilk defa yetiştiriyorum. Mevsimsel nedenlerle domatesler İzmir'den daha geç olgunlaştığı için ve daha tadına bakamadığım için lezzet konusunda şimdilik birşey söyleyemeyeceğim. Sarı ampul domates ise 2-3 gün içinde olgunlaşacak gibi. Olgunlaştığı zaman tadına bakar buradan bilgilendiririm. Sayın osbar'ın ampul domatesi çok verimli. Bir yaprak bir salkım oluşturuyor. İlk salkımın tamamından tohum alıp etkinlikte paylaşıma sunacağım.

capsaicin 14-07-2012 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 998252)
Kalsiyum eksikliği...

Domates meyveye yattığında topraktan hızla kalsiyum kaldırır, yetersizliğinde çiçek burnu çürüklüğe de denir _ bunu yapar...

Bu ilk domates tanelerinde görülür sonra kaybolur...

Yapraktan kalsiyum gübresi verilmeli...

Bu arada hoş geldiniz...:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm

Hoşbulduk teşekkür ederim. Resimlere baktım evet çiçek burnu çürüklüğü. Demek kalsiyum eksikliğinden, seneye gübre ile tekrar domates serüvenine gireyim o zaman. Bu sene geçti artık.

ahmt_thr 15-07-2012 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 998209)
Evet organikler...

Klinoptilolit,

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/16603.htm

Leonardit,
Hümik asit,

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/1653.htm

Deniz yosunu(kendiniz de çoğaltabilirisiniz)

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/28003.htm

EM (ema- etkim mikroorganizmalar)

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/3903.htm

Enzim... (kendizi yapabilirisiniz)

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm

bitki çayları...(kendiniz yapabilirsiniz)

http://www.agaclar.net/forum/kompost-cayi/24074.htm

Çok teşekkürler..

TaşevliBahçe 15-07-2012 01:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 998256)
Sayın Taşevlibahçe,

Teşekkür ederim. Ampul çeşidini bende ilk defa yetiştiriyorum. Mevsimsel nedenlerle domatesler İzmir'den daha geç olgunlaştığı için ve daha tadına bakamadığım için lezzet konusunda şimdilik birşey söyleyemeyeceğim. Sarı ampul domates ise 2-3 gün içinde olgunlaşacak gibi. Olgunlaştığı zaman tadına bakar buradan bilgilendiririm. Sayın osbar'ın ampul domatesi çok verimli. Bir yaprak bir salkım oluşturuyor. İlk salkımın tamamından tohum alıp etkinlikte paylaşıma sunacağım.

sabırsızlıkla bekliyor olucam , erginleşmiş halinide resimlerseniz sevinirim.

saygılar......

limon_sever 15-07-2012 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 998410)

saygılar......

İlk eren sarı ampul domatesi aslında tohumluk bırakmayı düşünüyordum. Ama sizi daha fazla bekletmemek için ve 2 gündür çok sıcak geçmesinden dolayı ermiş ve bugün tadına baktım. Kabuğu biraz sert ve kalın. Red robin domates yediyseniz eğer neredeyse aynı kabuk yapısı var. Tadına gelince idare eder bir tadı var. Ama çok hoşuma gittiğini söyleyemem. Zira geçen sene sarı salkım çeri domates (ortalama ceviz büyüklüğünde) yetiştirmiştim. O daha çok hoşuma gitmişti. Aslında ondan tohumluk almıştım. 2-3 kök yetiştirip denemeyi düşünüyordum. Ama araya karışanlardan oldu.

Tad olarak kırmızı ampul domatesinden umudum var. Niye derseniz çok döküyor. Bu kadar döken bir domatesin tadı kötü olamaz sanırım :) Unutmazsam eğer sizin için fotoğraflayacağım.

Kolay gelsin.

İyi günler.

limon_sever 15-07-2012 13:45

2 Eklenti(ler)
Dün eklemeyi unuttuğum Tohum Takas Etkinliği'nden gelen tohumlardan yetiştirdiğim;

Sayın Nuri Murvet'in salkım domatesi

Eklenti 318332

Sayın meh12'nin salkım çeri domatesi

Eklenti 318333

limon_sever 17-07-2012 11:44

1 Eklenti(ler)
İldi salkım domates de, bahçemizde çok salkım oluşturup, çok meyveye dönenler listesine girenlerden oldu...

Eklenti 318880

Dedemin hayretler içindeki bakışı ve bu domateste neyin necisidir dediği, üzerindeki salkım ve çiçek sayısını görünce maşallah maşallah deyişi hala kulağımda :)

limon_sever 19-07-2012 15:01

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 998410)

saygılar......

Sayın TaşevliBahçe,

Kırmızı ampul domateslerde daha erme belirtisi yok.

Sarı ampul domatesi sizin için fotoğrafladım. 51 adet fotoğraf çektim ve en güzelini seçip yayınlıyorum :) Bu arada Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşılmak üzere tohumlarını çıkartıp kurutmaya bıraktım. 50 civarı tohum çıktı.

Eklenti 319388

TaşevliBahçe 20-07-2012 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1000047)
Sayın TaşevliBahçe,

Kırmızı ampul domateslerde daha erme belirtisi yok.

Sarı ampul domatesi sizin için fotoğrafladım. 51 adet fotoğraf çektim ve en güzelini seçip yayınlıyorum :) Bu arada Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşılmak üzere tohumlarını çıkartıp kurutmaya bıraktım. 50 civarı tohum çıktı.

Eklenti 319388

Sn.limon_sever ,

Mahsülünüzde , resimde harika olmuş emeğinize sağlık..

Özel olarak zahmete girmişsiniz , Teşekkür ederim , sağolun..

hepgül 22-07-2012 12:48

5 Eklenti(ler)
İşte benim uyuşuk domateslerim....

Eklenti 320349

Eklenti 320350

Eklenti 320351

Eklenti 320352

Eklenti 320353

Kompost, sulu kükürt, enzim, ve şimdide gülleci bulamacı ve EMA denemem sonuçlanırsa kısaca sizlerden öğrendiklerimle yetiştirmeye çalışıyorum. Ömrümde ilk defa kendi büyüttüğüm sebzeleri ellerimle toplayıp ikram ediyorum. Bu çok mutluluk veren bir his.

hepgül 22-07-2012 12:53

3 Eklenti(ler)
Sayın TaşevliBahçe buda benim hasatım..... Tembel ve uyuşuk dediğim kadar varmış değilmi? :p

Eklenti 320356

Yapraklarda bu izler oluşmaya başladı. Ne yapmam gerek acaba?

Eklenti 320357

Eklenti 320358

MeyveliTepe 22-07-2012 12:58

Domatesleriniz çok güzeller ama biraz gölgede kalmışlar galiba. Yapraklardaki izler galeri sinekleri.

hepgül 22-07-2012 13:06

Ne yapmalıyım acaba sayın MeyveliTepe?

TaşevliBahçe 22-07-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1000998)
İşte benim uyuşuk domateslerim....

Kompost, sulu kükürt, enzim, ve şimdide gülleci bulamacı ve EMA denemem sonuçlanırsa kısaca sizlerden öğrendiklerimle yetiştirmeye çalışıyorum. Ömrümde ilk defa kendi büyüttüğüm sebzeleri ellerimle toplayıp ikram ediyorum. Bu çok mutluluk veren bir his.

Efendim bence domateslerinize haksızlık ediyorsunuz , ne güzel boylu boyunca ve kızarmış meyveleri ne kadar harika görünüyor. Zaten pazara çıkarma gibi derdimizde olmadığına göre , çıkan mahsulü dostlarımızla paylaşmak gerçekten çok mutluluk verici..

saygılar...

MeyveliTepe 22-07-2012 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1001004)
Ne yapmalıyım acaba sayın MeyveliTepe?

Buraya bir göz atarsınız.

Larva içeren yaprakları koparıp imha etmek, Neemazal, Nimiks veya Laser (spinosad) içerikli bir ilaç ile haftada bir ilaçlamak önleyici olabilir.

ahanda 23-07-2012 15:50

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, abiler, ablalar,...

Neden benim Domateslerim böyle! :)
Fikirlerinize, bilgi birikimlerinize ihtiyacı var yardımlarınızı rica ederim. :)

denizakvaryumu 24-07-2012 08:53

Çiçek burnu çürüklüğü konusuna bir göz atın derim...

ahanda 24-07-2012 09:02

Çok teşekkürler benim rahatsızlığım bu.
Tedaviye başlayalım.

MeyveliTepe 27-07-2012 23:22

1 Eklenti(ler)

Bu yıl ekebildiğim 18 çeşitten biri.

hepgül 28-07-2012 04:05

Sayın Meyvelitepe domateslerin üzerlerindekiler ne acaba?

Sıvı kükürtmü? Gülleci bulamacımı? Ben çok az atıyorum herhalde kükürtü çünkü sizin domatesler kadar üzeri beyaz durmuyor. Bir yerde eksik bıraktığım bir şeyler var sanırım bakalım.... Saygılar

MeyveliTepe 28-07-2012 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1003231)
Sayın Meyvelitepe domateslerin üzerlerindekiler ne acaba?

Sıvı kükürtmü? Gülleci bulamacımı? Ben çok az atıyorum herhalde kükürtü çünkü sizin domatesler kadar üzeri beyaz durmuyor. Bir yerde eksik bıraktığım bir şeyler var sanırım bakalım.... Saygılar

Kaolin.

old_platanus 28-07-2012 16:20

SELAMLAR Vallahi arkadaşlar ne güzel yetişmişler sizlerin domatesler. ben ayaş domatesi ektim tohumdan çimlendirdim sonrada aşılama yaptım yani sizin deyimizle şaşırtma dallar kocaman oldular çiçeğe yatıyo çiçekler hep boynundan dökülüyo yani birtanesi domatese yatsa gam yemiyecem ne işmiş bu domates arkadaş anlamadım gitti kızıyorum bak kökünden sökerim seni bitane domates ver diye oda yok çiçeğin boyun dalları zayıf ondanmı acaba yahu gözüm gibide bakıyorum

old_platanus 28-07-2012 16:28

Selamlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1000999)
Sayın TaşevliBahçe buda benim hasatım..... Tembel ve uyuşuk dediğim kadar varmış değilmi? :p

Eklenti 320356

Yapraklarda bu izler oluşmaya başladı. Ne yapmam gerek acaba?

Eklenti 320357

Eklenti 320358

HEPGÜL keşke benimkilerde böyle olsa bende çiçekler hep dökülüyo:(:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025