![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ergene Nehri
Ergene nehri bir zamanlar Trakya'ya can veren,içerisinde çeşit çeşit balıkların bulunduğu önemli bir nehir di. Evet. Dili geçmiş zaman eki kullanıyorum. Bugün ise ne yazıkki fabrikaların zehirli ve kimyasal atıklarıyla,geçtiği belediye ve diğer yerleşim birimlerinin kanalizasyonunu taşıma görevi yapan bir duruma geldi.İçerisinde tek canlı kalmadı. İşin dahada vahim olan kısmı bu (su denmeyecek)atıklarla sizlerinde yediğiniz besin maddeleri sulanıyor.Güzelim Saros Körfezi de bundan nasibini alıyor. Sesini duyurabilecek,içimizde önemli noktalarda çalışan bürokrat,gazeteci, Sivil Toplum Kuruluşunda çalışanlar,açıkcası ses getirebilecek mevki ve konumda olanlara önemli bir görev düşüyor.Lütfen yapabileceğiniz bir şey varsa harekete geçin.Çok geç olmadan demiyeceğim.Zaten çok geç oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ergene Nehri
Tüm yazılara göz attım ve okudum.O zamanlar 6 ay oldu bir deyişiklik yok diye not düşmüşsünüz.Şu an kaç 6 ay oldu.Maallesef takip edilemiyor. Ben öyle zannediyorum ki yetkili makamlar istese hiç olmazsa sanayi atıklarının nehre karışmasını bir günde kanun zoruyla önler.Ve yine isteseydi bu kadar zamanda arıtma tesisi olmayan yerlerde arıtma tesisi kurabilirdi. Yani iki ucu b..lu deynek.Ne yardan geçebiliyor,ne ser den.Tam biz Türklere has vurdumduymazlık.Yumurta kapıya gelmeden harekete geçmiyoruz.Öyleki burada tazminat davası açanlar paralarını dahi almış.Yerel gazetelerde yazmıştı. Bence gündemi sıcak tutmakta yarar var. Sizede teşekkür ederim.Yine bu konuda bol bol yazın.Belki faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'a barajlara su getirecek Melen çayındada aynı problem var maalesef sanayi artıkları bu çayada bulaşmış kısaca sanayiciler çayları nehirleri kendi amaçlarında temizlik malzemesi gibi kullanıyorlar belediyelerde komik para cezaları ile bu işi hallettik sanıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|