Konu: Ergene Nehri
View Single Post
Eski 14-01-2010, 05:35   #27
ensar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Arkadaşiar,

Sanırım sorun sanayinin değil yanlış sanayi kollarının tarımsal alanlara kurulması. Eğer Tekstil iş kolundaki boya ve apre tesisleri ile deri fabrikalarının yer altı sularını kullanımlarını buna bağlı olarakta desarj raporlarını düzgün kontrol edip gerekli uygulamakar yapılsa Ergene ancak % 60 seviyelerinde temizlenebilir.

Ergene Kırklareli Çakıl daki kaynağından kuşatılmış vaziyette. Doğrudan suyun büyük bir kısmı şebeke suyu olarak kullanılıyor. Yaşları uygun olanlar hatırlar
Çakılın içindeki çoklu çeşme gürül gürül akardı, üç dör yıl önce gördüğümde eski halinden eser yok idi.

Söylemek istediğim işe kaynaktan kurutmakla başladık.

18 numaralı mesajda k0900 tüm ülkedeki durumu özetlemiş. Sorunu sadece sanayiciye yüklemek yanlış olur. Sorunumuz yerel ve ulusal siyasilerde.

SİYASİLER KİM ? diye sorarsanız cevabım basit, Sen , ben, o yani bizleriz.

Bulunduğum Muratlı İlçesinde Ergene üzerindeki tüm köylerin ve İlçe nin tüm atıkları henüz sanayi Trakya ya gelmeden önce nereye atılıyordu ? Ergene ye. Ama Ergene ve Ergene ye karışan dereler güçlü idi ve bizlerin cehaleti ve vurdum duymazlığıyla baş edebiliyordu.

Bir gün yolunuz düşer çayımı içmeye gelirseniz göz alabildiğince yayılan buğday ve ayçiçeği terlalarının sınırlarında bile ağaç yaşatmayan. Yol kenarlarına dikilen ağaçları kurutmak için nasıl gayret gösteren. Tarlasinda ki anızları yakan. İlaçlama sonrası ilaç kutularını kendi tarlasında bırakan. Mera larını parselleyip paylaşan sonrada hayvancılık bitti diyen. Atık tesisleri kuran fakat çalıştırmıyan ülkem vatandaşlarını ( ben dahil ) yakınen görebilirsiniz.

Yurdum insanını eğitimden ve bilgiden uzaklaştıranlarla mücadele etmezsek, iğneyi kendimize batırmadan çuvaldız peşinde koşarsak,milletçe küçük çıkar hesaplarımızı korumaya devam edersek, ne Ergene ne de Trakya korunur.

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön