Konu: Ergene Nehri
View Single Post
Eski 30-05-2009, 14:28   #22
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Bu tür konularda ne kadar tepki mesajı/mesajınız var?
Haklısınız malina, tepki vermek doğru, doğruda pek bir yaptırımı yok gibi geliyor bana, toplumun bazı kesimleri bazı şeylere organize olup tepki versede, Büyük bir tepki örgütleşerek büyük tepkiler veremiyoruz.
Küçük tepkileri de zaten duyarsız bilinçsiz çıkarcı liderlerimiz bunları esimile edebiliyor.

Asıl konu toplumu öyle bir zihniyetini bozdular ki toplum bananeci, bana dokunmıyan yılan bin yıl yaşasın, zihniyetine büründürdüler, şimdi bir çok kişi bu yazıma hayır öyle değiliz diye tepki verecek.

Ona da cevap vereyim, öyle değilizde neden tepki veremiyoruz, neden büyük sesler veremiyoruz, neden örgütlenemiyoruz, örgütlensekte orada kişisel çıkarlarımız olmadan katılmıyoruz, katılmak istesekte ekonomimiz el vermiyor,

Bizleri öylesine bir gecim sıkıntısına soktular ki, biz gecim derdinden hiç bir şeyle uğraşmaya hatta düşünmeye zaman bulamıyoruz, Ekonomik güçü olanlar da kazançı olmadan bir şey yapmıyor.

İşte bizler bunları düşünürken bırakın kirliliği ülke bölünme noktasına geldi, israil filistinede 49 yıllığına gelmedimi, şimdide türkiye ve bir de kürt sorunu ddp millet vekili, obama gelip gittikten sonra, kürt devleti sınırları çizilmiştir açıklaması yaptı. Kaç kişimiz kaç millet vekilimiz hangi örgütlü güçümüz depki gösterdi?

Bütün bunları 35 sene önçe bir tanıdığım söylemişti, çok af edersiniz ama o zamanlar ben ona asittir olurmu öyle şey demiştim, o zamanlar dedikleri bir bir olduğunu görüyorum, dahada göreceklerimiz var.

Arkadaşlar amerikan dış işleri bakanı geldi, iki gün sonrada obamanın geleceği söylendi ve geldi, ne sözlerin ne imzaların atıldığını biliyormusunuz, işte kürt sınırlarının çizildiği açıklaması, işte israile toprak verilmesi bunlar bizleri nereye götürür tahmin edebiliyormusunuz.

Şuradaki mesaja siz isterseniz benim 35yıl önçe inanmadığım gibi sizlede inanmayın.

Arkadaşlar konuyu başka taraflara götürdüm özür dilerim, kirlilik tabi ki çok önemli bir konu ama ondan daha önemli ülke sorunu.


Düzenleyen Lilium : 12-01-2010 saat 21:18 Neden: Sansüre takılmam
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön