agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2007, 14:01   #1
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Alıntı:
Rize'de fırtına Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapattı 12 Kasım 2007

Muhammet KAÇAR/RİZE (DHA)

RİZE'de, dün gece etkili olan fırtına nedeniyle maddi hasarın meydana geldiği Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatıldı.

Gece geç saatlerde başlayan ve hızı 45 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle, Karadeniz’in azgın dalgalarının yola kadar taşıdığı kaya parçaları, ulaşımın kesilmesine neden oldu.

Çayeli İlçesi geçişi ile Kanlıdere ve Yalı Mahallesi arasında kalan yaklaşık 10 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu, can güvenliği gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Çayeli İlçe merkezinden geçen eski yoldan sağlanıyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun Derepazarı İlçesi geçişi ile Çiftekavak mevkiinde ise ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7672949.asp?sd=2

Yağmur ve fırtına yüzünden ulaşıma kapatılan kaç ülkede, kaç anayol vardır?
Merak ettim.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 01:39   #2
Ağaç Dostu

imgelem's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2007
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eskimo Mesajı Göster
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7672949.asp?sd=2

Yağmur ve fırtına yüzünden ulaşıma kapatılan kaç ülkede, kaç anayol vardır?
Merak ettim.
1999 yılında büyük bir fırtına sonucu oluşan dev dalgalar 1954 yılında yapımına başlanan Giresun limanını yerle bir etti.Umarım yeni sahil yolunun akibeti bu olmaz.

Geçen sonbaharda gittim uzun bir zamandan sonra Giresun'a ve yapılan yolu ilk kez gördüm.İçim sızladı,gözlerim doldu.Çocukluğumun o güzelim plajları,kumsalları artık yoktu ..

Kıvrıla kıvrıla uzayıp giderdi eski yol..Bir tarafınız yemyeşil bir bitki örtüsü,diğer tarafınız kıyıları döven hırçın dalgalarıyla adı gibi kara deniz.Çoçukluğumda o kıyılarda denizin içine giren mağaralarda oyunlar oynar,yükseklere çıkıp denize atlardık.

Bulancak ilçesinde oturan anneannemin evinde kaldığımda, geceleri hiç bitmeyen bir ninni gibi denizin sesini dinleyerek uyurdum.
Sonra anlatırlardı benim hiç tanıyamadığım halamın genç kızlığında denizde nasıl boğulduğunu , denizin tehlikeli olduğunu,hele Karadeniz'e hiç güvenilmeyeceğini...Hiç inanmadım onlara...Halam gitmek istemiş ve gitmişti.Deniz benim için olmazsa olmazlardandı..Onunla kucaklaşamasam bile yakınımda olduğunu hissetmeli,kokusunu ciğerlerime çekebilmeliydim.

Ama artık Bulancak'da ve Giresun'da deniz yok...

Çok üzgünüm.Sizleri sıktıysam affola...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2008, 22:45   #3
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imgelem Mesajı Göster
Geçen sonbaharda gittim uzun bir zamandan sonra Giresun'a ve yapılan yolu ilk kez gördüm.İçim sızladı,gözlerim doldu.Çocukluğumun o güzelim plajları,kumsalları artık yoktu ..
..
imgelem, ne güzelmiş çocukluk anılarınız
Bu güzelim son kumsallar için, sizin gibi üzülen ve bir sanat çalışmasıyla halkın karşınına çıkan bir sanatçı başbakanına yaranmanın dozunu kaçıran bir belediye başkanı tarafından o sahillerden kovulmuş.
Korkarım bu yol Bulgaristana kadar Kardenizi kıskıcacına alacak....

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025