View Single Post
Eski 05-07-2007, 21:33   #23
yale
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Arkadaşlar Karadenizli adına konuşamam, ama karadenizde yaşayan bir karadenzili olarak kara deniz halkı ile ilgili sorulara cevap verebilirim. Sorun karadenizde yaşayan karadenizli olarak cevap vereyim.
Bu arada evler konusunda bi acıklama yapayım. İçi lüx dışı sıvasız evler çok az ama içi normal dışı sıvasız evler cok. Benimkide 5 senedir sıvasız dı su girmese bi 5 sene de kalacaktı. Mecburen yaptırdım (gerçi yine su gişriryor ya eskisi kadar değil) Not:Ruhsatı yok projesı cizilip onaylanmıs olduğu halde ruhsat parası... geçen sene hesaplattım harıta müh hariç 11.000 ytl belediye istedi bu sene söylemedim bile. Bende kendi evimden vazgeçtim söylemesi ayıp bi koopertife üye oldum. Neyse bu özel olaylar. Ama 11 000. ytl düşündürücü bir rakkam. Ama öncekiler hic para vermeden yaptırdılar. İşi bilen işi bitiriyor.

Neden sıvasız evleriniz var sorusuna azda olsa bi cevap 11.000 ytl
-- çokkatlı evler yapılıyor sorusuna ,da yatırım amaçlı düşünüyor insanlar zaten yerde yok .
---niye halen devam ediyor sorusuna da biz okuryazar oranı en çoktan ,en aza indirenlerin hiç suçu yokmu demekle başlayayım. Eğitim eksikliği. Evet biz deniz kenarında çay içmeyi yunusları seyretmeyi bilmeyiz. Öğreten de yok. Anacak gezip gören insanlar bilir.

Bide biz bilmiyoruz betonla yapılan evlerin ağac evler gibi doğada kaybolmadığını kirletici olduğunu. Anca fark edebiliyoruz. Görmeden olmuyor

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön