![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Minyatür Gülümün Nesi Var?
Merhabalar.Bana hediye verilen minyatür gülüm güneşli bir yerde duruyor.Fakat son 2 günde bazı yapraklarında siyah noktalar çıktı ve sarardılar bende koparttım.Gülümün Nesi var? Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Forumda arama yaparsanız, sorununuzla ilgili bilgileri rahatlıkla bulacaksınız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983 sayfasına bir bakın, güllerle ilgili başka başlıklar da mevcut. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
[QUOTE=batukaya;283819]Merhabalar.Bana hediye verilen minyatür gülüm güneşli bir yerde duruyor.Fakat son 2 günde bazı yapraklarında siyah noktalar çıktı ve sarardılar bende koparttım.Gülümün Nesi var? Şimdiden teşekkürler Benim bildiğim kadarıyla o yaprakları hemen gülden uzaklaştırmak gerekiyor. Bu bir tür mantar hastalığı olabilir. Ya da mevsimsel bir durumda olabilir. Benim de böyle bir gülüm var. Biraz gölgeli bir yere diktim. Ve hiç sorun yaşamıyorum. İstersen yerini değiştir. Şimdi tam zamanı Düzenleyen susam : 08-10-2008 saat 04:09 Neden: renkli yazdığım için. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi geceler, Güllerde dert bitmiyor ama yine de en sevdiğim bitkilerden biriler ![]() Şimdi de yeni bir hastalık oluşmaya başlamış sanıyorum. Bu gülüm zaten hiçbir zaman pek sağlıklı bir form almadı, yapraklarındaki kararmayı ben rüzgardan zannediyordum. Çok rüzgar alıyor ve en uzun boylu gül bu olduğu için diğerlerinden daha çok hırpalanıyor. Ancak biraz önce balkona çıktığımda yakından baktım ve yapraklardaki siyah lekelerin hastalığa benzediğini gördüm. Yapraklar da sert ve kıvrık. Diğer güllerin hiçbirinde bu durum yok, bu gülün ise pekçok yaprağında var. Acaba hastalık mıdır, bu gülü diğerlerinden ayırmalı mıyım? Mildiyö değil anladığım kadarıyla, kara leke hastalığı olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Güllerdeki pas hastalığı
Alıntı: