![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Kırmızı örümcekten başka örümcek ağı gibi yaprakları saran başka bir böcek türü var mı? Önce güllerimde idi, mavi toz şeklinde bir ilaç kullanıyorum. Yaprak biti ve unlu bitleri yok ediyor fakat bu böcekte hiç işe yaramadılar. Hiç yaprak kalmayacak şekilde hepsini budadım. Sonra yıldız çiçeğine bulaştılar. Şimdi de biberlere dadanmışlar. Allah aşkına nasıl kurtulurum bunlardan ![]() Düzenleyen saisha : 19-07-2020 saat 15:24 Neden: Yazım hataları |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2021
|
Arkadaşlar genel fungal hastalıklar için güllere ve bahçeye kükürt atsak olur mu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2021
|
Minyatür gülüm bir türlü toparlanamadı :(
Merhabalar 2 kez kırmızı örümceklenen minyatür gülüme burada bulduğum sirkeli doğal çözümle iyileştirdim ve toprağını değiştirdim . Ancak şimdi yeni çıkardığı yaprakları ucundan başlayarak büzüşüyor kuruyor yağlı bir görünüm oluyor. Sarı sarı benek de oluyor bazılarında kuruduğunda. Şimdi yeni yapraklar çıkarıyor ama gene ucunda siyahlaşmalar başladı. Ne yapabilirim...? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2021
|
Düzenleyen Choco_xc : 13-06-2021 saat 12:26 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2021
|
Merhaba, önceki girdilerin tamamını okuyamadığım için bu soru eğer sorulmuşsa, öncelikle özür dilerim. Benim bahçemdeki güllerin tamamının yaprakları delik deşik durumda, hatta bazılarının sadece sapı kalmış. Bir böcek tarafından yenildiği düşüncesindeyim. Bahçedeki diğer pek çok bitkide olmamasına karşın aynı sorun erik ağacımda da var. Yaprakları süekli yok olduğu için gelişmesi bile sorunlu... Danıştığım bir zıraatçı salyangoz tarafından yenilmiş olabileceğini söyledi. Bu durumun nedeni hakkında görüşlerinizi ve çözümü konusunda görüşlerinizi öğrenmek isterim. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2021
|
Merhaba. Forum eskisi kadar aktif değil ama güllerimizin derdine çare bulmak umuduyla yine de yazıyorum. Annemin bahçedeki güllerinde son zamanlarda daha önce hiç görmediğimiz bir hastalık ortaya çıktı. Gövde sağlamken çiçekler soğuk vurmuş ya da kuruyor gibi görünüyor. Baston gülde başlayıp hemen hepsine yayıldı. Hastalık nedir, tedavisi nasıl yapılır yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2008
|
mrhba arkadaşlar; güllerimde yapışkan sıvı ve sıvının içinde beyaz küçük koloni halinde hareketsiz topcuklar halinde dalları tamamen kaplıyor topcukları sıkıştırınca içinden sarı yağımsı bir sıvıda çıkıyor bana yardımcı olursanız sevinir. |
|
|
|
![]() |
|
|